به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در ۳ ماه اول بارداری به ویژه ۸ هفته نخست از روزه داری باید اجتناب شود زیرا در این دور سلول های مغزی جنین در حال شکل گیری است و روزه داری در ساعات طولانی ممکن استمجب صدمات جبران ناپذیری به رشد جنین شود.
چگونه تعادل و تنوع را در برنامههای غذایی ماه رمضان رعایت کنیم؟
در ۳ ماه سوم بارداری نیز بخش عمده جنین از قند خون (گلوکز خون مادر) تامین می شود و روزه داری با ایجاد ترکیبات کتونی حاصل از سوخت چربی های بدن برای تامین انرژی می تواند به سیستم عصبی جنین لطمه بزند، بنابراین در۳ ماه اول و سوم بارداری روزه گرفتن توصیه نمی شود.
در ۳ ماه دوم بارداری با نظر پرشک و متخصص تغذیه اگر مادر کم وزن نباشد، جنین او با توجه به سن جنین رشد خوبی داشته باشد، فشار خون طبیعی داشته باشد، کالری و مواد غذای کافی دریات نماید و بیماری خاصی نداشته باشد، قادر به روزه گرفتن است.
در مادران شیرده نیز از نج که در۶ ماهه اول شیردهی تنها منبع غذایی نوزاد، شیرمادر است و دیده شده که روزه داری سبب اختلال در شیردهی و به دنبال آن اختلال در وزن گیری کودک می شود، بهتر است در این ایام از روزه داری خودداری کنند.
در ۶ ماهه دوم شیردهی و باشروع تغذیه کمکی و به شرط اینکه مادر شیرده از برنامه غذایی صحیح پیری کند و منحنی رشد کودک طبیعی باشد، گرفتن روزه منعی ندارد.
در این دوره رژیم غذایی مادر باید غنی از پروتئین و ریزمغذی ها از جمله آهن، کلسیم و انواع ویتامیت ها باشد، بنابراین در صورتی که مادر شیرده مایل به گرفتن روز در ماه رمضان است باید نکاتی را رعایت کند.
در وعده سحر و افطار و شام منابع پروئتین مانند گوشت یا مرغ یا ماهی یا تخم مرغ و یا حبوبات و همچنین انواع سبزی و سالاد میوه را در رژیم غذایی بگنجاند.
لازم است برای تامین کلسیم، بخشی از پروتئین و ویتامین های گروه B به میزان ۲ تا ۳ لیوان شیر و یا معادل آن از ماست و پنیر روزانه استفاده کند.
پس از افطار و قبل از خواب و تا سحر حداقل ۸ لیوان آب و مایعات مصرف کند که به دلیل کم آبی بدن حجم شیر مادر کم نشود.
از انجام کارهای سنگین و خسته کننده در طول روز خودداری کرده و استراحت کافی برای حفظ انرژی داشته باشد.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/
نظر شما