به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، با وجود اینکه فراموشی و ضعیف شدن حافظه میتواند آزاردهنده باشد، اما راهکارهایی برای بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر از دست دادن حافظه وجود دارد. در ادامه به بررسی اقداماتی برای کاهش خطر ابتلاء به ضعف حافظه میپردازیم:
بیشتر بخوانید:
داروهای اصلی برای درمان افسردگی کدامند؟
داشتن فعالیت بدنی
فعالیت بدنی نهتنها برای بدن مفید است، بلکه به بهبود عملکرد شناختی نیز کمک میکند، انجام ورزش منظم جریان خون به مغز را افزایش میدهد و خطر ابتلاء به ضعف حافظه را کاهش میدهد، بنابراین توصیه شده است افراد روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط همچون پیادهروی، دویدن یا شنا داشته باشند.
به چالش کشیدن ذهن
مغز انسان نیز همچون عضلات برای قوی و سالم ماندن نیاز به ورزش منظم دارد، بنابراین لازم است افراد بهمنظور پیشگیری از بروز اختلالات شناختی، ذهن خود را تحریک کنند و تواناییهای شناختی را به چالش بکشند. پازلها، بازیهای فکری و حل کردن جدول روشهایی عالی برای فعال نگهداشتن مغز و بهبود عملکرد حافظه است، علاوه بر این، یادگیری مهارتها یا سرگرمیهای جدید میتواند موجب تحریک ذهنی شود و به ایجاد مسیرهای عصبی جدید کمک کند، در این صورت مغز فعال باقی میماند.
نوشتن فهرست انجام کارها
یکی از دلایل رایج ضعف حافظه، نداشتن برنامهریزی دقیق است، با ایجاد فهرست انجام کارها و برنامهها میتوانید به سازماندهی و دسترسی آن به وظایف و مسئولیتهای خود کمک کنید، به این منظور قرار ملاقاتها و وظایف مهم خود را یادداشت کنید و بهطور مرتب به لیست خود مراجعه کنید تا آنها را فراموش نکنید؛ تقسیم وظایف به مراحل کوچکتر و قابل مدیریت نیز میتواند موجب شود احساس خستگی کمتری داشته باشید و به خاطر سپردن آنها نیز آسانتر شود.
مصرف مکمل کورکومین
کورکومین که یک ترکیب فعال در زردچوبه است، به دلیل فواید شناختی بالقوهای که دارد، مورد توجه قرار گرفته است؛ نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که کورکومین با هدف قرار دادن مسیرهای درگیر در بیماری آلزایمر به بهبود عملکرد شناختی کمک میکند، به نظر میرسد که مکملهای کورکومین ممکن است اثرات محافظتی عصبی داشته باشند و از سلامت مغز حمایت کنند.
منبع: طبنا
انتهای پیام/
نظر شما