آسیب‌های پسا کرونایی این بار بر روی کبد

به نظر می‌رسد کروناویروس سفتی کبد را افزایش می‌دهد که نشانه‌ای از آسیب احتمالی طولانی‌مدت است، اما به گفته محققان، هنوز خیلی زود است که بگوییم آیا این بیماری خطرناک کبدی است یا خیر.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، تئودور پیرس، محقق ارشد از بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون، گفت: مشاهده شده است که عفونت‌های کووید باعث التهاب و آسیب به تعدادی از سیستم‌های اندام مختلف مانند مغز، روده و کبد می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

بررسی اهمیت کبد چرب در بدن

سفتی نشانگر آسیب کبدی، مانند فیبروز، است. فیبروز که تشکیل بافت اسکار است می‌تواند بافت سالم کبد را کاهش داده و به مرور زمان باعث توقف عملکرد طبیعی آن شود. فیبروز می‌تواند منجر به سرطان کبد و نارسایی کبدی شود.

پیرس گفت: هنوز خیلی زود است که بدانیم آیا آسیب کبدی ناشی از کووید ۱۹ اثرات پایداری خواهد داشت یا خیر.

وی در ادامه افزود: ما برای مدت طولانی افراد را دنبال نکرده‌ایم، زیرا کووید تنها چند سال است که وجود دارد، بنابراین نمی‌دانیم چه اتفاقی برای مردم خواهد افتاد. در تئوری، ممکن است به شکل شدیدتری از آسیب کبدی تبدیل شود.

محققان قصد دارند بیماران کووید ۱۹ را دنبال کنند تا ببینند آیا آن‌ها به بیماری جدی کبد مبتلا می‌شوند یا خیر. آن‌ها همچنین می‌خواهند بفهمند که آیا کووید علت سفتی کبد است یا خیر. برای این منظور، آن‌ها قصد دارند بیشتر در داده‌های خود کاوش کنند.

در نهایت، آن‌ها امیدوارند که بدانند چگونه شدت عفونت کووید ۱۹ بر کبد تأثیر می‌گذارد و آیا ممکن است در بیمارانی که تست کوویدشان مثبت بوده، اما علائمی ندارند، آسیب ایجاد شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان 

انتهای پیام/

کد خبر: 1162514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =