به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی هدفگذاری نرخ رشد نقدینگی در سال گذشته را ۲۵ درصد اعلام کرد و در پایان سال این رقم به ۲۴.۳ درصد رسید. در واقع رقم حاصل شده کمتر از میزان هدفگذاری بود که این امر بیانگر توفیق کامل بانک مرکزی در مدیریت رشد نقدینگی که یکی از عوامل افزایش تورم است بود.
بیشتر بخوانید:
نرخ رشد پایه پولی کاهش یافت
نگاهی به تحولات نقدینگی بانک مرکزی نشان میدهدنرخ رشد نقدینگی در سال ۹۹ حدود ۴۰.۶ درصد بود و در مهر ماه سال ۱۴۰۰ این رقم به ۴۲.۸ درصد رسید.
رشد نقدینگی در پایان سال ۱۴۰۱ با اجرای سیاستهای بانک مرکزی روند کاهشی به خود گرفت و وارد کانال ۳۱ درصد شد و به ۳۱.۱ درصد رسید.
بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم نقدینگی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۸۸۰۸.۹ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان اسفندماه ۱۴۰۱ معادل ۲۴.۳ درصد رشد نشان میدهد.
گفتنی است، مهار تورم و رشد تولید شعار سال گذشته بود و بانک مرکزی در همین راستا اقدامات خود را تهیه و تدوین کرد و نتیجه آن مهار تورم بود. در سال گذشته محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد با اجرای سیاست تثبیت اقتصادی مهار تورم و کنترل انتظارات تورمی انجام شد و از سوی دیگر ۷۰ میلیارد دلار برای تقاضای رسمی ارز تامین شد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
نظر شما