به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نامهای به محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نوشت: توجه داشته باشید که ریاست دانشگاه شریف همانقدر و چه بسا بیشتر از عاملان تبهکار وضعیت کنونی دانشگاه شریف مقصر است، ناکارآمدی هیئت رئیسه و مشخصا شخص رئیس دانشگاه شریف در بروز این اتفاقات بیش از هر زمان دیگر محرض شده است.
در بخش دیگری این نامه آمده است: همانطور که مستحضرید در اتفاقات اخیر دانشگاهها، علاوه بر دانشجویان معترض با عدهای دانشجونما مواجه بودیم که برای وقاحت و بیشرمی خود هیچ حد و مرزی نمیشناختند. به کار بردن الفاظ رکیک، انجام اقدامات شنیع دور از شأن دانشگاه و بی حرمتی به نهاد علم از اقدامات مکرر این افراد در سطح دانشگاه بوده است. فجایع رقم خورده در این روزها، توسط عدهای قلیل از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف آغاز شود، اما متاسفانه شاهد آن هستیم که پس از گذشت بیش از دو ماه از آغاز این تراژدی هولناک، هنوز هم برخورد قاطعی با این افراد در دانشگاه شریف انجام نشده است.
در این نامه تصریح شده است: تا زمانی که با این به اصطلاح دانشجویان در قبال رفتارهای دور از انسانیتشان هیچ گونه برخوردی صورت نگیرد، بدیهی است که روز به روز دست به اقدامات بیش از پیش رادیکالتری بزنند. افرادی که هنوز شفاف نشده است که از میان دانشجویان بودهاند یا خیر، با مشاهده بیعملی و انفعال مسئولین امر، دانشگاه را محل امنی برای جنایات خود یافتهاند و بیشرمی را به جایی رساندهاند که شامگاه شنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱ دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه شریف را به آتش بکشند. باتوجه به موارد فوق از جنابعالی درخواست داریم، دستور برخورد قاطع با مسببان وضعیت امروز دانشگاه شریف و تسریع در روند کمیته انضباطی دانشجویان متخلف این دانشگاه را صادر کنید.
در نامه خطاب به وزیر علوم عنوان شده است: توجه داشته باشید که ریاست دانشگاه شریف همانقدر و چه بسا بیشتر از عاملان تبهکار وضعیت کنونی دانشگاه شریف مقصر است، ناکارآمدی هیئت رئیسه و مشخصا شخص رئیس دانشگاه شریف در بروز این اتفاقات بیش از هر زمان دیگر محرض شده است. متاسفانه بعضا مشاهده شده بیتدبیریهای مسئولان دانشگاه شریف اتفاقاتی را در این دانشگاه رقم میزند که فضای آرام شده و به ثبات رسیده دیگر دانشگاهها را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. محافظه کاری هیئت رئیسه دانشگاه شریف با چه منطقی قابل توجیه است؟ صحنه روشن است، مماشات با دانشجویی که اساسا گفتوگو را به رسمیت نمیشناسد و جز تخریب، فحاشی و اهانت منطق دیگری ندارند را چگونه میتوان تفسیر کرد؟ بس است تساهل، تمام کنید این تسامح را، با قاطعیت به شما می گوییم؛ این جماعت در دانشگاهها اقلیتی بیش نیستند و عموم خانوادهها و دانشجویان علاقه مند به کسب علم و دانش، از فضای متشنج فعلی دلخور و ناراحت هستند.آقای زلفیگل به نظر میرسد باید در اسرع وقت برای صندلی ریاست دانشگاه صنعتی شریف تدبیر جدیدی بفرمایید.
در این نامه تصریح شده است: وقتی نزاع گفتمانی تبدیل به نزاعی سیاستزده شود و بعد به منفعت خواهی بیگانگان تقلیل یابد، نه تنها منفعت و امنیت ملی به خطر میافتد بلکه بنبست گفتگو برای راهحلهای داخلی، مانع برطرف شدن مشکلات و مسائل کشور میشود. این روزها که برخی افراد فرصت طلب سعی در تحریم کلاسها و اجبار دیگر دانشجویان به شرکت نکردن در کلاسها داشتند، مشخصاً رویکرد دیکتاتور مآبانه این افراد را نشان داد که علیرغم ادعای آزادی بیان، دانشجویان را با تهدید از شرکت در کلاسها باز میداشتند. تعدادی از اساتید هم به جای آرام کردن فضا و صیانت از منزلت علمی دانشگاه، از فضای موجود سو استفاده کرده و حرکت حداقلی اعتصاب و تحریم کلاسها را تأیید و در قامت استاد از برگزاری کلاسها جلوگیری کردند. فی الحال این جریان حداقلی مدیریت فضای آشوبها را به دست گرفته است و از هر گونه حرکت دون شأن محیط علمی دانشگاه ابایی ندارد. از لاابلای گری و فحاشی گرفته تا لطمه زدن و به آتش کشیدن اموال دانشگاه.
در این نامه بیان شده است: این جریان اقلیت بیمنطق با ادعای پوچ آزادی، در اتفاقات اخیر با ایجاد ناآرامی و هرج و مرج در دانشگاه، فضا را به سمتی سوق داد که محیط علمی دانشگاه تبدیل به محیطی نا امن شود و با این منطق نه راه حل عقلانی ارائه داد و نه تمایلی جهت پیگیری صحیح مطالبات نشان دادهاند. در این مدت توسط بسیج دانشجویی بارها به گفتگو در تریبونهای رسمی دعوت شدند که متأسفانه با پاسخی غیرمنطقی و دور از ادب مواجه شدیم که خود نشان دهنده این واقعیت است که این جریان مستبد مقاومتی در قبال پیگیری مطالبات از طریق فضای عقلانی و معطوف به حل مسئله دارد.
در بخش پایانی این نامه خاطرنشان شده است: بسیج دانشجویی قویاً این نوع جریانات متعلق به نادانشجویان که همه هدفشان ایجاد بن بست، یأس، ناامیدی و ایجاد خسارت به بیت المال و اموال دانشگاه است را محکوم کرده و ضمن درخواست برخورد با این افراد، قطعاً مقابل به اضمحلال کشاندن حرکتهای اجتماعی میایستد. وظیفه اصلی دستگاهها و نهادهای ذیربط دفاع از حقوق و امنیت دانشجویان میباشد؛ عمل به قوانین و دستورات باید در صدر پیگیریهای مسئولان قرار گیرد، وضمن برخورد با اساتیدخاطی و مسببان ناامنی در دانشگاه، از بروز حوادثی که امنیت دانشجویان را به مخاطره میاندازد، جلوگیری شود.
انتهای پیام/
نظر شما