جهاد دانشگاهی هیچ گونه بودجه فرهنگی ندارد

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: این دانشگاه هیچگونه بودجه یا اعتبار فرهنگی در اختیار ندارد.

علیرضا کلانتری مهرجردی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره فعالیت‌های فرهنگی در این دانشگاه اظهار کرد: هر دانشگاهی باید ۳ کارکرد اصلی یعنی تولید علم، انتقال علم و جامعه پذیری علم داشته باشد. البته جمعی و جامعه پذیر کردن علم از تمام موضوعات مهمتر است. اینجا رویکرد غرب با شرق متفاوت است.

وی ادامه داد: تولید و انتقال علم برای غربی‌ها اهمیت دارد. در حالیکه در رویکرد اسلامی و رهبران اسلامی در تعریف دانشگاه، زیست جمعی نیز اهمیت دارد.

کلانتری مهرجردی گفت: ما باید مواظب باشیم که در این گرداب غرب قرار نگیریم. یعنی نهادهای علمی کشور فارغ از جهت دهی و نگاه نباشند. تولید علم، تربیت عالم، جهت دادن به دانش اولویت فعالیت دانشگاه‌ها در اسلام است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: نگاه اسلامی موافق این نیست که هر معاونت در دانشگاه به صورت جداگانه فعالیت خود را انجام دهد. به عنوان مثال معاونت آموزشی فقط فعالیت آموزشی انجام دهد یا معاونت فرهنگی فقط در حوزه فرهنگ فعالیت کند. بلکه معاونت آموزشی نیز باید فعالیت فرهنگی کند و بالعکس.

وی بیان کرد: البته فعالیت‌های فرهنگی همان پیوستی است که در دانشگاه‌ها آن ظرفیتی را نمود کند. بنابراین تفاوت نگاه اسلامی و غرب در این است که آموزش و پژوهش باید جهت داشته باشند؛ اما مجموعه فرهنگی و فعالیت‌های نیز باید متناسب با دانشگاه، فعالیت فرهنگی انجام دهند. در چنین شرایطی زیست جمعی دانشجویان در دانشگاه‌ها بهبود دهند.

وی افزود: اگر سند دانشگاه اسلامی که یک سند بالا دستی است را مطالعه کنید، یک موضوع فرهنگی مانند ایثار در بخش‌های آموزشی، پژوهشی و غیره... بیان شده است. دانشگاه‌ها نباید به سمت فضای فاقد جهت سیر نکند.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاه هیچگونه بودجه و اعتبار برای فعالیت‌های فرهنگی در اختیار ندارند، گفت: بودجه‌ها در حوزه‌های پژوهش، تولید علم به حساب جهاد دانشگاهی واریز می‌شود. با این حال، جهاد هموارد به عنوان یک نماد فرهنگی در کشور فعالیت کرده است.

وی با اشاره به اینکه نوآوری فرهنگی یا بازنگری فرهنگی همواره یک فعالیت یا اصل در جهاد دانشگاهی بوده است، گفت: برنامه های فرهنگی در جهاد دانشگاهی به 3 دسته تقسیم می‌شوند. برنامه‌های داخلی، هماهنگ و ملی _متمرکز است. برنامه‌های داخلی توسط معاونت فرهنگی انجام می‌شود. برنامه‌های هماهنگ، با همیاری نهادها و دانشگاه‌های مختلف است. برنامه‌های ملی به این معناست که جهاد دانشگاه با همکاری برخی از وزارتخانه‌ها برخی برنامه‌ها را اجرایی می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1248210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =