به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسات علنی صبح و عصر روز گذشته کلیات برنامه دولت چهاردهم را بررسی کردند.
بیشتر بخوانید؛
رمزگشایی از مفهوم «وفاق ملی» در کابینه پزشکیان؛
روز گذشته ابتدا صلاحیت علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مورد رسیدگی قرار گرفت؛ نمایندهای به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی صحبت نکرد، لذا وزیر پیشنهادی در فرصت ۳۰ دقیقهای به تشریح برنامههای خود پرداخت؛ سپس نوبت به بررسی صلاحیت ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات رسید؛ بعد از اظهارات دو نماینده موافق و دو نماینده مخالف، وزیر پیشنهادی برنامههای خود را تشریح کرد.
قرار است در نشست علنی امروز صلاحیت وزیران پیشنهادی اطلاعات، امور اقتصادی، امور خارجه و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بررسی شود.
امروز مجلس در جلسات علنی نوبت صبح و عصر رسیدگی به صلاحیت سایر اعضای کابینه پیشنهادی را در دستور قرار دارده است که با بررسی صلاحیت برنامههای اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات برگزار شد.
رای گیری برای وزرای پیشنهادی بعد از بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی در مجلس، چهارشنبه ۳۱ مرداد ماه خواهد بود.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات
موافقت کمیسیون امنیت ملی مجلس با وزیر پیشنهادی اطلاعات
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح جلسه علنی امروز یکشنبه ۲۸ مرداد ماه و در جریان بررسی صلاحیت حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل خطیب؛ وزیر پیشنهادی اطلاعات گزارش و نظر این کمیسیون درباره خطیب را قرائت کرد.
موافقت کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با وزیر پیشنهادی اطلاعات
ولی الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح جلسه علنی امروز یکشنبه و در جریان بررسی صلاحیت حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل خطیب؛ وزیر پیشنهادی اطلاعات گزارش و نظر این کمیسیون درباره خطیب را قرائت کرد.
رئیس جمهور اصلاحطلب نه در شعار و نه در سبد رای به اصلاح طلبان بدهکار نیست
مجتبی زارعی نماینده تهران ری و شمیرانات در مخالفت با برنامههای وزیر پیشنهادی اطلاعات، گفت: قبل از مخالفت با حجت الاسلام خطیب به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات از رئیس جمهور تشکر میکنم که نه شعار دموکراسی و سکولاریسم سر داد و به هیچ تشکیلاتی بدهکار نیست و به امیرالمومنین بدهکار است.
وی افزود: رئیس جمهور اصلاح طلب نه در شعار و نه در سبد رای به اصلاح طلبان بدهکار نیست. او رئیس جمهور صادق ضد پروتکلهای بروکراتیک، فاکتور هزینههایی که برای تو از پشت این تریبون صادر میکنند برابر میدان صحت ندارد.
نماینده تهران بیان کرد: پزشکیان ربطی به جامعه مدنی خاتمی ندارد، ربطی هابز، لاک و روسو ندارد. پزشکیان گفته من اصولگرا هستم اصولی که به حق و عدل ختم میشود، با این دلیل من به لبان و دستان دکتر پزشکیان بوسه میزنم که نه برای ساخت جامعه مدنی به جامعه مدنی غربی بلکه به جامعه مدنی علوی ارجاع کرده است.
زارعی با اشاره به اینکه افرادی نظیر رسوا منبع اصلاح طلبان بودند و آقای پزشکیان این سکه رایج آنها را بر هم زد، افزود: درود بر پزشکیان اما مبادا ین کار بزرگ را به مرکز بررسیهای استراتژیک بسپرید چون از دل امام علی جامعه مدنی غربی در میآورند.
وی گفت: پزشکیان عزیز تو به حق ارجاع دادی به عدل ارجاع دادی به امیرالمومنین میفرمایند مانا حق و باطل با افراد و مقامات سنجیده نمیشود بشناس حق را تا بشناسی باطل را و بشناس حقیقت امر را، مقام و جناح در تفکر آقای پزشکیان اثر نداشت اما جناب پزشکیان عزیز نامه ۵۳ امام علی به مالک اشتر پیوست خطبه ۱۶ هم دارد.
جباری: خطیب به هیچ حزب و جریان سیاسی تعلق ندارد
احمد جباری در جلسه علنی صبح امروز یکشنبه ۲۸ مردادماه مجلس شورای اسلامی در موافقت با برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار کرد: در حال حاضر در یک برهه بسیار خطیر و حساس از تاریخ منطقه و مقابله با استکبار جهانی و صهیونیستها قرار داریم و در این شرایط انتخاب فردی کارآمد برای وزارت اطلاعات اهمیت زیادی دارد.
وی گفت: وزارت اطلاعات یکی از وزارتخانههای حساس کشور است که امنیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و همچنین توسعه و بالندگی کشور به آن گره خورده است. حجت الاسلام خطیب از برجستهترین و با تجربه ترین چهرهها و شخصیتها است و کار خود را از کف سیستم اطلاعاتی آغاز کرده است.
نماینده مردم بندر لنگه در مجلس شورای اسلامی افزود: خطیب در دولت سیزدهم به عنوان وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بود و وی از سوی پزشکیان به عنوان وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم نیز به مجلس معرفی شد چرا که وی معیارها و ملاکهای ارزشمندی را که مقام معظم رهبری برای انتخاب وزرا اعلام فرمودند، دارد.
جباری تاکید کرد: وزیر پیشنهادی اطلاعات به اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی، قانون اساسی و گفتمان امامین انقلاب باور عمیق و راسخ دارد و همین موضوع باعث شد که وی برای تصدی وزارت اطلاعات به مجلس شورای اسلامی معرفی شود.
وی افزود: خطیب از رزمندگان دوران دفاع مقدس است و در آن دوران و برای دفاع از کیان اسلام، به افتخار جانبازی نائل شد و از سوی دیگر وی برادر شهید است.
نماینده مردم بندر لنگه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در کارنامه خطیب، مسئولیت خطیر و کلیدی سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه نیز وجود دارد و وی در ساختار اطلاعاتی کشور سابقه خوبی دارد. نکته مهم دیگر آن است که خطیب یک شخصیت فراجناحی است و به هیچ حزب، گروه و جریان سیاسی تعلق ندارد. وی همواره به دنبال رشد و ارتقای جامعه کشور و تحقق وفاق ملی در چارچوب سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بوده است.
بروجردی: وزارت اطلاعات در مقابل طراحیهای متعدد دشمن قوی عمل کرده است
علاءالدین بروجردی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: از آقای پزشکیان تشکر میکنم که وعده صادق را محقق کرد و طبق وعده دوران تبلیغات انتخاباتی در معرفی کابینه، وفاق ملی را پیاده کرد.
وی با بیان اینکه شرایط امروز در منطقه بسیار حساس است، تصریح کرد: ما شاهد جنگ اقتصادی و جنگ اطلاعاتی هستیم از سازمانهای اطلاعاتی بزرگ دنیا تا سازمانهای منطقهای و همپیمانان آمریکا، همه مقابل ما صفآرایی کردهاند لذا در این وضعیت سازمانهای اطلاعاتی کشور به خصوص وزارت اطلاعات قوی عمل کردند و توانستند در مقابل چنین جنگ چند وجهی بسیار پیچیده عمل کنند که اینها همه به توانمندی ویژه نیاز دارند.
بروجردی با بیان اینکه بسیاری از اقدامات وزارت اطلاعات در خنثیسازی توطئههای طراحی شده دشمن قابل اعلام نیست، گفت: دهها حادثه قبل از اتفاق خنثی شده اما به دلایلی قابل اعلام نیست لذا در این مدت وزارت اطلاعات قوی عمل کرده و موفق شده عملکرد قدرتمندی در مقابل طراحیهای متعدد دشمن داشته باشد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حفظ نیروهای نظام در مقابل دشمن یکی دیگر از اقدامات وزارت اطلاعات است، اظهار کرد: نمایندگان در معرض تهدید جدی هستند که نمونه آن کار اطلاعاتی تلفنی است که از آنها اطلاعات گرفته شود که وزارت اطلاعات با هدف حفظ نیروهای نظام به این موضوع ورود دارد منتها لازم است که جدیتر عمل شود چون هنر این نیست که سازمانهای اطلاعاتی بگویند این تعداد از نیروهای نظام دستگیر شدند بلکه هنر در پیشگیری است.
بروجردی یکی دیگر از مسئولیتهای وزارت اطلاعات را در حوزه برونمرزی خواند و گفت: نمونه آن مصاف جمهوری اسلامی ایران با آمریکا و همپیمانانش است که آمریکا در تمامی عرصهها و در عراق، سوریه، لبنان و یمن شکست خوردند. یک بعد این شکست به کار دقیق اطلاعاتی بر میگردد که وزارت اطلاعات در آن نقش بسیار مهمی دارد.
وی در پایان گفت: در این چند روز در فضای مجازی و مجلس شورای اسلامی گفته شده که ما در آستانه پایان سند چشمانداز ۲۰ ساله در موضع ضعف قرار داریم که من مخالف هستم چون ما در زنجیره بلند اقتدار ملیمان و حلقههای قوی متعدد قرار گرفتهایم.
خطیب: امنیت و اقتدار کشور امروز مورد اعتراف دوست و دشمن است
سید اسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات در جریان جلسه علنی امروز مجلس درباره برنامه های خود برای این وزارتخانه گفت: ضمن تشکر صمیمانه از رییسجمهور محترم برای انتخاب و معرفی بنده به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات از روسای نیروهای مسلح و تمامی جبهه انقلاب تشکر میکنم. همچنین از آقای زارعی به علت حمایت از دستگاه اطلاعاتی و دولت وفاق ملی آقای پزشکیان تشکر میکنم. نمایندگان محترم باید به تکلیف قانونی خود عمل کنند.
وی ادامه داد: تولید اطلاعات و مشارکت در تامین امنیت ملی دو وظیفه ذاتی وزارت اطلاعات به حساب میآید. همچنین مطابق برنامه هفتم توسعه برنامه های خود را در وزارت اطلاعات از جمله مشارکت در تامین اشراف اطلاعاتی و طرح جامع پایش اطلاعاتی کشور و تامین نیازمندیهای اطلاعاتی نهادها و کمک به هوشمند سازی دولت الکترونیک ادامه خواهم داد.
خطیب تاکید کرد: امروز سرویسهای اطلاعاتی ۵۳ کشور میز ایران دارند و بسیاری از پروژههای ضد امنیتی با مشارکت بازیگران مختلف و تقسیم کار صورت میپذیرد با این همه جمهوری اسلامی ایران به لطف خداوند سبحان و تدابیر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی و همراهی مستمر مردم و مجاهدتهای خاموش سربازان گمنام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف همچنان در مسیر پیشرفت برای امنیت در حرکت است و دستگاههای اطلاعاتی امنیتی و نیروهای مسلح آن توانستند قدرتمندانه بر توطئهها فایق آیند و امنیت و یکپارچگی کشور را تامین کنند و انشاءالله این روند ادامه خواهد داشت.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی
موافقت کمیسیون اقتصادی مجلس با وزیر پیشنهادی اقتصاد
فاطمه مقصودی در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، نظر کمیسیون اقتصادی درباره برنامهها و صلاحیت عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی را قرائت و گفت: اعضای این کمیسیون همتی را حائز شرایط لازم برای تصدی وزارت اقتصاد دانستند.
صمصامی: مدیریت آقای همتی منجر به بحران در جامعه شده است
حسین صمصامی نماینده مخالف برنامههای عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصاد و دارایی در صحن علنی مجلس گفت: نمایندگان محترم، ملت شریف ایران، آزموده را آزمودن خطاست. رهبر فرزانه انقلاب در دیدار نمایندگان ۱۲ ویژگی برای یک وزیر در جمهوری اسلامی نام بردند و کارآمدی یکی از آنها بود. آقای همتی در دوران تصدی بانک مرکزی نشان میدهد که نه تنها نمره قابل قبولی نمیگیرند بلکه مدیریت ضعیف ایشان منجر به بحرانهای جدی در جامعه شده است.
وی افزود: ایشان به عنوان رییس بانک مرکزی اختیارات خاص از سران قوا داشتند که ماحصل این اختیارات ویژه این شد که شرایط کشور با این مجوز خارج از روال قانونی با چالشهای بیشتری مواجه شد.
نماینده تهران گفت: در حوزه بانکی ورود به حوزه بانک آینده یکی از اقدامات بود که اقدامات نامتعارف از بانک تات و سوء استفاده از سرمایه گذاران کلان در نهایت ادغام بانک تات با چند بانک و موسسه متخلف دیگر خاتمه یافت.
به بهانه ای مختلف نتیجه اش این شد که در سال های گذشته که کمتر به آن توجه شد ذخایر ارزی کشور کم نشد بر اساس برخی سیاست های غلط و موافق این کار نبودند این واقعیت ها را بگویید یکبا نک آینده به غلط تشکیل شد اما همان اعضای هیات نپمدیره متهم شدندو ما در قانون هفتم پیشرفت توسعه ... امروز روسای کل بانک های مرکزی قوانین باید قانون را درست کنیم من چون خودم رای اعتماد گرفتم من پرسیدم بازرسی چیست ؟ همین الان که آقای صالح آبادی یک انسان مومن را ده قدم آنجا مطرح نکنید اگر برادر دیگری رئیس کل بانک مرکزی بود این آقای همتی رلهترین آدم خودش است نخیر این گونه نیست این انسان تحصیلات مرتبط و تخصصی دارد.
