به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز، آسمان شاهرود در شامگاه جمعه ۱۸ آبان ماه شاهد شلیک پرتابه ای از پایگاه موشکی این منطقه بود. از همان دقایق نخست انتشار ویدئوهایی از این رویداد، تفسیرهای متعددی از آن شد. اکانت اسرائیلی ترور آلارم در واکنش به آن نوشت: «این آزمایش مربوط به یک موشک قاره پیما بوده است.»
بیشتر بخوانید؛
کمک ناخواسته ترامپ به پزشکیان چگونه اتفاق میافتد؟
اما اکانت منتسب به فرماندهی فضایی سمنان نیز درباره این آزمایش رشته توئیتهایی منتشر کرده است که تامل برانگیر است. این اکانت پیش از آزمایش موشکی نوشته است: «چشمانتان را که در این شب های ناآرام بی وقفه در حال رصد هوا و فضا هستند، کور خواهیم نمود تا از رویت آنچه به سوی شما می آید فارغ شوید. شریان خون رسان به مولفه های قدرتتان را قطع. و مولفه های قدرتتان را ناتوان خواهیم نمود. و جهان شاهد این شگفتی خواهد بود.» و پس از آن نیز نوشت: «پیام ما از شاهرود به تل آویو ارسال شد. ما اثبات نموده ایم شما از رسیدن به اهدافتان در پایگاه شاهرود ناکام مانده اید. حالا شما باید منتظر پاسخ قاطع ما از هوا و فضا به با ارزش ترین داشته هایتان باشید.»
با توجه به این که هیچ یک از مقامات نظامی ایرانی و اسرائیلی در این زمینه هنوز اظهار نظر رسمی نکردهاند، بازار گمانه زنی ها همچنان داغ است. برخی کارشناسان نظامی بر این باورند که چون هفته قبل از این پرتاب موشکی یک اعلامیه نوتام (NOTAM) برای منطقه شاهرود صادرشده بود. این اعلامیه را می توان نوعی هشدار تلقی کرد که به خلبانان داده میشود. این هشدار در مورد وجود خطرات بالقوه در طول مسیر پرواز یا در مورد مکانی است که میتواند بر ایمنی پرواز تأثیر بگذارد.
این دسته از کارشناسان میگویند از آنجایی که این نوتام برای آن منطقه از قبل صادر شده بود بهطور رسمی و مشخص بود آزمایشی انجام خواهد شد پس اتفاقی که در شاهرود افتاد مربوط به تست یک فناوری موشکی یا فناوری جدید فضایی است که باید منتظر اظهارنظر و اطلاعرسانی رسمی مقامات نظامی و سیاسی درباره آن باشیم.
رو کردن کارت جدید بازی در مواجهه با ترامپ؟
نکته جالب توجه درباره این آزمایش موشکی همزمانی آن پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است. بر این اساس به نظر میرسد هدف از این آزمایش بیش از پاسخ به اسرائیل، به رخ کشیدن توان نظامی کشور و رو کردن یک کارت بازی جدید برای فاتح انتخابات آمریکا باشد. کمتر از دو ماه و نیم دیگر به مراسم تحلیف دونالد ترامپ چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا مانده است و بر اساس برخی گمانهزنی ها با حضور مجدد وی دوره سختی از فشارهای اقتصادی و سیاسی برای ایران رقم خواهد خورد. هر چند در برابر این مدعا کارشناسان دیگری نیز میگویند ترامپ دور دوم هر چند از لحاظ ماهوی با ترامپ دور اول تفاوتی ندارد اما تاکتیکهایش در مواجه با ایران تفاوت خواهد داشت.
بنابراین این دو ماه اندی بهترین فرصت برای تنوع بخشی به میز مذاکره احتمالی است که در طرف مقابل آن رئیسجمهوری خواهد نشست که به طور یک جانبه از برجام خارج شد. در ماههای اخیر و در پی افزایش تجاوزگریهای اسرائیل، زمزمههایی از تغییر دکترین هستهای در محافل سیاسی کشور آغاز شد که به نظر میرسد حتی اگر این تغییر به طور رسمی اعلام نشود با آزمایش شاهرود، این پیام به کاخ سفید منتقل میشود که در صورت تداوم فشارهای حداکثری، کارت آزمایشهای جدید موشکی نیز در برابر اهرم فشار روی میز قرار میگیرد.
امری که موجب میشود مسئله «محدودیت غنیسازی ایران» به «پیشگیری از توسعه نظامی ایران» تغییر کند! اگر چنین اتفاقی بیفتد، در بدو ورود ترامپ به کاخ سفید چالشی جدی برای وی ایجاد خواهد شد.
اما با وجود تمام این گمانهزنیها پس از آزمایش شاهرود احمد نادری، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی د شبکه ایکس نوشت: «مدعی شدهاند که ایران موشک قاره پیما از شاهرود تست و شلیک کرده است. البته این موضوع جدیدی نیست و روال نظامی ما در توسعه موشک های بازدارنده، همین بوده و هست. اما آنچه باید بزودی انجام شود، (و تا الان هم دیر شده) آزمایش اتمی و اعلام رسمی آن است. این یعنی بازدارندگی حداکثری.» این توئیت نادری به سرعت بازتاب وسیعی در فضای رسانهای کشور پیدا کرد و در کنار آزمایش موشکی منشاء قرائتهای جدیدی از آن واقعه شد.
در راستای تشریح توئیت بحث برانگیز فوق صبح امروز با احمد نادری در حاشیه صحن علنی مجلس گفتگویی کردهایم که ماحصل آن را در ادامه میخوانید:
نادری در پاسخ به این پرسش که آیا آزمایش موشکی شاهرود پاسخی به اسرائیل بود و یا اهداف دیگری را دنبل میکرد، به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفت: نه تنها آزمایش شاهرود بلکه آزمایشهای مختلف که نیروهای نظامی انجام میدهند برای دفاع از شهروندان ایرانی است. این مسئله موضع جدیدی نیست زیرا دائما در حال توسعه برنامه موشکی هستیم. توسعه موشکی بازدارنده است و صرفا برای پاسخ به اسرائیل انجام نیست بلکه برای پاسخ به هر عاملی است که تمامیت ارضی و امنیت ما را تهدید کند.
اگر لازم باشد برد موشکها را نیز افزایش خواهیم داد
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این آزمایش در امتداد یک برنامه مداوم بوده است و از زمان جنگ تاکنون به مدت چند دهه در حال اجرا است و همچنان نیز این برنامه را به جلو میبریم و اگر لازم باشد برد موشکها را نیز افزایش خواهیم داد. بر موشکی ما در حال حاضر در سطح محدودی است اما همانطور که رهبر معظم انقلاب و برخی مسئولین نظامی اعلام کردهاند در صورت نیاز این برد افزایش پیدا میکند.
وی در توضیح علت افزایش احتمالی برد موشکی ایران تاکید کرد: این کار به علت وظیفهای صورت میگیرد که بر عهده مسئولین جمهوری اسلامی است و آن وظیفه حفاظت از امنیت شهروندان کشور است.
باید به سمت بالانس بینالمللی اتمی برویم تا امنیت کشور تامین شود
نادری در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش برد موشکی در راستای تغییر دکترین هستهای کشور است؟ گفت: تغییر دکترین هستهای به نظر من لازم و واجب است. پس از شهادت سیدحسن نصرالله نطقی در تشریح علل این تغییر در مجلس مطرح کردم و پس از آن از آقای سید حسن خمینی تا آقای کمال خرازی در این زمینه موضعگیری کردند. ما باید به سمت بالانس بینالمللی اتمی برویم زیرا در حال حاضر بالانسی وجود ندارد و اگر ایجاد نشود امنیت کشور تامین نمیشود.
این عضو هیات رئیسه مجلس افزود: این تامین امنیت با یک بالانس اتمی ایجاد می شود و لذا ما باید بمب اتمی داشته باشیم و معتقدم باید در کویر مرکزی ایران با اقتدار آزمایش اتمی انجام دهیم. پس آن نیز اعلام کنیم که ما به بمب اتمی دست پیدا کردهایم در آن زمان بالانس به طور کامل برقرار خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که در صورت چنین آزمایشی باید از NPT خارج شویم و چه در پیش رو خواهد بود؟ گفت: معاهدات بینالمللی زمانی ارزش پایبندی دارد که برای ما آوردهای داشته باشد.
انتهای پیام/
نظر شما