نهمین همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت در دانشگاه آزاد اسلامی سراوان برگزار شد

نهمین همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان با قرائت پیام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، نهمین همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت  در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با قرائت پیام دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی توسط دکتر مسعود اکبری زاده  سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان و واحد زاهدان قرائت شد.

در پیام دکتر طهرانچی آمده است: با حمد و ستایش به محضر باری تعالی و درود بر پیامبر خاتم (ص) و اهل بیت کرامش که چراغ راه بشریت اند.

حادثه کربلا از وقایع مهم و به یاد ماندنی تاریخ اسلام  است که مقاصد، مفاهیم والا و پرارزشی را برای جامعه ای که بخواهد در مسیر درستی قرار گیرد، دارد. این قیام، یادآور دفاع از کرامت انسانی، مقابله با فساد و استبداد بود.

قیام امام حسین (ع) و یاران باوفایش براساس حفظ اسلام، آزادی و عدالت شکل گرفت و هدف این نهضت الهی، آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه برای رهایی از ظلم وجور حاکمان زمان بود و برای تحقق این آرمان والا و الهی، با عشق، ایمان، فداکاری، شجاعت و شهامت در این مسیر قدم برداشتند و به شهادت رسیدند تا به همگان درس آزادگی و عزت بیاموزند.

یکی از زیبایی های واقعه کربلا، جلوه عقلانیت در روز واقعه است که جامعه بشری را مخاطب خود قرارداده است. امام حسین(ع) فلسفه قیام عاشورا را نرفتن زیر بار ذلت معنا کرد و از این رو می توان گفت مهمترین علت قیام عاشورا عزت خواهی و دوری از ذلت است.

بی شک، خلق و پاسداشت الگوهای اخلاقی در تاریخ اسلام از محوزهای عظیم معنوی و ارزشی در یک جامعه و فرهنک است، آفرینش صحنه های بی تکرار فداکاری، ظلم ستیزی شهادت و ایثار، رستاخیزی برای حیات و استمرار روح مبارزه و تلاش برای احقاق حق و معنویت گرایی به شمار می آید؛ عاشورا معنی واقعی تمامی این رادمردی ها و صلابت ها در بیکران ذهن، زبان و اندیشه های متعارض بشری در کشاکش قرون و اعصار بوده است وسنگ بنایی دوباره به ماهیت وجودی انسان در مناسبات پرپیچ و خم عاطفی، اخلاقی ، معنوی و مادی  بشر گرفتار آمده در مادی گرایی و دنیاپرستی است.

فرهنگ عاشورا آیینه ی  تمام نما و اسوه ی جاودان روایت زندگی متعالی برای هر زبان، نژاد، مذهب و قومیت محسوب می شود که به ندای وحدت و همدلی در بین فرق اسلامی در مبارزه با طاغوت و شیادان در لحظات حساس تاریخی پرداخت.

نهمین همایش بین المللی «قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت» که به کوشش و همت دانشگاه آزاداسلامی استان سیستان وبلوچسنتان و به میزبانی واحد سراوان برگزار می شود، گامی موثر به جهت گرامیداشت این حماسه ی جاودان به نوای وحدت بخش برای استمرار حق طلبی و حق جویی در سراسر جهان اسلام به شمار می آید.

امیدوارم این مسیر ربانی و حرکت تاریخی زمینه ساز بنیانی علمی و عملی برای همه دانشجویان، استادان، فرهیختگان و دانشگاهیان در عرصه های مختلف زندگی باشد تا تاثیر فرهنگ غنی عاشورا را به مبدا تحولی معنوی در جامعه علمی کشور مبدل سازد. بدن وسیله از همه برگزار کنندگان وعوامل اجرایی این همایش ملی تشکر و قدردانی می کنم.

از خداوند متعال برای همه عزیزان سلامتی، توفیق روز افزون، عزت و خدمت بیشتر به ایران اسلامی را مسئلت دارم.

حجت السلام و المسلمین سیدحامد علم الهدی مشاور ریاست دانشگاه در امور تقریب مذاهب در نهمین همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت، با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری همایش، گفت: امام حسین (ع) در روز عاشورا همه هستی و دارایی‌ خود را در راه خدا تقدیم کرد. اگر خدا بخواهد کار اباعبدالله الحسین (ع) را جبران کند، باید چه چیزی تقدیم او کند؟

وی تأکید کرد: این چه نهضت و قیامی است که قلبهای مومنین را آتش می زند؟ عزاداری سید الشهدا دست من و شما نیست،  بلکه معجزه الهی است.امام حسین (ع) همه دارایی و هستی اش را دراه خدا داد؛ خداوند دنیا و آخرت را به پای امام حسین( ع) می ریزد، در واقع خون سید الشهدا دریایی از محشر را شفاعت می کند.

