ثمن طباطبایی، پژوهشگر و فعال در شرکت دانش بنیان در زمینه بذر اصلاح شده صیفی جات در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز گفت: بذر هیبریدی با عملکرد و کیفیت مناسب، بنیه قوی، شکل و اندازه متنوع میوه (کوتاه، متوسط و بلند)، عطر و طعم مناسب و متحمل به آفات و بیماریهای رایج برای نخستین بار در ایران تولید شده است.
وی افزود: عمده محصولات تولیدی در این شرکت خیار، گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان، ملون، هندوانه و ... است. تاکنون حدود ۲۰ نوع از محصولات بذر هیبریدی تجاری و به بازار معرفی شده که شامل ۷ نوع خیار، ۷ نوع گوجه فرنگی و ۷ نوع فلفل میشود.
این پژوهشگر درباره دیگر قابلیتهای این بذرها در مقایسه با دیگر بذرهای موجود در بازار ادامه داد: بذر هیبریدی ویژگیهای هر دو والد پدر و مادر را به شکل همزمان داشته و معیار اصلی تفاوت آن در مقایسه با دیگر بذرها محسوب میشود. از دیگر تفاوتهای این بذر قیمت مقرون به صرفه بودن آن است. درضمن از لحاظ کیفی و کمی قدرت رقابت با دیگر بذرها را دارد.
به گفته این پژوهشگر اولین بذر هیبریدی توسط شرکت دانش بنیان وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی تولید و موفق به تجاری سازی این محصولات شده است. این صنعت برای تولید انبوه و تجاریسازی وارد عمل شد و تاکنون تولیدات محصولات همچون خیار، گوجه فرنگی، انواع هندوانه، ملون و پیاز انجام میشود و در شرایط کنونی این محصول در سراسر کشور به فروش رسیده و در حال صادرات این بذرهای هیبریدی به ۷ کشور خارجی هم هستیم.
طباطبایی تاکید کرد: البته بازار تولیدات بذر به شکل غیرمستقیم در حال ارز آوری است و باید بتوان در زمینه ارتقا تسهیلات و خدمات اقدام کرد. انتظار میرود تا توجهات در این بخش افزایش یافته و از فعالیتهای فناورانه از طریق حمایتهای مادی و معنوی هیات علمی اقدامات مناسب در زمینه توسعه کارآمدی نیروها اقدام کرد.
وی توضیح داد: محصولات تولید شده از طریق بذرهای هیبریدی در مقایسه با دیگر بذرهای تولیدی به شکل یکدست تولید میشوند. در حالی که محصول دیگر بذرها یکدست نیست. درضمن به لحاظ کمی و کیفی عملکرد بذرهای تولید شده هیبریدی به شکل ممتاز و درجه یک است و از سوی دیگر هدر رفت محصولات در کشاورزی از طریق این بذر کاهش مییابد.
انتهای پیام/
نظر شما