علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست به میزبانی دانشگاه شهرکرد، با اشاره به اهمیت بحث دانش بومی، گفت: سالها در منابع طبیعی به استانها اعلام شد که دانش بومی منابع طبیعی کشور احصا شود؛ با روی کار آمدن دولت سیزدهم بر مکتوب شدن دانش بومی محیط زیست تاکید شد، که امید است این دانش شروع و پیوندی میان دانش نوین و بومی باشد.
وی افزود: اعطای دبیرخانه دائمی دانش سنتی محیط زیست کشور به چهارمحال و بختیاری، اولین دستاورد این نشست بود.
علی سلاجقه اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری با وجود ظرفیتهای بالای زیستی از جمله استانهای پیشرو در حفظ محیط زیست و منابع این حوزه است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، تصریح کرد: تشکیل دبیرخانه دائمی دانش سنتی محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری، مشارکتهای مردمی، نهادها، سازمانها و گروههای فعال مردمی را فراهم میکند.
ایشان با بیان اینکه حفظ محیط زیست بر عهده همه آحاد جامعه است، افزود: در دولت سیزدهم با مشارکت مردمی، بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست، کیفیسازی میشود.
سلاجقه در ادامه گفت: دانش بومی، امری اکتسابی و ریشهدار است؛ و توسعه صنعت بدون توجه به این دانش، توسعهای ناپایدار محسوب میشود؛ در صورتی میتوان به توسعه پایدار رسید که به ظرفیتهای خود نگاه کنیم و تجارت درونزای محیط زیست کشور را از طریق دانش بومی، سامان بخشیم.
وی اشاره کرد: باید دانش بومی در راستای دانش نوین، احیا و استفاده شود و چنین همایشهایی ادامهدار باشد.
معاون رییس جمهور در ادامه، با اشاره به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)، اظهار داشت: این شعار، کاملا موشکافانه و آیندهنگرانه انتخاب میشود و به عنوان حکم تلقی شده؛ به طوری که چندین سال مسائل اقتصادی در دستورکار قرار گرفت.
علی سلاجقه افزود: باید رابطه انسان و محیط زیست یک رابطه دوطرفه و قانونمدارانه تعریف شود و بتوان از ظرفیت سمنها در این راستا، استفاده کرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: تا هفته آینده نگاشت اولیه در خصوص ساز و کار مردم در بحث محیط زیست تقدیم دولت میشود و از طرفی، اتصال تولید کشور به توسعه پایدار و ضوابط استقرار محیط زیستی را با چنگ و دندان حفظ میکنیم.
ایشان یادآور شد: محیط زیست به عنوان بخش زیرساختی در کشور، مطرح بوده تا جهش تولید به نحو مطلوب انجام شود؛ از طرفی رشد اقتصادی دولت در سال گذشته ۵.۴ درصد و حتی به ۷.۸ درصد رسید؛ بهطوریکه ایران در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه از لحاظ جهش اقتصادی، رشد مناسبی داشته است.
وی در پایان اضافه کرد: قطعاً اطمینان داشته باشید که مباحث اقتصادی از سوی دولت، به نحو مطلوب، مدیریت و هر چه سریعتر، روزهای خوبی را تجربه میکند.
خبرنگار: نسرین قطره
انتهای پیام/
نظر شما