حجت السلام والمسلمین دکتر عبدالکریم بی آزارشیرازی عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب نیز در این همایش با اشاره به  آیه ای از قرآن کریم گفت: خداوند می‌فرماید ما به پیامبران و افراد با ایمان به طور قطع نصرت می‌دهیم و یاری می دهیم.سوال این است هم پیامبران و هم افراد با ایمان و امامان در این دنیا سختی های بسیاری کشیده اند.امام حسین( ع) تمام خانواده و یاران و اصحاب و جانش را در راه الله داد پس نصرت الهی در اینجا چه می شود؟

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب خاطرنشان کرد: مرحوم سید قطب به این سوال پاسخ داده است که اگر ما از پایین نگاه کنیم، می بینیم که امامان و پیامبران شکست خوردند و همه از بین رفته اند، اما اگر عمیق نگاه کنیم، می بینیم که چقدر مشمول رحمت و نصرت الهی شده اند. امام حسین (ع) در واقعه عاشورا بزرگترین مصائب را دیدند. ایشان با خداوند معامله کردند و خدا را ترجیح دادند و خداوند نیز عزت او را حفظ کرد.

وی ادامه داد: این پیروزی و نصرت اول است. پیروزی دوم این است که خداوند چه عظمت و عزتی به امام داده که نه تنها در میان مسلمانان شیعه و سنی بلکه در میان تمام مذاهب و ادیان چنان عظمتی دارد که بعد ۱۴۰۰ سال به احترام روز عاشورا  ده کشور در دنیا تعطیل رسمی است. این سلطنت جاوید و این امامت فرا مکانی و زمانی  را کجا می توان دید؟ آیا جز نصرت الهی است؟  تمام مسلمانان اعم از شیعه و سنی تابع و پیرو پیامبر و دوستدار اهل بیت (ع) هستند.

ماموستا دکتر عبدالسلام کریمی مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی همچنین  در این همایش گفت: امام حسین علیه السلام دریای عظیمی از معرفت جلوی روی انسان قرار می دهد. باید دقت کرد نباید فقط به تاسوعا و عاشورا برای شناخت امام بسنده کنیم .۵۷ سال زندگی شریف امام (ع) زندگی شرافتمندانه و عزتمدارانه بوده تا زمانی که آسمانی شد. 

وی یکی از اهداف رسالت امام را امر به معروف و نهی از منکر دانست و ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر نباید به فراموشی سپرده شود و در حاشیه قرار گیرد. باید در مساله امر به معروف و نهی از منکر که دستور دینی است دلسوزی و طوری رفتار کرد تا دشمن خوشحال نشود.اعمال ما باید طوری باشد که خداوند خشنود و دشمنان ناخشنود باشند.

دکتر ملک فاضلی نماینده مردم شریف سراوان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: امام حسین( ع) با فدا کردن جانش نشان داد که باید به یکی شدن و وحدت برسیم. ان شالله ما از  پیام سالار شهیدان درس گرفته و یکی بشویم.

مولوی عبدالصمد ساداتی امام جمعه اهل سنت شهرستان سراوان نیز در این همایش گفت: فضایل و مناقب اهل بیت به خصوص امام حسین(ع) در کتب روایی و حدیثی اهل سنت از حجم  بالایی برخوردار است.  بدون تردید عشق به اهل بیت (ع)  به خصوص  حسنین کریمین ریشه در ایمان دینی مسلمانان دارد و ابراز محبت به  اهل بیت (ع) در بین مسلمانان آنقدر گسترده است که یکی مشترکات امت اسلامی است.

وی ادامه داد: امام حسین(ع) می‌فرماید شایسته نیست انسان مومن گناهکاری ببیند و اقدامی نکند، به همین جهت قیام خود علیه یزید را امری الهی می‌داند و می‌فرماید من این قیام را نه از قصد خود بینی و نه تبهکاری و طغیان دارم، بلکه تنها هدفم اصلاح امت جدم است. ایشان عزت نفس را در اسلام  و عمل به آن می دانست.

خبرنگار: محمد شاکری

انتهای پیام/

کد خبر: 1194532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =