دانشجویان کشاورزی چشم‌اندازی از آینده خود ندارند

مدیرکل پژوهشی دانشگاه آزاد واحد شیراز گفت: باید چشم اندازی در این رشته‌ها برای داوطلبان بوجود بیاید که بدانند بعد از پیان تحصیلات می‌توانند وارد بازار کار شوند. متاسفانه در حال حاضر این زمینه‌ها وجود ندارد.

سیدامیر شمس‌نیا، مدیرکل پژوهشی دانشگاه آزاد واحد شیراز، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره مشکلات رشته کشاورزی اظهار کرد: ورودی‌های رشته‌های کشاورزی در چند سال اخیر بسیار کم شده است. این کاهش به دلیل عدم تمایل داوطلبان به این رشته است. چون بازار کار خوبی برای این رشته وجود ندارد. یکی از مسائلی که باعث می‌شود دانشجو رشته‌ای را انتخاب کند، بازار کار آن است و با کسب مهارت‌ می‌توان در آن رشته موفق شد.

وی افزود: در آموزش‌های دوره‌های کشاورزی باید بازنگری شود، نیازسنجی بر اساس نیاز جامعه انجام شود، در سرفصل دروس تغییری داده شود و از طرفی هم سیاست‌های کلان کشوری به گونه‌ای چیده شود که بازار کار بهتری برای این رشته ها باشد؛ یعنی چشم اندازی در این رشته‌ها برای داوطلبان بوجود بیاید که بدانند بعد از پیان تحصیلات می‌توانند وارد بازار کار شوند. متاسفانه در حال حاضر این زمینه‌ها وجود ندارد و اکثر فارغ التحصیلان رشته‌های کشاورزی نتوانستند در رشته های تخصصی وارد بازار کار شوند.

شمس‌نیا به وظایف دانشگاه‌ها در مقابل این رشته اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها هم باید به سمت آموزش‌های مهارتی رفته و مهارت‌محور شوند. حوزه کشاورزی مهارتی است. شخص فارغ‌التحصیل باید در گرایش رشته کشاورزی مانند، آبیاری، باغبانی و گیاه‌پزشکی مهارت داشته باشد. البته که باید بازار کار هم برای این مهارت باشد که نیست. دولت در این بین وظایفی در مقابل چنین رشته‌ها دارد. اگر در این چنین رشته‌ها سرمایه‌گذاری کند افراد متخصص می‌توانند وارد آن شوند.

وی در پاسخ به این که کشاورزی دانش‌بنیان می‌تواند به پیشرفت رشته کشاورزی کمک کند، بیان کرد: در حال حاضر نباید کشاورزی غیردانش‌بنیان وجود داشته باشد. در هر حوزه‌ای باید براساس مسائل فناورانه، نوآورانه و دانش‌بنیان تغییر ایجاد شود و قطعا متخصصین دانشگاهی می‌توانند این کار را انجام دهند. برای مثال، در موضوع اصلاح بذر و سیستم‌های نوین آبیاری باید دانش‌بنیانان ورود کنند که لازمه آن افراد متخصص است. پس در اینجا قطعا دانشگاه‌ها، شرکت‌های فناور و دانش بنیان می‌توانند مفید باشند و اگر کشاورزی به سمت دانش بنیان برود، پیشرفت حاصل می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه عنوان کرد: در جامعه کشاورزی اعتماد کردن به فناوری‌های جدید سخت است. چون سال‌ها کارهایی در حوزه کشاورزی انجام شده که بر اساس مسائل سنتی و تجربی بوده است. زمانی که صحبت از فناوری و سیستم جدید می‌شود جلب اعتماد کشاورزان سخت می‌شود. این یکی از معضلاتی است که در این حوزه با آن روبرو هستیم؛ اما در رشته‌های دیگر شاهدیم که فناوری بیشتر توانسته ورود پیدا کند.

مدیرکل پژوهشی دانشگاه آزاد شیراز خاطرنشان کرد: ورود فارغ‌التحصیلان از طریق شرکت‌های دانش بنیان تاثیر بهتری روی این موارد خواهد گذاشت. اگر دانشجویان جذب این شرکت‌ها شوند و تکنولوژی های جدید دنیا را بشناسند می تواند در مهارت آموزی آنان نیز موثر باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1252841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =