آموزش آشپزی / طرز تهیه ترشی هفت رنگ

ترشی هفت رنگ یکی از انواع ترشی‌های مخلوط است که به دلیل داشتن سبزیجات رنگی مانند کلم قرمز، هویج، فلفل دلمه‌ای، بادمجان و... بسیار خوشمزه و خوش‌رنگ است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ ترشی‌ها ازجمله مخلفات خوشمزه‌ای هستند که در کنار وعده‌های غذایی سرو می‌شوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشی‌ها هستند که می‌توان مواد مورد استفاده آن‌ها را در همه فصول سال تهیه کرد. ترشی هفت رنگ یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه ایرانی است که به دلیل داشتن سبزیجات رنگارنگ در ترکیباتش بسیار زیبا است و همچنین طعم فوق‌العاده‌ای دارد. این ترشی از ترکیب بادمجان با فلفل، سیر، هویج، کلم قرمز، فلفل دلمه‌ای و... تهیه می‌شود و عطر و طعم و رنگ فوق‌العاده‌ای دارد. اگر عاشق خوردن ترشی‌جات و چاشنی‌های متنوع در کنار غذا هستید، در ادامه این مطلب با آموزش درست کردن ترشی هفت رنگ به روشی آسان در منزل همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید:
مصرف ترشی در کنار غذا چه عوارضی به همراه دارد؟

مواد لازم
بادمجان: ۲ کیلو
فلفل سبز تند: ۳ عدد
کلم قرمز کوچک: ۱ عدد
فلفل دلمه‌ای رنگی: ۲ عدد
هویج: ۲ عدد
سیر: ۶ حبه
سرکه انگور قرمز: یک و نیم لیتر
نمک: ۲ قاشق غذاخوری
نبات: ۳ شاخه کوچک
گشنیز و ریحان تازه: از هر کدام یک دسته
ادویه ترشی: ۱ قاشق غذاخوری
سیاه دانه: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه
برای درست کردن این ترشی خوشمزه ابتدا بادمجان‌ها را خوب بشویید، سپس با پوست به صورت مکعبی خرد کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. فلفل سبز تند را خرد کنید و همراه با سرکه و نمک به قابلمه بادمجان اضافه کنید. اجاق گاز را روشن کنید تا سرکه کم کم به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید تا بادمجان با سرکه بپزد و له شود. ۱۵ دقیقه آخر پخت، سه شاخه نبات داخل قابلمه بیندازید تا تیزی سرکه را بگیرد. بعد از اینکه بادمجان پخت، اجاق گاز را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود. در این فاصله هویج، کلم قرمز، سیر و فلفل دلمه‌ای را داخل دستگاه میکسر یا غذاساز بریزید و یک دقیقه دستگاه را روشن کنید تا سبزیجات کاملا خرد شوند. وقتی بادمجان خنک شد، سبزیجات خرد شده را همراه با سیاه دانه، سبزیجات معطر خرد شده و ادویه ترشی به قابلمه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید. بعد از اینکه ترشی کاملا سرد شد، ترشی خنک را داخل شیشه‌های خشک و تمیز بریزید و درب شیشه را ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. این ترشی یک هفته بعد قابل استفاده است، نوش جان.

نکات مهم
۱ـ ادویه ترشی مخلوطی از چند ادویه است که عطر و طعم بی‌نظیری به ترشی می‌دهند. در استفاده از ادویه ترشی افراط نکنید؛ زیرا اضافه کردن بیش از اندازه از ادویه ترشی، طعم ترشی را تلخ می‌کند. ادویه ترشی را می‌توانید از عطاری‌ها و یا فروشگاه‌های مواد غذایی معتبر تهیه کنید؛ همچنین می‌توانید ادویه ترشی را خودتان در منزل تهیه کنید. برای تهیه ادویه مخصوص ترشی ادویه‌های زیر را با هم مخلوط کنید:
پودر تخم گشنیز: ۵ قاشق چای‌خوری
پودر گلپر: ۱ قاشق چای‌خوری
پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
پودر زیره سبز: ۲ قاشق چای‌خوری
پودر جوز هندی: نصف قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز: ۱ قاشق چای‌خوری
پودر رازیانه: ۱ قاشق چای‌خوری
ترکیب پودر مرزه، ترخان، گشنیز و نعناع خشک: ۲ قاشق چای‌خوری

۲ـ برای درست کردن این ترشی، بادمجان‌های کلفت و تخمی مناسب نیست. بهتر است از بادمجان‌های قلمی و یا بادمجان‌های کوتاه و تپل استفاده کنید.

۳ـ استفاده از فلفل تند برای پخت این ترشی به ذائقه شما بستگی دارد. اگر تندی دوست ندارید، می‌توانید از فلفل سبز معمولی استفاده کنید و اگر به طعم تند علاقه دارید، می‌توانید میزان فلفل تند را بنابر سلیقه‌تان زیاد کنید.

۴ـ سرکه‌ها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم‌تری نسبت به سرکه سفید دارد.

۵ـ ترشی را در ظرف شیشه‌ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته‌اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می‌زند. درب شیشه نباید زنگ زده و فرو رفته باشد. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1241269

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =