به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس که صبح امروز (سهشنبه) در سالن همایشهای خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، با اشاره به اهمیت موضوع این همایش، اظهار داشت: ما در دوران دفاع مقدس با مظلومیت جنگیدیم؛ به لحاظ تجهیزاتی در تحریم بودیم و باید موازنه قوا را با تلاش در حوزه علم و فناوری و قطعهسازی ایجاد میکردیم.
سردار باقری افزود: دشمن بعثی در همان زمان از نظر منابع انسانی بهطور کامل از مجموعه کشورش استفاده میکرد؛ کشور آنها در جنگ کاملاً تعطیل بود و از ظرفیتهای انسانیاش در جبههها علیه ملت ایران استفاده میشد؛ همچنین رژیم بعثی از عدهای مزدور که از دیگر کشورها برای مبارزه آورده بود، نیز بهره میبرد و به لحاظ تجهیزاتی نیز مورد حمایت بلوک شرق و غرب بود.
بیشتر بخوانید:
سرلشکر باقری: سربلندی ایران اسلامی بدون خلیج فارس معنا ندارد
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: در چنین شرایطی ما در صحنه جنگ باید کمبودهای خود را با تلاش و ممارست ساماندهی میکردیم که این کار را با تمام توان انجام دادیم و امروز در این همایش باید این مسائل را برای نسل جوان تبیین کنیم.
وی یادآور شد: ارتش ما هیچگونه پشتیبانی قطعاتی نداشت و همواره عنوان میشد که چگونه میتوان در صورت ادامه جنگ، هواپیماها و ناوهای جنگی را پای کار نگهداشت؛ ارتش جمهوری اسلامی در همان دوران با تلاش و همت مضاعف از تجهیزات نگهداری کرد، تعمیر آنها را بر عهده گرفت و در راستای ارتقا و بهروزرسانی تجهیزات تلاش کرد.
سردار باقری تاکید کرد: دشمن از همان دوران با تبلیغات و دروغ پردازیها به دنبال القای این است که ایران بدون طرح و برنامه و تدبیر انبوهی از نوجوانان و جوانان را بر روی میادین مین میفرستاده و میفرستد در صورتیکه هیچگاه در دوران دفاع مقدس چنین اتفاقی نیفتاده و حتی یک مورد نمیتوان یافت که فرماندهی چنین دستوری داده باشد.
وی با بیان اینکه این همایش خاص و مهم است، گفت: بعد از انقلاب اسلامی از یکطرف با یک تهاجم همه جانبه مواجه شدند و قطع مسیرهای پشتیبانی قطعاتی بود و سپاه یک نیروی عمدتا امنیتی بود و از طریق نخبگان جبران می شد و باید بازخوانی و استخراج شود و این همایش امروز ماموریت دارد تا فعالیتهای علمی و فناورانه و بهره گیری از علوم مختلف در طراحیهای جامع عملیاتی را مورد بررسی و تبیین قرار دهد
سرلشکر باقری عنوان کرد: در ظاهر ما با ارتش رژیم بعثی میجنگیدیم اما در حقیقت بیش از 35 کشور از آنها حمایت می کردند و یافتههای روز علمی دنیا به همراه تجهیزات و فناوری را در اختیار آنها قرار داده بودند. در عرصه جنگ 8 ساله سلاحهای روز و در حال پژوهش دنیا بر روی ما تست می شد و سپس تولید انبوه و به کارگیری می شد، که می توان به میراژه ها موشکهای اگزوسه، سوخو 24 و سوخو 25 و میگ 29 روز شوروی موشک های ضد راداری و لیزری و تصاویر ماهوارههای آمریکایی و اروپایی اشاره کرد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در در همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس افزود :غربیها در زمان جنگ سلاحهای شیمیایی ممنوعه را روی ما تست می کردند و صدام در آخر جنگ 12 هزار تن مواد شیمیایی داشت.
وی ادامه داد: امروز ساخت پهپاد از طراحی تا پرواز همه در داخل انجام شده و می شود و دانشجویان و دانشمندان از دانشگاه های صنعتی کشور وارد میدان طراحی پهپاد شدند.
باقری با بیان اینکه آیا کسی می تواند ادعا کند عملیاتی در جنگ طراحی نداشت یا طراحی ناقص داشت تصریح کرد: شهادت می دهیم هر میزان در کشور علم وجود داشت در زمان جنگ استفاده شد؛ دفاع مقدس سبب رشد علم در کشور شد و با دستگاه های علمی کشور قویترین ارتباط را داریم.
انتهای پیام/
نظر شما