فاز نخست ساخت پلتفرم جدید هواپیمای ایران ۱۴۰ نهایی شد/ ورود ایران به حوزه ساخت موتور هواپیما

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از نهایی شدن فاز نخست ساخت پلتفرم جدید هواپیمای ایران ۱۴۰ خبر داد و گفت: تا پایان سال اولین پرواز این هواپیما انجام می‌شود.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمد محمدی بخش با یادآوری این‌که صنعت هوانوردی جزو صنایع پیشرو و پیشران در دنیاست که در لبه تکنولوژی قرار گرفته است، اظهار کرد: بر این اساس این صنعت باید خود را با نرخ رشد علمی در دنیاهمراه و همگام کند. به دلایل مختلف که مهم‌ترین آن بحث تحریم بوده است ما در این سال‌ها از این انتقال تکنولوژی از سوی صاحبان اصلی هواپیماسازی یا هلی کوپترسازی دنیا یا بی بهره یا کم بهره بوده ایم و این مهم‌ترین موضوعی بوده است که در این چند سال از بعد از انقلاب در حوزه تحریم با آن دست به گریبان بوده ایم.

بلیت‌ پروازهای نوروزی بدون افزایش قیمت فروخته می‌شود

وی ادامه داد:در خصوص انتقال تکنولوژی، فروش قطعات، نشریات و پشتیبانی‌هایی که کشورهای سازنده هواپیما انجام می‌دهند و جزو وظایف اصلی آنها براساس قوانین‌ ایکائو است، اما ایران را تحریم کرده‌اند. از ابتدای انقلاب مردان بزرگ و زنان بزرگ همت کرده اند و کارهای متعددی را در حوزه هوایی انجام داده اند که امروز علی رغم همه این فشارها و تحریم‌ها صنعت ما روی پای خود ایستاده است و مأموریت خودش را انجام می‌دهد.

وی با بیان این‌که امروز ۳۳۰ فروند هواپیما در کشور داریم که ۱۷۵ از آنها فعال است، افزود: در  دوران کرونا اقتصاد دنیا در حوزه هوایی آسیب جدی‌ای دید و طبیعتاً ما هم این آسیب را دیدیم؛ بنابراین به دلیل کاهش سفرها و موضوعاتی که کرونا بر صنعت هوانوردی تحمیل کرد، این میزان به کمترین مقدار خود رسید و عددی نزدیک به  ۱۰۰ فروند هواپیما عملیاتی بود. بعد از کرونا و گشایشی که حاصل شد در این حوزه اقداماتی انجام شد برای مثال حوزه نهضت تعمیر قطعات و استفاده از شرکت‌های دانش بنیان و راهبردهای چندگانه‌ای که برای صنعت گذاشته شد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد:  براساس کار علمی متناسب با ۹۰ فرودگاه ما و ۸۰ میلیون جمعیتی که داریم،  ۵۵۰ فروند هواپیما در تیپ‌ها و کلاس‌های مختلف مورد نیازمان است که بایستی در کشور فعالیت کنند.

محمدی‌بخش با اشاره به این‌که برای صنعت هوانوردی یک ابلاغ ۸ ماده‌ای است که در بند اول بحث توسعه ناوگان هوایی کشور است، اضافه کرد: برای این راهبرد چند تا محور تهیه کرده‌ایم که محور اول ما بحث نهضت تعمیر قطعات بود و بازگرداندن هواپیماهای زمین گیر به حوزه عملیاتی بود که با استفاده از ظرفیت‌های تعمیر و نگهداری داخل کشور، استفاده از شرکت‌های دانش بنیان و یک کار علمی – پژوهشی که انجام شد، بخش اول ما در این حوزه بود.

وی گفت: بخش دوم نیز خرید هواپیماهای دست دوم بود که توسط شرکت‌های مختلف درحال انجام است. بخش سوم آن بحث ساخت هواپیما است که دستور  مقام معظم رهبری بوده است و  با پیگیری‌هایی که رئیس جمهور محترم انجام داده اند، این کارگروه شکل گرفته است، همچنین وزارت دفاع متولی آن شده که در این راستا  سازمان هواپیمایی کشور به‌عنوان نهاد حاکمیتی و نظارتی ورود پیدا کرده است. فاز اول آن که نهایی کردن هواپیمای ایران ۱۴۰ و بهره برداری از آن در حوزه‌های مختلف غیر از مسافری نهایی شده است و آخر امسال ما فکر می‌کنیم که اولین پرواز پلتفرم جدید هواپیمای ایران۴۰ را با هم داشته باشیم.

