آخرین تحولات اوکراین| اعلام آمادگی دبیرکل سازمان ملل برای میانجیگری در حل مناقشه اوکراین

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه کی‌یف قصد تحریک درگیری نظامی بین روسیه و ناتو را دارد، هشدار داد: سخنان برخی مقامات پنتاگون درباره حمله "بدون سر کردن" به کرملین، گویای تهدید حذف فیزیکی ولادیمیر پوتین است و آنها باید به عواقب این کار خوب فکر کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، دبیرکل سازمان ملل آمادگی خود برای میانجی گری در درگیری در اوکراین، در صورت رضایت همه طرف‌ها را اعلام کرد. دفتر وی بامداد امروز در واکنش به درخواست اوکراین برای برگزاری اجلاسی «موسوم به صلح» یادآور شد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، آمادگی خود را برای تبدیل شدن به یک میانجی بین‌المللی برای حل و فصل مناقشه نظامی در اوکراین ابراز کرده است.

بیشتر بخوانید

آخرین تحولات اوکراین| هشدار درباره امکان درگیری نظامی مستقیم روسیه و آمریکا در سال ۲۰۲۳

فلورنسیا سوتو نینو مارتینز، معاون سخنگوی سازمان ملل در این باره گفت: «همانطور که دبیرکل بارها در گذشته هم اعلام کرده، تنها در صورتی می‌تواند در این زمینه اقدام کند که همه طرف‌ها با ایفای نقش او به عنوان یک میانجی موافقت کنند.»

روز گذشته طرف اوکراینی تمایل خود برای برگزاری «اجلاس صلح» در سازمان ملل در پایان ماه فوریه ۲۰۲۳ (همزمان با سالگرد آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین) را اعلام کرد. دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین، تاکید کرد که سازمان ملل می‌تواند بهترین بستر برای این کار باشد و آنتونیو گوترش می‌تواند میانجی در جذب طرف‌های درگیر برای گفتگو باشد. وی همچنین به نقش دبیرکل سازمان ملل به عنوان یک میانجی موثر و شرکت کننده در مذاکرات تاکید کرد و او را فردی "واقع بین و صادق" خواند.

در همین رابطه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز شب گذشته، دوشنبه، در یک مصاحبه تلویزیونی به این سوال پاسخ داد که آیا روسیه آماده مذاکره تحت شروط اعلام شده از سوی اوکراین است یا خیر. وی گفت: «خیر،ما هرگز از شروط دیگران پیروی نکردیم. آنها فقط روی خودشان تمرکز کرده‌اند. این برخورد مبتنی بر عقل سلیم نیست.»

میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز روز دوشنبه تاکید کرد که مسکو حل و فصل مناقشه اوکراین با ابزارهای سیاسی را رد نمی کند، البته نه بر اساس شروطی که کی‌یف اکنون برای آن مطرح کرده است.

علاوه بر این،چند روز قبل، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، احتمال پایان درگیری در اوکراین از طریق مذاکره را مورد ارزیابی قرار داد و تاکید کرد که همه مناقشات نظامی در نهایت به شکلی به مذاکره ختم می شود.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین در اواسط ماه دسامبر گفته بود که برخی کشورها به او پیشنهاد می‌کنند پای میز مذاکره با روسیه بنشیند، اما به عقیده وی، این مذاکرات فایده‌ای نخواهد داشت و او  نمی‌داند با پوتین چه صحبتی باید انجام دهد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و هفتم جنگ اوکراین را دنبال کنید:

لاوروف: تهدید فیزیکی برای رئیس جمهوری روسیه از سوی آمریکا وجود دارد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد که اظهارات برخی مقامات وزارت دفاع آمریکا  در خصوص امکان حمله "بدون سر کردن" به کرملین، در واقع از تهدید برای حذف فیزیکی رئیس جمهوری این کشور حکایت دارد. 

لاوروف بامداد امروز، سه شنبه ۲۷ دسامبر در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری تاس در این باره گفت: «واشنگتن پا را از حد خود فراتر گذاشته است: آنجا، برخی از "مقامات ناشناس" در پنتاگون در واقع تهدید کردند که "ضربه بدون سر کردن" به کرملین وارد شود. در حقیقت این سخنان به منزله تهدید آشکار به حذف فیزیکی رئیس جمهور ولادیمیر پوتین تلقی می شود.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تاکید کرد که اگر چنین ایده‌هایی واقعاً توسط کسانی در سر پرورش داده شده، آنها «باید با دقت بسیار زیادی» به عواقب احتمالی چنین برنامه‌هایی فکر کند.

لازم به ذکر است که تاکنون هیچ یک از مقامات ناشناس کاخ سفید یا پنتاگون چنین تهدیدی را بطور علنی مطرح نکرده‌اند.

وزیر خارجه روسیه: کی‌یف در تلاش است تا به یک درگیری مستقیم بین مسکو و ناتو دست یابد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بامداد امروز سه شنبه، در مصاحبه با خبرگزاری تاس اعلام کرد که مقامات کی‌یف در تلاش هستند تا با کشاندن کشورهای عضو ناتو به درگیری نظامی در اوکراین، به یک رویارویی مستقیم بین روسیه و پیمان آتلانتیک شمالی دست یابد.

وی گفت: «کی‌یف، به نوبه خود، تلاش می‌کند تا آمریکایی‌ها و سایر اعضای ناتو را حتی عمیق‌تر به گرداب درگیری نظامی در اوکراین بکشاند تا برخورد رودررو با ارتش روسیه را اجتناب‌ناپذیر کند.  کافی است اقدام تحریک آمیز آنها در ۱۵ نوامبر با سقوط یک موشک پدافند هوایی اوکراینی در خاک لهستان را یادآوری کنیم که [ولادیمیر] زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، به دروغ سعی کرد آن را یک موشک روسی معرفی کند تا این حادثه به عنوان حمله مسکو به یک کشور عضو ناتو تلقی شود.»

به گفته وی، واشنگتن و بروکسل «آنقدر باهوش بودند» که با موشک‌های سقوط‌ کرده به دام نیفتند. با این حال، این حادثه نشان داد که مقامات کی‌یف "در هیچ کجا متوقف نخواهند شد."

لاوروف افزود: طرف روسی از هشدار دادن به غرب درباره خطر تشدید بحران اوکراین دست برنمی‌دارد. با توجه به نیروهایی که در کی‌یف جمع آوری کردند، خطر توسعه کنترل نشده وضعیت بسیار زیاد است و در چنین شرایطی جلوگیری از یک فاجعه مهم است.»

پیش از این، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در اوایل ماه دسامبر گفت که درگیری در اوکراین ممکن است به یک جنگ تمام عیار بین روسیه و ناتو تبدیل شود. وی اعتراف کرد که همه چیز ممکن است "به طرز وحشتناکی به سمتی اشتباه پیش برود".

هشدار لاوروف درباره امکان تصمیم گیری قاطع ارتش روسیه برای غیرنظامی کردن اوکراین 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه  در بخش دیگری از این مصاحبه یادآور شدکه پیشنهادهای مسکو برای غیرنظامی کردن مناطق تحت کنترل کی‌یف، بهتر است "درست" انجام شود، در غیر این صورت این موضوع توسط ارتش روسیه تصمیم گیری خواهد شد. 

وی گفت: «پیشنهادات ما برای غیرنظامی‌سازی و نازی زدایی مناطق تحت کنترل کی‌یف برای از بین بردن تهدیدات ناشی از آنها برای امنیت روسیه، از جمله سرزمین‌های جدید ما (جمهوری‌های مردمی دونتسک و لوهانسک و مناطق خرسون و زاپروژیا) برای دشمن کاملاً شناخته شده است. نکته کوچک در این موضوع است: تحقق آنها باید به بهترین شکل ممکن باشد، در غیر این صورت، این مشکل توسط نیروهای مسلح روسیه تصمیم گیری خواهد شد.»

لاوروف افزود که با توجه به مدت زمان درگیری، اکنون توپ در سمت کی‌یف است و واشنگتن پشت آن ایستاده است. به گفته وی، آنها در هر لحظه "می توانند مقاومت بی معنای خود را متوقف کنند."

تعداد اوکراینی‌های بدون برق به ۹ میلیون نفر رسیده است

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته در پیامی ویدیویی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، اعلام کرد که در حال حاضر حدود ۹ میلیون اوکراینی بدون برق هستند. 

رئیس جمهوری اوکراین گفت: «عصر امروز (دوشنبه) در مناطق مختلف کشور حدود ۹ میلیون نفر بدون برق ماندند. کمبود برق همچنان ادامه دارد، البته از تعداد و مدت قطعی‌ها کاسته شده است.»

 در آمریکا تلفات ارتش اوکراین حدود ۱۵۰ هزار نفر تخمین زده شده است

 سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون اعلام کرد که تلفات نیروهای مسلح اوکراین اکنون دیگر به ۱۵۰ هزار نفر نزدیک شده است.

این مقام نظامی آمریکایی در کانال یوتیوب خود گفت: اوکراینی‌ها در جنگ مقابل روسیه متحمل خسارات بسیار سنگینی شده اند. ۳۵ هزار نفر مفقود الاثر هستند و بیش از ۱۰۰ هزار مرد کشته شده اند.

 به گفته مک گرگور، نیروهای مسلح اوکراین با بسیج جوانان کم سن و سال و مردان ناتوان، سعی دارند خسارات وارده به خود را جبران کنند.

پیش از این، در اواسط ماه دسامبر، آنا مالیار، معاون وزیر دفاع اوکراین اعتراف کرده بود که موج جدیدی از بسیج در این کشور رخ خواهد داد. به گفته وی، امروز در نیروهای مسلح اوکراین نیاز به بازگرداندن نیروهای نظامی است که در جریان درگیری کشته یا مجروح شده‌اند.

پیش از آن، در اوایل  ماه دسامبر، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه گفت که ارتش اوکراین تنها در ماه نوامبر بیش از ۸.۳ هزار نیروی نظامی را از دست داده است.

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که تا به امروز مشکل صادرات کود از فدراسیون روسیه به طور کامل حل نشده است، البته دستاوردهای قابل توجهی در این زمینه وجود دارد. 

پسکوف یادآور شد که هم مقامات مسکو و هم ترکیه به همراه سازمان ملل در حال انجام اقداماتی برای از سر گیری صادرات کودهای روسیه هستند. به گفته وی، ولی هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد.

پیش از این، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که این سازمان مجوز صادرات محموله های کودهای روسی گیر افتاده در بنادر هلند، بلژیک و استونی را دریافت کرده است. وی همچنین اطمینان داد که سازمان ملل به کار خود برای رفع موانع صادرات مواد غذایی و کودهای شیمیایی روسیه ادامه خواهد داد.

کوله‌با: آموزش نظامیان اوکراین برای مدیریت پاتریوت کمتر از شش ماه طول خواهد کشید

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین مدعی شد که آموزش نظامیان اوکراینی برای استفاده و مدیریت سامانه های پدافند هوایی پاتریوت آمریکایی کمتر از شش ماه طول خواهد کشید.

کوله‌با در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس که روز دوشنبه منتشر شد، توضیح داد که ایالات متحده یک طرح ویژه برای آماده‌سازی نظامیان اوکراینی برای کار با این مجتمع‌ها «در کمتر از شش ماه» تدوین کرده، در حالی که این دوره آموزشی معمولاً تا یک سال طول می‌کشد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز یکشنبه در مصاحبه با برنامه مستند "مسکو. کرملین. پوتین" در شبکه اول تلویزیون این کشور گفت: ارتش روسیه قادر خواهد بود سیستم های دفاع هوایی پاتریوت را در صورتی که ایالات متحده آنها را به اوکراین ارائه دهد، منهدم کند. 

پوتین پیش از آن نیز در کنفرانسی مطبوعاتی یادآور شد که "پاتریوت یک سیستم نسبتا قدیمی است" و مانند سامانه اس-۳۰۰ روسی کار نمی کند. وی در عین حال تاکید کرد که مسلماً برای این مجموعه هم "پادزهری" وجود خواهد داشت.

فرمان پوتین برای ثبت درخواست عدم تمایل به شهروندی اوکراین

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روش ثبت درخواست مربوط به شهروندی برای ساکنان مناطق جدید روسیه (دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا) را تصویب کرد. این سند همچنین روش تشکیل پرونده و ثبت درخواست برای عدم تمایل به ادامه شهروندی اوکراین را نیز تأیید کرده است.

حکم مربوطه روز دوشنبه در پورتال رسمی قوانین حقوقی روسیه منتشر شد. این فرمان از روز انتشار لازم الاجرا  شده است.

این سند به طور خاص، روش درخواست برای صدور پاسپورت روسی و همچنین ثبت درخواست برای به رسمیت شناختن کودکان زیر ۱۴ سال به عنوان شهروند روسیه و عدم تمایل به شهروندی اوکراین را مشخص کرده است.

این سند روند اقدامات لازم برای هر یک از این اهداف شرح داده شده و گزینه های مربوطه برای دسته های مختلف شهروندان در مناطق جدید روسیه را نشان داده شده است.

مدودف معاون اول پوتین در کمیسیون صنایع نظامی روسیه شد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با ایجاد تغییراتی در ترکیب کمیسیون کمیسیون صنایع نظامی،  سمت معاون اول ریاست این کمیسیون را تعیین کرد. دمیتری مدودف که معاون رئیس شورای امنیت روسیه  نیز هست، این مسئولیت را برعهده خواهد داشت. حکم مربوطه روز دوشنبه در پورتال رسمی اینترنتی اطلاعات حقوقی روسیه منتشر شد.

پوتین همچنین الکساندر کورینکوف، وزیر حوادث اضطراری روسیه را نیز در این کمیسیون گنجاند. ریاست کمیسیون صنایع نظامی روسیه بر عهده ولادیمیر پوتین است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1165238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =