به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، در بیستمین نسخه رتبه بندی کیو اس دانشگاههای جهان، ۱۵۰۰ دانشگاه در ۱۰۴ کشور دنیا رتبهبندی شدند.
برترین دانشگاههای آفریقا در سال ۲۰۲۳ معرفی شدند
رتبهبندی کیو اس یکی از معتبرترین نظامهای رتبهبندی بینالمللی است که توسط مؤسسه کاکارلی سیموندز انگلیس انجام میشود و تنها رتبه بندی در نوع خود است که بر میزان اشتغال پذیری فارغالتحصیلان و پایداری آن تأکید دارد.
وب سایت کیو اس در مورد رتبه بندی امسال نوشته است: در رتبه بندی امسال، ما بزرگترین پیشرفت روش شناختی خود را با معرفی سه معیار جدید اجرا کردیم که شامل: "پایداری"، "اشتغال پذیری فارغالتحصیلان" و "شبکه تحقیقات بین المللی" میشود.
این رتبهبندی نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل ۱۷.۵ میلیون مقاله دانشگاهی و نظرات کارشناسی بیش از ۲۴۰ هزار عضو هیات علمی و کارفرمایان جهان است.
بر اساس رتبه بندی کیو اس، این دوازدهمین سال است که "موسسه فناوری ماساچوست" صدرنشینی خود در میان دانشگاههای جهان را جشن میگیرد.
دانشگاه کمبریج نیز رتبه دوم سال گذشته خود را حفظ کرده و دانشگاه آکسفورد نسبت به سال گذشته یک پله صعود کرده است.
بر این اساس، رتبهبندی برترین دانشگاههای جهان برای سال ۲۰۲۴ میلادی به شرح ذیل است:
۱: موسسه فناوری ماساچوست(MIT)، آمریکا
۲: دانشگاه کمبریج، انگلیس
۳: دانشگاه آکسفورد، انگلیس
۴: دانشگاه هاروارد، آمریکا
۵: دانشگاه استنفورد، آمریکا
۶: کالج سلطنتی لندن، انگلیس
۷: موسسه فناوری فدرال زوریخ، سوئیس
۸: دانشگاه ملی سنگاپور، سنگاپور
۹: کالج دانشگاهی لندن، انگلیس
۱۰: دانشگاه کالیفرنیا برکلی، آمریکا
۱۱: دانشگاه شیکاگو، آمریکا
۱۲: دانشگاه پنسیلوانیا، آمریکا
۱۳: دانشگاه کرنل، آمریکا
۱۴: دانشگاه ملبورن، استرالیا
۱۵: موسسه فناوری کالیفرنیا، آمریکا
۱۶: دانشگاه ییل، آمریکا
۱۷: دانشگاه پکن، چین
۱۷: دانشگاه پرینستون، آمریکا ( رتبه هفدهم مشترک)
۱۹: دانشگاه نیوساوت ولز، استرالیا
۱۹: دانشگاه سیدنی، استرالیا(رتبه نوزدهم مشترک)
نکتهای که در رابطه با رتبهبندی ۲۰۲۴ وجود دارد این است که کاناداییها نتوانستند یکی از جایگاههای ۱ تا ۲۰ جهان را به خود اختصاص دهند. به این ترتیب دانشگاه تورنتو کانادا توانست در جایگاه ۲۱ جهان قرار گیرد.
فرانسویها هم با دانشگاه PSL در رتبه ۲۴ جهان ایستادند.
در رابطه با آسیاییها هم میتوان گفت علاوه بر سنگاپور و چین که برترینهای آسیا هستند، ژاپنیها هم با دانشگاه توکیو موفق به کسب رتبه ۲۸ دنیا شدند.
در این میان، برترین دانشگاههای کشور ما نیز نسبت به دیگر دانشگاههای آسیایی عملکرد ضعیفتری داشتند و برترین دانشگاه کشور ما در این رتبهبندی که دانشگاه صنعتی شریف است، حدود ۳۰۰ پله با برترین دانشگاههای کشورهای دنیا فاصله دارد.
بر این اساس، جایگاه برترین دانشگاههای کشور ما در جهان به شرح ذیل است:
دانشگاه صنعتی شریف: ۳۳۴
دانشگاه تهران : ۳۶۰
دانشگاه صنعتی امیرکبیر : ۳۷۵
دانشگاه علم و صنعت : ۴۵۱
دانشگاه شیراز: ۶۹۰- ۶۸۱
دانشگاه شهید بهشتی: ۱۰۰۰- ۹۵۱
دانشگاه فردوسی مشهد: ۱۲۰۰ - ۱۰۰۱
با قیاسی اجمالی میان رتبه دانشگاههای برتر کشور خودمان با دیگر دانشگاههای آسیا، درمیابیم که ما همچنان نیاز به انجام اقدامات گسترده در مورد معیارهایی هستیم که رتبه دانشگاههای کشورمان را ارتقاء دهد. دانشگاههایی که محل تربیت نخبگان این مرز و بوم هستند و بیشک ظرفیت و توانایی بالقوه دانشجویان آنها در رسیدن به برترین جایگاههای علمی دنیا، دستکمی از دانشگاههای آمریکایی و اروپایی ندارد.
از آنجا که یکی از معیارهای رتبهبندی کیو اس میزان اشتغال پذیری فارغالتحصیلان و دانشجویان است، مسئولان ما میتوانند با حمایت از طرحهای اشتغال فارغ التحصیلان و توجه به این نکته، با یک تیر چند نشان بزنند تا ضمن توجه به فراهم آوردن زمینه اشتغال فارغالتحصیلان، به ویژه در دانشگاههای برتر، ضمن ارتقاء رتبه کشورمان در ردهبندیهای جهانی، در اولین گام،تعداد قابل توجهی از دانشجویان که قصد مهاجرت دارند، از رفتن منصرف کنند تا مشکلات کشور به دست جوانان نخبه مرتفع شود و در گام بعدی با پیشرفت جایگاه علمی دانشگاههای ما در دنیا، شاهد تحصیل تعداد بیشتری از دانشجویان خارجی در دانشگاههای کشور باشیم.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
نظر شما