رئیس سازمان هواپیمایی ادامه داد:  طراحی‌های مفهومی، طراحی‌های اولیه سازه ها انجام شده است و ما اساساً دارای یک کارخانه هواپیماسازی هستیم. این مهمترین موضوعی است که در دو دهه گذشته شکل گرفته است. زیرساخت‌های بسیار خوبی وجود دارد و شرکت‌هایی که به صورت دانش بنیان کار می‌کنند، شناسایی شده اند که شرکت‌های بسیار معتبری هستند. احتمال می‌رود با این کارگروه ما اوایل سال آینده می‌توانیم یک جدول زمان‌بندی دقیق برای شروع عملیات پروازی ارائه کنیم. البته راهبرد چهارم هم این است که اگر احیاناً بحث موضوعات گفتگوهای برجامی باز شود، ما با دقت و هوشمندی بیشتری نسبت به قبل ورود پیدا خواهیم کرد و این باب را هم نبسته ایم یعنی آن فضا هم از آن ماست. در واقع بایستی خرید هوشمندانه متناسب با اقلیم و نیازمان را داشته باشیم 

محمدی بخش با بیان اینکه ۱۰ فروند الان زمین گیر است که به دلایل بدعهدی اروپایی‌هاست که هم دفترچه و هم قطعات را واگذار نکرده اند، ادامه داد: الان یکی از موضوعات دعاوی حقوقی که ما علیه امریکا و شرکت کارخانه‌های سازنده مطرح کرده ایم و داریم پیگیری می‌کنیم. این ۴ راهبردی است که همزمان دارد اتفاق می‌افتد و بایستی به صورت موازی با هم حرکت کند.

ماموریت مپنا برای ساخت موتور هواپیما

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که مجموعه مپنا مأموریت پیدا کرده در حوزه ساخت موتور هواپیما ورود پیدا کند،‌یادآور شد: مپنا در حوزه تعمیر، نگهداری و اورهال پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌است، از طرف دیگر با گواهینامه‌ای که سازمان هواپیمایی کشوری به آن‌ها اعطا کرده است، کارهایشان را انجام می‌دهند در حوزه طراحی هم گام‌های بسیار خوبی برداشته اند و امیدواریم در آینده نزدیک موتور بومی را از مجموعه مپنا به صورت تولید شده ارائه دهیم. البته آن چیزی که در نمایشگاه بین‌المللی هوایی ایران ارائه شد ماکت بود و توضیحاتی که ارائه شد این بود که ما از این مدل می‌خواهیم موتور هواپیما تولید کنیم.

وی توضیح اداد: امروزه ما مجموعه‌های مختلفی در کشور داریم که در حوزه تعمیر، نگهداری و تعمیرات اساسی و سنگین موتورهای هواپیما  کار می‌کنند. همچنین ریخته گری‌های متناسب با این کار را همراه با کارگاه‌های متناسب داریم، که از نظر علمی و بنیه علمی و زیرساختی هیچ کم و کسری نداریم و با همت جوانان عزیز کاری را که شروع کرده ایم مثل همه پروژه‌هایی که برای خیلی‌ها غیرقابل باور بود و شدنی شد، این موضوع هم با لطف خدا و همت جهادی کارکنان ما در حوزه‌های مختلف عملیاتی خواهد شد.

محمدی بخش در خصوص مراکز دانش بنیان اظهار کرد: با استفاده از مراکز دانشگاهی، مراکز دانش بنیان  و دیگر مراکزی که امروز دارند کار می‌کنند، بخصوص در حوزه رادار، روشنایی، باند، دستگاه‌های ناوبری، رادیوها، ارتباطات، مخابرات، پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌ایم. ضمن اینکه ما استانداردهای لازم را هم براساس قوانین‌ ایکائو داریم به صورت مستمر کنترل می‌کنیم. در فاز اول نیز بحث رادار بومی را ابتدای سال ۱۴۰۲ بهره برداری خواهیم کرد در حوزه روشنایی باند و دستگاه‌های مخابراتی هم که در سال گذشته و امسال استفاده کرده ایم و عملیاتی کرده ایم.

