به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان کنشگر فعال در عرصه آموزش عالی و برای پاسداشت خدمات اعضای هیئت علمی و کارکنان این دانشگاه و نیز توجه به معیشت آنان، طرح تأمین و ساخت مسکن را در دستور کار خود قرار داده است. از آنجایی که یکی از برنامه های جدی دولت سیزدهم طرح جهش تولید و تأمین مسکن است، دانشگاه آزاد اسلامی نیز با تعامل و همکاری سازنده ای که با وزارت راه و شهرسازی دارد، قدم هایی را در حوزه تأمین مسکن اعضای هیات علمی و کارکنان خود برداشته و در تحقق این طرح و در گام اول ساخت ۲۳ هزار و ۸۱۹ واحد مسکونی در ۱۰ استان کلنگزنی شد.
تفاهمنامه همکاری ما بین دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت راه و شهرسازی مبنی بر ساخت و اجرای ۵۰۰ هزار واحد مسکونی که ۲۵۰ هزار واحد برای دانشگاه آزاد و ۲۵۰ هزار واحد برای وزارت راه خواهد بود در اردیبهشت ماه گذشته بسته شد و مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ با توجه به اینکه آورده دانشگاه آزاد زمین است یک توافق نامه در همین راستا به امضا رسید و در نهایت برای اجرا به استانها ابلاغ شد.
بیشتر بخوانید:
دانشگاه آزاد ۱۰۰ هزار مسکن دانشگاهی میسازد/ راهاندازی کارگاههای تربیت نیروی انسانی برای معماری اسلامی
داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز تشریح کرد: در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ مصوبهای در هیئت امنای دانشگاه به تصویب رسید که براساس آن زمین رایگان از املاک مازاد دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار کارکنان و اعضای هیئت علمی قرار گیرد. پیرو این مصوبه دستوری از سوی ریاست دانشگاه به معاونت توسعه مدیریت و منابع ابلاغ شد و مکاتباتی با رئیس جمهور در اردیبهشت ۱۴۰۱ و معاون اول وی در آبان ۱۴۰۱ از سوی دکتر طهرانچی انجام شد.
آمادهسازی زمینهای دانشگاه برای تغییر کابری توسط بنیاد مسکن صورت میگیرد
وی افزود: چالش اصلی در دانشگاه آزاد اسلامی کاربری غیرمسکونی زمینهای در نظر گرفته شده برای طرح مسکن کارکنان و اعضای هیئت علمی بود که نیازمند تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازی بود که خوشبختانه در اردیبهشت ۱۴۰۲ به امضای وزیر محترم راه و شهرسازی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رسید و این عملیات وارد فاز اجرایی شد. همچنین شیوهنامه تشکیل شورای سیاستگذاری طرح تامین مسکن دانشگاه به واحدهای استانی دانشگاه ابلاغ شد که ذیل آن جلسات متعددی با حضور مسئولان دانشگاه و متولیان وزارت راه و شهرسازی در راستای اجرایی شدن تفاهم نامه برگزار شد که در آن احصا زمینها، نحوه تفکیک زمینها و سهم دانشگاه و وزارت راه و شهرسازی مشخص شد.
۱۳ استان آماده اجرای طرح تامین مسکن کارکنان و اعضای هیئت علمی
معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: همچنین بر اساس توافقات صورت گرفته در شورای عالی مسکن آزاد اسلامی و تفاهم با بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی مقرر شد آماده سازی تمام زمینها برای تغییر کاربری توسط بنیاد مسکن صورت گیرد. امروز ۱۳ استان در دانشگاه آزاد اسلامی برای اجرای طرح تامین مسکن آماده شده اند اما فرآیند ما تمام استان ها را در بر خواهد گرفت.
۹۵۵ هکتار برای ساخت ۲۳هزار و ۸۱۹ واحد مسکونی کلنگزنی شد
به گفته وی، خبر خوبی که امروز به تمام همکاران خود در دانشگاه آزاد اسلامی اعلام میکنم، کلنگزنی این طرح در ۱۰ استان با حضور رئیس جمهور است. ۹۵۵هکتار از زمینهای دانشگاه آزاد اسلامی برای ساخت ۲۳هزار و ۸۱۹ واحد کلنگ زنی شد.
فعالسازی ۲۰۵ تعاونی ساخت مسکن در استانها
جاوید خاطرنشان کرد: فرآیند ساخت تحت نظارت دانشگاه آزاد اسلامی توسط تعاونیهای مسکن صورت خواهد گرفت. طبق تاکیدات ریاست دانشگاه در این میان از کارگاههای ساخت مسکن به عنوان عرصه برای حرفهای شدن دانشجویان عمران و معماری و با مشارکت اساتید این حوزه استفاده خواهد شد. امروز ۲۰۵ تعاونی ساخت مسکن در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شده است که ۴۰ درصد رشد تاسیس و بروزرسانی تعاونیها، ۱۲۰ درصد رشد سرمایه اعضا نسبت به سال گذشته و ۴۰ درصد افزایش عضویت در این تعاونیها رقم خورده است.
وی از آمادگی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برای گسترش اجرای این طرح در سایر استانهای کشور خبر داد و توسعه آن را وابسته به همت روسای واحدهای استانی برای پیگیری موضوعات مطرح در هر استان دانست.
پیش بینی شده دانشگاه آزاد تا "سه هزار هکتار" بتواند تغییر کاربری زمین ها را انجام دهد و این ۵۰۰ هزار واحد را در استانها جانمایی کند .
گفتنی است، مرحله اول ساخت مسکن توسط دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای چهارمحال و بختیاری، مرکزی، فارس، خراسان جنوبی، اردبیل، قزوین، همدان، خراسان شمالی، اصفهان، گلستان و خراسان رضوی عملیاتی شده است.
براساس تاکید دکتر طهرانچی، دانشگاه آزاد در طرح تامین مسکن کارکنان و اعضای هیئت علمی سه نکته محوری را مورد توجه قرار داده است که عبارتند از استفاده از معماری ایرانی اسلامی در ساخت و سازها، بهرهگیری از فرآیندهای نوین و صنعتی و نقشآفرینی اعضای هیئت علمی و دانشجویان رشتههای مرتبط مانند عمران و معماری.
دانشگاه آزاد اسلامی طرح اجرا و آماده سازی را با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دنبال میکند اما در رابطه با ساخت واحدها در تفاهم نامه به قیدی اشاره شده مبنی بر اینکه الزاما بر اساس صنعتی سازی کار باید انجام شود بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی هیچ گاه سنتی سازی نخواهد کرد و الزاما ساخت واحدها باید صنعتی سازی شود.
دانشگاه آزاد به دنبال بروز رسانی فناوریهای نوین ساخت مسکن
در همین رابطه سعید صابونی، رئیس مرکز عمران، املاک و مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی به خبرنگار ایسکانیوز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تلاش میکند در کنار اجرای این طرح بتواند فناوریهای نوین در ساخت مسکن از جمله مسکنهای سه بعدی یا روشهای بامبو را وارد کشور بکند البته کار برای ورود این تکنولوژیها روی زمین نخواهد ماند و به طور مثال ۵۰ هزار واحد بر اساس تکنولوژیهای داخل و استاندارد صنعتی سازی ساخته خواهد شد و برای ما بقی تلاش میشود از فناوری های نوینی که از خارج از کشور وارد میشود، استفاده شود.
دانشگاه آزاد اسلامی با بهره مندی از حدود ۱۲۰۰ عضو هیئت علمی رشته عمران و بالغ بر همین تعداد در رشته های معماری و شهرسازی به دنبال این است که حتی خود با تکیه بر دانش نیروی انسانی روش های نوینی را در ساخت مسکن ابداع کند بنابراین هدف دانشگاه آزاد تنها ساخت مسکن نیست و بروزرسانی فناوری های جدید ساختمان سازی یک بعد دیگر این طرح است.
تامین عرصه آموزش عملی دانشجویان عمران و معماری با راهاندازی کارگاههای ساخت و ساز
نگاه دانشگاه آزاد اسلامی صرفا مسکنسازی نیست و در کنار این طرح دانشگاه به دنبال انجام رسالت اصلی خود یعنی آموزش است و همانطور که برای تربیت پزشک، عرصه بیمارستان تعریف شده است در حوزه عمران و ساخت مسکن نیز پروژههای دانشگاه آزاد به عنوان عرصه برای دانشجویان رشته عمران تعریف شده است و در کنار پیمانکار از آموزشهای لازم برخوردار میشوند.
با توجه به اینکه یک محور عمده و رسالت دانشگاه، «آموزش» است؛ در این راستا یک نظام پروژه نگاشته شده است و پیشنهاد شده که همزمان هر پیمانکاری که خواهان همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی است الزاما این نظام پروژه در قراردادها قید شود و عملا ارتباط بین صنعت و دانشگاه در دانشگاه آزاد کلید بخورد به این صورت که از حدود ۳۳۲ رشته کارشناسی که میتوان قریب ۲۰ تا ۳۰ درصد این میزان را عملیاتی کرد و برخی از این واحدها را میتوان عملی و «عرصه محور» کرد.
بر اساس این طرح به طور مثال همزمانی که پیمانکار از روش قالب تونلی استفاده میکند چند واحد از آموزش های رشته عمران دانشگاه نیز به آموزش این روش اختصاص پیدا میکند و پیمانکار مجاب میشود همزمان با ساخت واحدها بحث آموزش دانشجویان را نیز به عهده بگیرد و این مهم در تمامی پروژه های دانشگاه آزاد الزامی است.
تکمیل بیش از ۲هزار خوابگاه متاهلی در دانشگاه آزاد
رئیس مرکز عمران، املاک و مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی همچنین به خبرنگار ایسکانیوز خبر داد: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی صاحب تعدادی خوابگاه دانشجویی نیمه تمام است طی توافق با معاون وزیر راه و شهرسازی مقرر شده با عاملیت بانک تجارت این خوابگاه ها که برای متأهلین ساخته شده است تکمیل شود و بر این اساس و با توجه به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ۲ هزار و ۳۱ واحد نیمه تمام برای متأهلین تکمیل خواهد شد که در حال حاضر این واحدها به طور میانگین بالای ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
انتهای پیام/
نظر شما