حسینی: همتی پس از خروج از برجام ذخیره ارزی کشور را حفظ کرد
سید شمسالدین حسینی در جریان جلسه علنی امروز مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد: آقای همتی مدارج علمی خود را در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران طی کرد که این مورد برای ما خیلی ارزشمند است و اعتقاد داریم چنین کسی به اقتصاد ایران آگاه تر است.
این نماینده مجلس گفت: سابقه اجرایی ایشان به عنوان رییس بیمه و رییس کل بانک مرکزی نیز بسیار قابل اهمیت است. ایشان ۱۹ ماه در جبهه نیز حضور داشتند.
وی در ادامه گفت: در رسیدگی به برنامه و عملکرد ایشان و دیگر وزرای پیشنهادی به تجارب توجه کنید. وزارتخانه جای آزمایش نیست. از سال ۷۶ تا ۹۹ رشد اقتصادی کشور ما متأسفانه ۲ درصد بوده است. از برجام دفاع نمیکنم اما میگویم خروج از برجام ربطی به بانک مرکزی و مدیریت آن ندارد. خروج از برجام برای ما تبعات داشت.
حسینی افزود: متاسفانه در آن دوران ارتباط خود را با کشورهای همسایه به صفر رساندیم و در نتیجه درآمد ارزی به شدت کاهش پیدا کرد. باید با امید با مردم صحبت کنیم. ایشان ذخیره ارزی کشور را حفظ کردند.
زنگنه: همتی نرخ رشد نقدینگی را ۲۰ درصد تحویل گرفت و ۴۰ درصد تحویل داد
محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه به عنوان مخالف برنامههای وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: عملکرد گذشته، تفکرات، تناقض در حرفها و برنامههای آتی ۴ شاخص من است. تورم در سال ۹۶ نه درصد، در سال ۹۷ حدود ۲۰ درصد و در اردیبهشت با ۴۶ و نیم درصد تحویل دولت سیزدهم داده شد.
نماینده تربت حیدریه گفت: اکثر دلایل تورم سیاستهای پولی است و رئیس بانک مرکزی نمیتواند از تورم شانه خالی کند. مسئله ما در مورد میزان نقدینگی نیست، بلکه در مورد رشد آن است. آقای همتی نرخ رشد نقدینگی را ۲۰ درصد تحویل گرفت و ۴۰ درصد نرخ رشد را تحویل دولت بعد داد.
وی تصریح کرد: بیانضباطی بانکها، عامل نرخ رشد نقدینگی است و آقای همتی اعتقادی به انضباط بخشی به نظام بانکی ندارد. او در سال ۹۹ بانک ملی را با ۷ هزار و ۴۴۵ میلیارد زیان انباشته تحویل میگیرد و بعد همین بانک را با ۱۶ هزار و ۹۴۳ میلیارد زیان انباشته تحویل میدهد؛ یعنی دو برابر.
زنگنه گفت: همینطور میزان تسهیلاتدهی در بانکها در سالهای ۹۸ و ۹۹ کاهش قدرت وامدهی بانکها را نشان میدهد و ۳۳۰ هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان از منابع ۱۷ بانک بورسی نه صرف اعطای تسهیلات شد و نه صرف سرمایهگذاری؛ و به بانک دیگری نیز قرض داده نشد.
محمدبیگی: آقای همتی در موضوع فساد ستیزی مشکل دارد
فاطمه محمدبیگی در مخالفت با صلاحیت عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: از آقای رئیس جمهوری به دلیل تشکیل کابینه وفاق ملی تشکر میکنم اما درباره آقای همتی معتقدم که ایشان در سال ۹۵ یکی از اهدافشان را مبارزه با نجومی بگیران معرفی کردند اما وقتی در سمت خود نشستند، مدیران نجومی بگیر ابقا شدند و خبری از برخورد با مفسدین عملا نبود و این نشان میدهد که ایشان در موضوع فساد ستیزی مشکل دارد و این میتواند خودش یک خطر برای وزارت اقتصاد باشد.
وی افزود: همچنین توقف انتشار عمومی آمار عملکرد صنعت بیمه و منع معاونان و مدیران از پاسخگویی به خبرنگار بخشی از عدم شفافیت ایشان است؛ همانطوری که بعدها در راستای عدم شفافیت آمار و ارقام در بانک مرکزی توسط ایشان صورت گرفت. همچنین دستور عدم انتشار آمار نرخ تورم از آذر ماه سال ۱۳۹۷ به این عدم شفافیت اضافه میکند.
این نماینده مجلس گفت: درباره fatf به خاطر دارم ایشان در یک مصاحبه تفصیلی با سایت بانک مرکزی در سال ۹۹ واردات واکسن کرونا را به نوعی متصل به fatf کرد؛ آیا در زمانی که مردم روزانه ۵۰۰ الی ۶۰۰ کشته در کرونا میدادند جای معادلات سیاسی است؟ آیا نمایندگان مجلس اجازه میدهند که امروز با چنین فردی موافقت کنیم؟ سوالم از آقای همتی این است که با توجه به اینکه بالاترین رشد نقدینگی در دوره ایشان در بانک مرکزی صورت گرفته است، برنامه ایشان برای مهار تورم و کنترل نقدینگی چیست؟
موسوی: آقای همتی چهرهای آشنا برای جامعه اقتصادی کشور هستند
سیدفرید موسوی در جلسه علنی امروز در موافقت با صلاحیت و برنامه وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: همتی چهره ای نام آشنا برای اقتصاد و کشورمان است و در جامعه اقتصادی و علمی کشورمان همواره منشا خیر بوده و در عرصه های بین المللی نیز نقش آفرینی کرده است.
موسوی خاطر نشان کرد: زمانی که همتی رئیس کل بانک مرکزی شد کشور شدیدترین تحریم ها را تجربه می کرد. آیا فراموش کردیم که درآن مقطع کرونا چه بلایی سر اقتصاد ما و اقتصاد بین الملل آورده بود؟ از سوی دیگر قیمت نفت روند نزولی پیدا کرده بود.
وی ادامه داد: آیا فراموش کردیم که رئیس جمهور دولت متخاصم متعهد شده بود که فروش نفت ایران را به یک بشکه نفت برساند در این شرایط بود که تدابیر امثال همتی باعث شد شیرازه اقتصاد کشورمان حفظ شود.
نماینده مردم مراغه در مجلس درباره ادغام چند بانک نظامی در بانک سپه گفت: یکی از افتخارات همتی این اقدام بود و به خوبی در این زمینه تدبیر کرد چرا که فقط یکی از بانک ها ۸۰ همت زیان انباشته داشت و اگر در آن مقطع به این موضوع ورود نمی شد با فاجعه بزرگی رو به رو می شدیم.
همتی: رشد اقتصادی بالا، و توزیع مناسب درآمدها را دنبال خواهم کرد
عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در جریان جلسه علنی امروز مجلس درباره برنامه های خود برای این وزارتخانه گفت: رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ ریاستجمهوری اولویت امروز کشور را مسائل اقتصادی دانستند. خود را موظف دیدم با قبول این مسئولیت دانسته ها و تجربه های خود را در مسیر پیشرفت کشور قرار دهم. بایستی با تمام قوا برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی قدم برداشت. اصلاح رویه های حکمرانی اقتصادی و ارائه روش نو را در اقتصاد عرضه کردهام.
وی ادامه داد: همه همت خود را برای رفع مشکلات اقتصادی کشور با حکمرانی درست، کمک نمایندگان و تعامل با مردم و خارج انجام خواهم داد. رشد اقتصادی بالا، بیکاری پایین و توزیع مناسب درآمدها برای کاهش فقر را دنبال خواهم کرد.
همتی افزود: وفاق ملی رمز موفقیت کشور است. نکات و دغده های شما را در این چند روز شنیدم. از خدامند می خواهم یاریم کند تا با یاری شما و رهبر انقلاب گام های موثری در بهبود معیشت ایران بردارم.
آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی امور خارجه
موافقت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با وزیر پیشنهادی امور خارجه
ابراهیم رضایی در جلسه نوبت صبح امروز یکشنبه مجلس در جریان بررسی برنامه و صلاحیت سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه به قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به عنوان کمیسیون اصلی پرداخت.
وی گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موافق حضور سید عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه است.
احمدی سنگر: آقای عراقچی چرا به ظرفیت داخل ایمان نداشتید؟
محمدرضا احمدی سنگر نماینده مخالف عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: سالروز ورود آزادگان به سرزمین خود را تبریک عرض میکنم. در خصوص وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه اعتقاد ما بر این است که ایشان باید سوابق درخشان و اقتدار و صلابت لازم را داشته باشد.
وی افزود: وقتی آقای عراقچی سرپرست تیم مذاکره کننده با کشورهای غربی بودن بسیاری از موارد را رعایت نکردند. ما زیان سیاست بلد نبودیم اما شما بلد بود. در متن برجام دقت لازم نداشتید. نمایندگان عزیز ما برای دفاع از ملت سوگند یاد کردیم که با هیچکس تعارف نکنیم و در تایید و رد فردی باید این نکات را رعایت کنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شما برجام را احساسی تصویب گردید و عزت ملی را در مذاکرات رعایت نکردید و آن تعهد را یک طرفه نوشته و اجرا کردید. شما به عنوان یک مسلمان باید انصراف میدادید. قلب رآکتور اراک را بتن ریزی کردید و شروط رهبری را هم نادیده گرفتید.
احمدی گفت: نمیخواهم از ولایت هزینه کنیم اما ما تابع ولایت هستیم. مگر شروط رهبری سال ۹۴ اعلام نشد. گرفتن تضمینات بازم برای تحریمها بود. چرا به ظرفیت داخل ایمان نداشتید؟ هشت سال دفاع مقدس همین جوانان جنگیدند و موفق شدند.
صباغیان بافقی: آقای عراقچی چرا یک قراردادی بستید که یک طرفه بود؟
محمد رضا صباغیان بافقی در مخالفت با برنامههای وزیر پیشنهادی امور خارجه با انتقاد از عملکرد عراقچی در مزاکرات برجام گفت: آقای عراقچی چرا یک قراردادی بستید که یک طرفه بود؟
آزادی خواه: عراقچی قانون اقدام راهبردی را قبول دارد
حجت الاسلام احد آزادیخواه در موافقت با برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی امور خارجه، اظهار کرد: سیاست گذاری کار وزیر نیست و اگر ما به سیاستگذاریها ایراد داریم، سیاستگذاریها در جای دیگر است و وزیر فقط مجری است.
آزادیخواه تاکید کرد: عراقچی در همه کمیسیونهای تخصصی مجلس اعلام کرد که وابسته به هیچیک از افراد گذشته نیست و گفت قرار است بنده وزیر امور خارجه شوم. عباس عراقچی ادامه وزارت کسی نیست و مستقل از هر فرد و جریانی است و به آن اذعان داشت.
آزادیخواه: آقای عراقچی قانون اقدام راهبردی را قبول دارد
وی ادامه داد: عراقچی تاکید کرد که مطیع فرامین مقام معظم رهبری خواهد بود و قوانین مجلس شورای اسلامی را اجرایی خواهد کرد و تاکید کرد که تامین منافع ملی و تحکیم امنیت ملی برای وی اهمیت دارد.
آزادی خواه تصریح کرد: رویکرد عباس عراقچی برای آینده تعامل بین دیپلماسی و میدان است. روح شهید حاج قاسم سلیمانی شاد که نقش مهم میدان را به ما به خوبی نشان داد و عباس عراقچی میخواهد بین دیپلماسی و میدان تعامل ایجاد کند.
وی ادامه داد: خنثیسازی تحریمها به خوبی در حال انجام است و تداوم روابط مستحکم با چین و روسیه از جمله برنامههای عباس عراقچی است.
وی گفت: وزیر پیشنهادی امور خارجه مبتنی بر منویات مقام معظم رهبری و نظریات شورای عالی امنیت ملی عمل خواهد کرد. آمریکا تا آمریکاست خوی وحشیگری و تروریست در آن وجود دارد، اما ما مدیریت تخاصم را از عراقچی شنیدیم و امیدواریم جریان جدیدی به نفع جمهوری اسلامی ایران شود.
وی درباره تقویت دیپلماسی همسایگان، گفت: بنده به اسحاق جهانگیری در پایان دولت روحانی گفتم که کاش فرصتی که برای ارتباط با کشورهای ۱+۵ گذاشتید، برای تقویت ارتباط با همسایگان میگذاشتید. تاکید عراقچی بر تقویت ارتباط با کشورهای همسایه و هم مرز است.
ظهوریان: عراقچی مواضعی در گره زدن زندگی مردم به بیگانگان دارد
میثم ظهوریان ابوترابی نماینده مشهد و کلات در مخالفت با برنامههای وزیر پیشنهادی امور خارجه در صحن علنی مجلس گفت: مطالب من ناظر بر مواضع ناپخته آقای عراقچی در مسائل اقتصادی و سیاسی است. در دورهای که معاون وزارت امور خارجه بود مواضعی داشت که زندگی مردم را به اراده بیگانگان گره میزد. او بارها گفته بود که باید fatf حل شود تا بتوانیم مذاکره با اروپا را ادامه دهیم.
وی افزود: عراقچی گفته بود مساعدت اروپا بستگی به پذیرش fatf از طرف ایران دارد و برای عبور از تحریم باید به fatf بپیوندیم و fatf هیچ خطری ندارد. آنچه که الان در مورد ایران مطرح است این است که تفاهمنامه ۴۱ بندی fatf که توسط آقای طیب نیا بسته شده است و ۳۹ بند آن را ایران اجرا کرده است و صرفاً دو موافقتنامه پالرمو و سی اف تی باقی مانده است.
ظهوریان ابوترابی ادامه داد: همین ۳۹ بند هم اجرا نشده است و به آقای همتی گفتم اگر معاهدات fatf را در مجلس امضا کنیم آیا روابط بانکی ما با دنیا حل میشود پاسخ گفت برای بانکهای بزرگ هیچ اتفاقی نمیافتد اما برخی از بانکهای کوچک ممکن است روابطشان با دنیا برقرار شود.
ثابتی: دوستان برای رای آوردن برخی از وزرا از جمله آقای عراقچی بازی خطرناکی را شروع کردند
امیرحسین ثابتی مخالف برنامههای وزیر پیشنهادی امور خارجه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: اول از برخی از دوستان گله دارم که برای رای آوردن برخی از وزرا از جمله آقای عراقچی این روزها بازی خطرناکی را شروع کردند میگویند رای دهید مگر نمیدانید یک نفر گفته است که آقای عراقچی باید وزیر شود.
وی ادامه داد: این چه بازی خطرناکی است که عدهای شروع کردهاند و متوجه عواقب آن نیستند خود آقا فرمودند مجلس مستقل است و باید مستقل عمل کند. نمایندهها باید به وظیفه و تشخیص خودشان عمل کنند.
ثابتی تصریح کرد: اگر اینطور است که باید به همه وزرا رای دهیم مجلس را تعطیل کنید. عدهای به اخبار در گوشی و پنهان متوسل میشوند که اینها تکذیب هم میشود و یکی از آنها راجع به برجام بود، عدهای در سال ۹۷ برای تبریک گفتن به برجام از هم سبقت میگرفتند و حضرت آقا گفتند این تبریک گفتن معنی ندارد.
وی ادامه داد: در مذاکرات کنگره و سنا ابزار چانهزنی تیم مقابل بود اگر ما این کار را انجام دهیم آنها نمیگذارند و شما از الان میخواهید مجلس را خلع سلاح کنید آیا این مجلسی بود که امام گفت در راس امور است. برای اینکه یک نفر رای بیاورد همه چیز را به پای او فدا میکنید.
ثابتی گفت: بحث ما منافع ملی است هر کدام از شما که یک بار وقت گذاشته باشید و متن این توافق پرضرر را خوانده باشید امکان ندارد با آن موافقت بکنید و امکان ندارد نسبت به عوامل آن بتوانید حالتی داشته باشید که مجدد رای اعتماد دهید. ما برای سالها در برجام ضرر کردهایم. چه بلایی بر سر رآکتور اراک آمد سالها تلاش دانشمندان ما چه شد و اینها بیایند دوباره وزیر شوند اشکالی ندارد اما بعد از آن در روی مردم نگاه کنید و فراموش نکنید.
قوامی: رای بالای مجلس به عراقچی پیام مهمی به دنیا مخابره میکند
هادی قوامی، نماینده موافق وزارت امور خارجه گفت: لازم است وزارت خارجه دیپلماسی اقتصادی را به عنوان یک اولویت در نظر داشته باشد و ظرفیت ارتباط با همسایگان بهره گیرد.
وی گفت: میتوان به صورت هوشمندانه و پیوسته در تعامل با بازارهای جهانی بود که در این راستا نقش وزارت خارجه برجسته است. باید از ظرفیت سفارتخانهها هم استفاده کرد.
این نماینده مجلس با تاکید بر ضرورت ایجاد زمینههای رشد هشت درصدی گفت: اقتصاد درونزا و برونگرا و متکی بر دانش و فناوری سه مولفه مهم در اقتصاد مقاومتی است که در برنامههای آقای عراقچی وجود دارد.
نماینده اسفراین تاکید کرد: رای بالای آقای عراقچی این پیام را به دنیا میدهد که مجلس کمک حال دولت خواهد بود و زمینههای لازم برای مانعزدایی و دستیابی به سیاستهای اقتصاد مقاومتی را فراهم میکند.
قوامی گفت: لازم است وزیر خارجه بعد از اخذ رای از مجلس به بهترین شکل از ظرفیت مرزها استفاده کرده و برای تحقق رشد هشت درصدی کمک کند.
وی در پایان گفت: یکی از برنامههای عراقچی مدیریت تخاصم با آمریکا و مقابله با سیاستهای خصمانه آمریکاست.
متکی: عراقچی یک دیپلمات جامع الاطراف است
نماینده مردم تهران موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه در صحن علنی مجلس تأکید کرد: عراقچی وزارت خارجه را می شناسد و کارهای وزارت خارجه را در حوزه های دوجانبه و بین المللی می شناسد و به دلیل دو ماموریت خارج از کشور از مسائل ایرانیان و مسائل ایرانیان خارج از کشور شناخت جامع دارد.
عراقچی: پایبندی خود را به قانون اقدام راهبردی نشان دادهام
سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه در جلسه بررسی صلاحیت خود و برنامههایش برای تصدی وزارت امورخارجه در دولت چهاردهم، گفت: ۳۹ سال قبل که به عنوان دانشجویی جوان وارد دانشکده وزارت امور خارجه شدم، با خود پیمان بستم که همواره پاسدار ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی، و حافظ منافع ملی ایران باشم.
وی افزود: وزارت امور خارجه را سنگری جدید دیدم که باید در آن از امنیت و منافع این ملت با جان و دل دفاع کنم و در برابر زیادهخواهیهای دشمنانی که همواره استقلال و سعادت این کشور را هدف قرار داده یا میدهند، بایستم. از همان زمان با خود و خدای خود، عهد بستم که وارد هیچ دسته و جناحی نشوم، و تنها یک دیپلمات وفادار به انقلاب و ملتم باقی بمانم.
وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه دولت چهاردهم گفت: مفتخرم که قریب به چهار دهه است عضو خانواده شریف وزارت امور خارجه هستم و از متن و بطن آن برخاستهام. جدای از مدارج و مسئولیتهایی که در وزارت امور خارجه داشتهام، در درجه اول خود را یک «کارشناس» وزارت امور خارجه میدانم و به آن افتخار میکنم؛ و اکنون با کولهباری از دانش و تجربه، و لمس عینیِ بسیاری از فراز و نشیبهای سیاست خارجی، در معرض اعتماد شما سروران گرانقدر قرار دارم.
عراقچی گفت: استقلال، خودباوری، نهراسیدن از قدرتهای سلطهگر، یاری مظلومان، نفی سلطهگری و سلطهپذیری، حسن همجواری با همسایگان، و حمایت همه جانبه از محور مقاومت، و خصوصاً ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین، اساس سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را از ابتدای انقلاب تا کنون شکل داده و رمز اقتدار و منزلت کشور ما بوده است.
وی افزود: امامین انقلاب، روش نوینی را برای تحمیل اراده در محیط بینالملل تعریف کردند و توانستند مفهوم قدرت را متحول سازند، و قدرت معنایی را به ادبیات نظام بینالملل وارد کنند. امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب با کشف و معرفی منابع جدید قدرت، مسیری متفاوت برای مقاومت علیه قدرتمندان سلطهگر و زورگوی جهانی رقم زدند. امروز که ۴۶ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی میگذرد، به پشتوانه این مکتب فکری، و با تکیه بر حمایتها و فداکاریهای ملت عزیز، و هدایتهای داهیانه رهبر فرزانه انقلاب، ایران مقتدرتر از گذشته بر بام قدرت در منطقه ایستاده است.
عراقچی گفت: من پیش از این پایبندی خود را به قانون اقدام راهبردی نشان دادهام.
آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
موافقت کمیسیون آموزش مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت
احسان عظیمیراد در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه ۲۸ مرداد ماه) گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی درباره برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قرائت کرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی پس از بررسی سابق و برنامههای محمدرضا ظفرقندی، وی را فردی حائز شرایط لازم برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانستند.
روح الله عباسپور در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: ما چالشهای اساسی در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی داریم؛ تا جایی که اقدامات گذشته سبب شده تا امروز مسائل بهداشتی و درمانی کشور، مسائل امنیتی را ایجاد کند.
عباسپور: آقای ظفرقندی به جای اینکه به دنبال طبابت باشد، بیانیه صادر کرده است
وی گفت: رئیس جمهور پرهیز از تعارض منافع در حوزه پزشکی را مورد تایید قرار دادهاند در حالی که آقای ظفرقندی در طول مدت فعالیت خود در سالهای گذشته مطب داشته است.
عباسپور افزایش تعرفههای پزشکی را یکی دیگر از دلایل مخالفت خود بیان کرد و گفت: این افزایش سبب مهاجرت پزشکان به بخش خصوصی میشود که با برنامههای دولت پزشکیان همخوانی ندارد.
این نماینده مجلس به رویکرد سیاسی وزیر پیشنهادی بهداشت اشاره کرد و افزود: آقای ظفرقندی به جای اینکه به دنبال طبابت باشد، قلم به دست بوده و بیانیه صادر کرده است.
سنگدوینی: حوزه سلامتی را نباید سیاسی کنیم
سنگدوینی در موافقت با برنامههای وزیر پیشهادی بهداشت گفت: این فرصت را غنیمت بشمارید، آیا واقعاً عزیزانی که در کابینه به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شدنداز مراجع امنیتی تایید صلاحیت نگرفتند؟ آیا از وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه اینها را نخواستند و با اینها صحبت نکردند؟ تاییدیه مگر نگرفتند؟
وی افزود: دومین وزارتخانهای که بیشترین جمعیت به سمت آن رجوع میکند بعد از وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.
این نماینده گفت: ظفرقندی حتماً میآید و حال حاضر خودش را برای نمایندگان مجلس توضیح میدهد، حال حاضر افراد مهم است. جامعه پزشکی و نخبگان ایشان را تایید کرده است. آقای دکتر مرندی خانم دکتر وحیده دستجردی و آقای دکتر هاشمی ایشان را تایید کردند.
وی افزود: سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در طول ۱۰ سال حدود ۳۰ درصد اجرا شده است. آیا نباید به این توجه شود آقای دکتر ظفرقندی را کی معرفی کرده است؟ رئیس جمهوری معرفی کرده که خودش فوق تخصص جراحی قلب است و میفهمد و خودش وزیر بهداشت بوده است و آن را میفهمد. خودش نایب رئیس مجلس و چند دوره نماینده مجلس بوده است. پس متوجه میشود که چه کسی را معرفی میکند. آقای دکتر پزشکیان اعلام کردن برای من سیاست کلی مقام معظم راهبری و برنامه هفتم است.
سنگدوینی گفت: نارضایتی در بین مردم و جامعه پزشکی از شرایطی که الان در جامعه وجود دارد باید اصلاح شود. دکتر ظفرقندی وقتی به کمیسیون ما آمد اعلام کرد برای این موضوع آمدهام که اصلاح کنم.
بیگدلی: ظفرقندی از تجربیات گران بهایی برخوردار است
بیگدلی در موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: دکتر ظفرقندی میدانند چگونه دانشجو تربیت کنند. بالای ۴۰۰ دانشجوی متخصص را برای ما تربیت کردند. یعنی نگذاشتند ارز از این مملکت خارج شود. در همین استانبول فقط ما بالای ۲۵ هزار دانشجو داریم که در آنجا تحصیل میکنند که هر دانشجو ۲ میلیارد هزینه آن است و ایشان نگذاشتند میلیاردها پول از مملکت به خارج رود.
وی افزود: یعنی تمام مشکلات و درد و رنجهای وزارت بهداشت را میداند. من پزشکم و هیئت مدیره بیمارستانهای مختلف بودم، شورای عالی بیمه تعرفه را مشخص میکند و ربطی به رئیس سازمان نظام پزشکی ندارد. یک سال استثنا توسط سازمان نظام پزشکی این تعرفه تعیین شد.
بیگدلی گفت: به خون شهدا قسم میخورم که آقای ظفرقندی به این نظام التزام عملی دارد به ولایت فقیه التزام عملی دارد. زیرا مردم را دعوت به مشارکت حداکثری در پای صندوقهای رای دعوت کرده است. اگر نداشت، اپوزیسیون میشد و مینشست در خانه ولی انجمن ایشان به تک تک پزشکانو تک تک کادر درمان و انجمنهای ایشان تماس گرفتند و مردم را برای حضور در پای صندوق رای تشویق میکردند. این یعنی التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی ایران
وی افزود: آقای پزشکیان متخصص حوزه بهداشت هستند. من مطمئنم آقای دکتر ظفرقندی با هماهنگ مقامات ارشد نظام و استعلام دستگاههای امنیتی معرفی شدند. وزیر محترم اطلاعات در کمیسیون اجتماعی به همکاران من شهادت دادند که تمامی وزرا استعلام شدند و مورد تایید دستگاههای امنیتی بودند.
ظفرقندی: از گروهای مقابل معاونم بودند
محمدرضا ظفرقندی در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، در دفاع از برنامههای خود گفت: امروز آمده ام تا به عرصه مدیریت خطیری وارد شوم که با جان انسانها در ارتباط است.
ظفرقندی با اشاره به سوابق مدیریتیاش گفت: پذیرفتن مسئولیت در شرایط فعلی کشور تفاوت زیادی با حضور در تیمهای اضطراری در زمان جنگ ندارد که شرط آن از خودگذشتگی و جهاد برای خدمت به مردم و کشور است.
وی با تاکید بر اینکه برای حفظ کشور از هر گزند و آسیبی متعهد هستم و آن را در عمل ثابت کردهام، اضافه کرد: کشور درگیر بحرانهای مختلف و دچار تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای پولی و مالی است در این شرایط باید از تمامی ظرفیتها استفاده کرد در کنار آن ما اکنون با معضلی به نام مهاجرت کادر درمان مواجهیم که هزینههای زیادی تحمیل میکند.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما در منطقه بحرانزدهای در دنیا قرار داریم، اظهار کرد: یکی از بحرانها هجوم ناجوانمردانه ۳۰۰ روزه رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم غزه و شهادت بیش از ۴۰ هزار انسان است.
وی تاکید کرد: وظیفه دولت کسب رضایت مردم است که حوزه سلامت از مهمترین ارکان برای کسب رضایت مردم محسوب میشود؛ اکنون آمدهام تا تمام تلاش و توان، تجربه و همت خود را برای ارتقاء حوزه سلامت و کاهش رنج مردم به کار گیرم.
ظفرقندی با تشریح وضعیت حوزه سلامت اظهار کرد: برای ارتقاء حوزه سلامت راهی جز استفاده از تجارب مفید در داخل و خارج از کشور نداریم. بنای کار وزارت بهداشت هم ارائه خدمات سلامت به مردم با رعایت عدالت و با نگاه به وضع موجود است.
وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به پیشرفتهای حوزه سلامت در چهار دهه گذشته گفت: ایجاد گسترش عدالت، کنترل بیماریهای واگیردار و افزایش دسترسی به خدمات از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه سلامت در چهار دهه گذشته است به طوری که ما در برخی حوزههای پیوند اعضاء از کشورهای موفق دنیا محسوب میشویم.
ظفرقندی گفت: گفتند ایشان هرجا رفته سیاست کاری کرده است. شما نگاه کنید من هشت سال رئیس دانشگاه بودم. تمام آن هایی که از گروه مقابل بودن، اسم نمیبرم اما همه معاون من بودند.
وی گفت: آقای دکتر پزشکیان که الان رئیس جمهور هستند در همان انتخابات رد صلاحیت شدند و اگر دخالت بزرگان نبود امروز آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور این مملکت نبود. بالاخره ما نمیتوانیم واقعیات را کتمان بکنیم.
آغاز بررسی صلاحیت وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی
موافقت کمیسیون اجتماعی مجلس با صلاحیت وزیر پیشنهادی کار
ولی داداشی در جلسه علنی عصر امروز گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره برنامهها و صلاحیت احمد میدری، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را قرائت کرد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعضای کمیسیون مذکور پس از بررسی سابق و برنامههای احمد میدری، وی را فردی حائز شرایط لازم برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانستند.
ابراهیمی: میدری سالها است درباره ضرورت اجماع و توافق مینویسد
سید محمد سادات ابراهیمی نماینده شوشتر در موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز روزی است که باید رئیس جمهور کشورمان یاری کنیم. میدری سالها است درباره ضرورت اجماع و توافق مینویسد و حالا حمایت از او برای وزارت رفاه خودش موضوع یک وفاق و اجماع کم سابقه شده است که از بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر و بسیاری از اقتصاددانان اصولگرا و اصلاح طلب و نیروهای عدالتخواه چهرههای برجسته سیاسی از میدری برای وزارت رفاه حمایت میکنند، و این نشانه مهمی است.
وی ادامه داد: آقای حیدری به شهادت بهترین متخصصان بهترین فرد برای سکانداری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است و او میتواند اولین وزیری باشد که در این وزارتخانه فهم نظری و تجربی بسیار عمیقی از سیاست اجتماعی تفاوت ساز عدالتگستر دارد.
ابراهیمی گفت: وزیر پیشنهادی دغدغه فقر و رنج بیپناهان را دارد و هزاران هزار کارگر ساختمانی را که از ابتداییترین حقوق اجتماعی خود که بیمه باشد محروم هستند چشم انتظار حضور میدری هستند. پایگاه رفاه ایرانیان را بنیانگذاری کرد و این مشهود است که ارزش خدمات او چقدر است.
وی بیان کرد: همه نمایندگان با رأی اعتماد به او خیر هموطنان محروم را اولویت بر مواضع و منافع سیاسی و جناحی خود قرار دهند.
گودرزی: میدری نگاه ضد جمعیتی دارد
عباس گودرزی در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مجلس شورای اسلامی یک مجلس ولایتمدار است و ما حتماً در جهت توصیههای مقام معظم رهبری حرکت خواهیم کرد و بنایمان هم تعامل با دولت است.
نماینده بروجرد در مجلس متذکر شد: مقام معظم رهبری درباره آن نامه فرمودند که در سال ۸۲ عدهای از نمایندگان مجلس به بنده نامهای غیرمنصفانه نوشتند و سوالی را مطرح کردند که پاسخ شأن را خودشان باید میدانند. مضمون آن نامه حساسیت شرایط، فرصت اندک و بزرگی خطر پیش روی کشور بود. این در حالی بود که مقام معظم رهبری به ما گفتند به کسانی رأی ندهید که افق و آینده کشور را تیره و تار نشان میدهند.
گودرزی گفت: آنهایی که آن نامه را امضا کردند همه رفتند دنبال کار خودشان اما میدری مورد حمایت دوستانش قرار گرفت و ۸ سال نیز در دولت روحانی معاون بود. آیندگان درباره ما قضاوت خواهند کرد و فردی که چنین خطاهای راهبردی و استراتژیک را در طول دوره خدمت خود داشته است، صلاحیت تصدی یک وزارتخانه را ندارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: میدری نگاه ضد جمعیتی دارد و در سال ۶۸ گفت که باید نرخ فرزندآوری در کشور کاهش یابد. وی کتاب توانمندسازی و کاهش فقر را از سند ۲۰۲۰ ترجمه کرد. بنده بدون تعصبات جناحی حرف زدم اما معتقدم وزارتخانه یک پست کاملاً سیاسی است و هر کلمهای که وزیری به زبان بیاورد، در جامعه تأثیر دارد.
وی اظهار کرد: بنده همینجا از دستگاههای امنیتی کشور گلایه میکنم که چرا چنین افرادی از آنان تاییدیه گرفتهاند؟ فرصت نشد بنده درباره ظفرقندی، گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت صحبت کنم اما وی هم از سران فتنه حمایت کرد در حالی که فتنه ۸۸ خط قرمز و امری نابخشودنی است. امروز اگر سران فتنه در حصر هستند، از رأفت نظام اسلامی است وگرنه آنان باید به اشد مجازات میرسیدند.
بیگلری: حق وزیر پیشنهادی کار است که رای اعتماد بالایی از مجلس بگیرد
محسن بیگلری، نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: دکتر میدری بر اساس شعار عدالت دکتر پزشکیان که به ما وعده داده است، روی کار آمده است. آقای میدری در بحث سرمایه گذاری شرکتها در تمام استانهای کشور به ویژه مناطق محروم و نیز استفاده از ظرفیت پتانسیل نیروی انسانی حدود ۳۰۰۰ مدیرعامل و هیئت مدیره بر اساس شایسته سالاری انتخاب کنید.
وی ادامه داد: سروران ارجمند خودتان بهتر از بنده میدانید که وزارت تعاون اجتماعی خودش یک دولت میباشد. بانک، بیمارستان، امین اجتماعی، بهزیستی، صندوق عشایر روستایی شستا و غیره. امروز کسی برای سکانداری آن وزارتخانه معرفی شده است که هشت سال سابقه معاون وزارتخانه را دارد و هم چهار سال نمایندگی مجلس و سوابق دیگر را. پس حق ایشان است که رای اعتماد بالایی را از این مجلس بگیرد.
بیگلری یادآور شد: چهرههای ماندگار ایشان را مدیری توانمند، پاکدست، تشکل گرا و مشورت پذیر میداند.همشهری ما از پیشکسوتان سازمان برنامه و کشور در مورد ایشان میگوید دکتر میدری دارای مراتب عالی، علمی و آکادمیک و تجارب ارزشمند اجرایی است.
حاجی دلیگانی: میدری برنامه نسبتا خوبی نوشته اما کامل نیست
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر در جریان بررسی برنامه و صلاحیت احمد میدری وزیر پیشنهادی تعاون کار و رفاه اجتماعی در سخنانی به عنوان مخالف گفت: آقای میدری برنامه نسبتاً خوبی را نوشته است اما چند مسئله وجود دارد که در تکالیف قانونی این وزارتخانه وجود دارد ولی در این برنامه قید نشده است که نقش وزارت تعاون در موضوع رشد ۸ درصد، تشکیل صندوق بازنشستگی غیردولتی، نحوه جذب مطالباتی که صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی از دولت دارد، متناسب سازی حقوق بازنشستگان کارگری و کشوری، حداقل حقوق مددجویان و معلولان، رفع تبعیض بین بیمهها، بدهیهای میان بخش درمان وزارت تعاون و دانشگاه علوم پزشکی، جذب و نگهداری پزشکان و پرستاران در بیمارستانهای تامین اجتماعی، موضوع فرصتهای شغلی و اشغال مشاغل از سوی اتباع بیگانه از جمله این تکالیف است.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی تعاون کاربر دفاع آیا خودتان را مسئول اشتغال در کشور میدانید یا نه؟ اظهار کرد: برخی از وزرای قبلی میگفتند که ما مسئولیتی در این زمینه نداریم؛ از وزیر پیشنهادی کار میخواهم که در این خصوص پاسخ دهد.
میدری: اصلاحطلبان فرزندان انقلاب هستند
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اصلاحطلبان فرزندان ایران هستند و برخاسته و وفاداران به انقلاب هستند. سیاست ما نباید حذف باشد. بیشتر پژوهشگر بودم و در دانشگاه فعالت نمودهام. منازعات بین تحول خواهان از انقلاب مشروطه تاکنون در کشور وجود داشته است. در وفاق ملی مشکلات داشته ایم و بین برادران اختلافات وجود داشته است.
وی ادامه داد: اصلاحطلبان فرزندان ایران هستند و برخاسته و وفاداران به انقلاب هستند. سیاست ما نباید حذف باشد. با اقدامات سیاسی نمیشود وفاق ملی انجام داد.
وزیر پیشنهادی کار ادامه داد: هفته پیش در کمیسیونهای مختلف حضور یافتم؛ در آنجا مساله اصلی نه کارآمدی بنده و برنامهها که حواشی مجلس ششم بود؛ چرا در دورههای ریاست جمهوری ایران به امروز یک مرتبه غافلگیر میشویم؟ به خاطر اینکه احزاب سیاسی وجود ندارند. به خاطر اینکه ما نهادهای مدنی گسترده نداریم. این چگونه امکانپذیر است؟ من الگوی حکومت صفویه را به دوستان اصلاح طلب خود برای توانمندسازی جامعه و کارآمدسازی حکومت پیشنهاد میدهم که یک الگوی جهانی است. در آن زمان نهادهای مدنی از روحانیت شیعه، اصناف، ارامنه هنرمندان، شعرا و همه در کنار دولت رشد کردند و من سؤالم این است که ما چگونه میتوانیم دوباره زیر سایه نظام قرار بگیریم؟ با این روش بیش از ۱۰ سال است که در جهاد دانشگاهی مرکزی ایجاد کردم تحت عنوان توانمندسازی حکومت و جامعه و به دوستان گفتم من کلامی که اینجا در کمیسیون ها به شما گفتم، اصلا صحبت تازهای نیست.
وی ادامه داد: تمام حرفهای من حرفهایی است که من ۱۰ سال قبل در روزنامهها، میزگردهای مختلف گفته بودم و آقای پزشکیان آمده دوره جدیدی را آغاز میکنیم. ما یا از تاریخ درس میگیریم و آینده نو میسازیم یا اسیر تاریخ میشویم و آینده را ویران میکنیم. امروز ما میتوانیم کنار همدیگر یک دوره جدید را آغاز کنیم. در این دوره ما بر سر اینکه آن مسائلی که با همدیگه اختلاف داریم نه در تریبون مجلس نه در نشریات بلکه در میز مذاکره باید بنشینیم و با همدیگر گفتوگو کنیم. ما بر سر اهدافی که نظام تایید کرده است و مقام معظم رهبری بر آن ها مهر تایید زده است نمیتوانیم اختلاف داشته باشیم.
پایان چهارمین نوبت بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی
با اعلام محمدباقر قالیباف جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی پایان یافت. روز گذشته کلیات برنامه دولت چهاردهم مورد رسیدگی قرار گرفت و سپس مجلس وارد بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به تربیت حروف الفبای وزراتخانهها شد.
نمایندگان مجلس فردا به ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی میپردازند.
انتهای پیام/
نظر شما