وی افزود:  بازار بخش هوایی متناسب با عرضه و تقاضا است و ما همیشه در این حوزه شرمنده مردم عزیزمان هستیم تا به آن عدد ۵۵۰ فروند برسیم، حتماً این نسبت عرضه و تقاضا نسبت متعادلی نخواهد بود. در شرایطی که درخواست سفر زیاد است و پاسخگوی نیازها نیست، بنابراین در بحث کمبود پرواز در این ایام پردرخواست ما شرمنده مردم خواهیم بود.

وی درخصوص قیمت ها تشریح کرد: در قانون پنجم توسعه ماده‌ای را گذراندند و ابلاغ کردند که متنوع سازی نرخ انجام شود و انجام هم شد که از سال ۹۵ به مرور این اتفاق افتاد. با توجه به شرایطی که در کرونا پیش آمد  ما در دیماه پارسال یک ۱۵ درصدی را با هماهنگی شرکت‌های هواپیمایی کاهش داده ایم  و انجام شد؛ اما به دلیل نوسات ارز درخواست متعددی که انجام شد، شرکت‌های هواپیمایی درخواست افزایش نرخ را داشتند. طبیعتاً مطابق با روال بایستی این اتفاق می‌افتاد، اما با دستوری که ستاد تنظیم بازار ابلاغ کرد و به‌عنوان قانون مؤخر هم تلقی شد، مراحل دیگری را سپری کردیم که در شورای عالی هواپیمایی و در شورای رقابت، ستاد تنظیم بازار مطرح شد. همچنین  درخواست شرکت‌های هواپیمایی با یک جدول استاندارد ارائه شد و منتظریم ستاد تنظیم بازار قیمت را تعیین تکلیف کند.

افزایش ۲۰۰ درصدی پروازهای بین المللی

محمدی بخش یادآور شد: نسبت به پارسال ۲۰ درصد پروازهای داخلی  افزایش پیدا کرده است در فرودگاه‌های غیر از فرودگاه حضرت امام که ۲۰ فرودگاه است فرودگاه بین المللی  ۱۰۰ درصد پرواز خارجی داشته ایم و فرودگاه امام نسبت به سال گذشته ۲۰۰ درصد افزایش پروازهای بین المللی داشته ایم ، و این افزایش درخواست پروازهای بین المللی و پروازهای داخلی طبیعتاً نشان می‌دهد که ما جامعه هدف مان جامعه بزرگتری شده است درخواست به پرواز به مراتب بیشتر است و ما بایستی متناسب با این برنامه ریزی کنیم که بنا داریم تا پایان ۱۴۰۲ عددمان را به ۲۵۰ فروند برسانیم.

ایمنی پرواز دلیل تأخیر و لغو پروازها

وی در خصوص تأخیر پروازها گفت: طبیعتاً تأخیرها یا لغو پروازها دلایل متعددی دارد. مهم‌ترین موضوعی که برای ما خط قرمز است، بحث ایمنی است ما واقعاً اجازه نمی‌دهیم هیچ پروازی با نقص یا با اشکال پرواز کند بنابراین ترجیح ما و نظر ما اینکه آن پرواز انجام نشود تا اینکه بخواهد پرواز با نقص فنی باشد که در سه ماهه سوم ۱۴۰۱ تأخیرات ما به میزان ۱۵ درصد نسبت به سه ماهه دوم کاهش داشت.

رضایتمندی ۹۸ درصدی از پروازهای حج

رئیس سازمان هواپیمایی درباره پروازهای حج تشریح کرد: در سال  ۱۴۰۱ ما ۴۰ هزار نفر را جابجا کردیم و با رضایتمندی ۹۸ درصدی انجام شد، به لطف خدا در عملیات حج کار بسیار بزرگی انجام شد و پیش بینی این است که ما با توجه به اینکه ۹۰ هزار نفر را برای سال بعد باید ببریم فقط هم باید از ناوگان ایرانی استفاده کنیم، محدودیت‌هایی داریم حتماً با استفاده از هواپیماهای پهن پیکر ما می‌توانیم این کار و زمان را کاهش پیدا کنیم و ما با حج و زیارت داریم تلاش می‌کنیم که این کار را با هم انجام دهیم. همچنین درخصوص اربعین هم سال قبل نزدیک به ۴۰ هزار نفر زائر اعزام شدند که امسال با رفت و برگشت ۲۵۷ هزار نفر و یکی از شاهکارهای خدمات‌رسانی بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1170879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =