به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، ماجرا از این قرار است که طبق آگهی عمومی سازمان جهاد دانشگاهی در روز جمعه ۱۸خرداد ۱۴۰۳، آزمون استخدامی سراسری برای جذب نیرو در سازمان اداری و استخدامی کشور، در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد. حدود هزار نفر در این آزمون شرکت کردند و حدود ۲۰۰ نفر غربال شده و به مرحله مصاحبه راه یافتند.
از این عده بر اساس اطلاعیه مندرج بر روی سایت رسمی سازمان اداری و استخدامی کشور، ۴۰ نفر به عنوان پذیرفته شده نهایی معرفی شدند و از آنها دعوت به عمل آمد تا با مدارک درخواست شده به هسته گزینش این سازمان به منظور طی مراحل نهایی مراجعه کنند. پس از انجام تمامی مراحل گزینش شامل مصاحبه گزینش و تحقیقات محلی، استعلامات حراستی نیز انجام و در نهایت افراد نهایی شده برای اخذ معرفینامه به مراکز پزشکی و ارائه آزمایشات و تاییدیههای پزشکی معرفی شدند.
پس از انجام تمامی مراحل بر اساس دستورالعمل برگزاری آزمونهای استخدامی مصوب شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی تاریخ ۱۴۰۱/۰۹/۰۷ مرحله نهایی این فرآیند که صدور شناسه استخدامی و بکارگیری بود صورت نگرفت. این درحالی است که صراحتا در ماده ۱۷ و ۱۸ این دستورالعمل قید شده که دستگاه باید پس از مهلت سه ماهه بعد از نتیجه گزینش اقدام به صدور شناسه مستخدم کند.
حال پس از گذشت بیش از چهار ماه از آخرین مرحله فرآیندهای استخدامی، کماکان خبری از صدور شناسه استخدامی و بکارگیری پذیرفته شدگان نیست. در همین راستا پذیرفته شدگان در دیوان عدالت اداری طرح شکایت کردهاند.
یکی از پذیرفتهشدگان به ایسکانیوز گفت: به کرات از سوی برگزارکنندگان و سازمان اداری استخدامی کشور به پذیرفتهشدگان اطلاعرسانی شد که به زودی قبل از پاییز، کارورزی آغاز میشود، و در تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۰نیز طی دعوت غیررسمی معاون توسعه و مدیریت و پشتیبانی سازمان اداری و استخدامی کشور به چند نفر از نمایندگان پذیرفته شدگان قول دادند که کارورزی در اسفند ماه ۱۴۰۳ و صدور حکم کارگزینی در فروردین ماه ۱۴۰۴ انجام شود اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است و بر همین اساس زندگی و آینده ۴۰ خانواده و جوان دستخوش تغییر و فراز و نشیب شد.
وی ادامه داد: رهبری در دیدار با جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور میفرمایند: «اینکه ما یک جوانی را نسبت به آینده کشور ناامید کنیم، دلسرد کنیم، آینده را تلخ و سیاه به او نشان بدهیم که او برود و مهاجرت کند، این را من واقعاً یک خیانتی میدانم که بایستی دنبال کنیم. ۲۶/۰۸/۱۴۰۰» حالا هم این اقدام و نحوه عملکرد و رفتار با جوانان را مصداق ناامید کردن جوانان از آینده خود در کشور و بیمسئولیتی نسبت به تاثیر عملکردشان است.
وی افزود: درباره هر یک از پذیرفتهشدگان در مراحل گزینش تحقیقات محلی صورت گرفت و بسیاری از همکاران و آشنایان از فرایند جذب قطعی آنها مطلع شدند. قراردادهای کاری سابق طبیعتا تمدید نشد و به موجب تعهد به سازمان و اصول اخلاقی، قرارداد جدیدی نیز منعقد نشد اما با شهادت رئیس جمهور و تغییر کادر مدیریتی در سازمان اداری و استخدامی کشور، همه چیز تغییر کرد. بدون هیچ شفافسازی و پاسخگویی مستدلی، فرایند آغاز کارورزی و صدور حکم و کد استخدامی قبولشدگان ماه به ماه عقب افتاد و اکنون پس از ماهها بلاتکلیفی بر پذیرفتهشدگان یقین حاصل شده که با تغییر دولت از پذیرش حق بدیهی آنها استنکاف شده است.
شرکتکننده دیگر به ایسکانیوز گفت: برخی قبول نشدهها در آزمون نسبت به فرآیند برگزاری اعتراض داشتند و شکایت کردند که این شکایت منجر به رسیدگی توسط دیوان عدالت اداری شد اما تا کنون هیچ دستور موقت قانونی و یا ابلاغ رسمی در خصوص توقف فرآیند از سوی دیوان عدالت اداری به سازمان ابلاغ نشده است اما سازمان تماما موضوع را متوقف و معطوف به رای دیوان به شکایت یک شخص ثالث و افراد قبول نشده کرده است.
وی افزود: ما نامهای به حفاظت قوه قضائیه نوشتیم و در آن نامه همه چیز را توضیح دادیم و درخواست کردهایم که بر پرونده ما نظارت کنند. تاکنون هیچ آزمون استخدامی در کشور ابطال نشده و اگر این اتفاق بیفتد، اولین مورد است که افراد در آزمون پذیرفته شوند، گزینش، مصاحبه و طب کار هم انجام شود اما یکباره آزمون را ابطال کنند. علاوه بر این ما شکایت خود را در دیوان عدالت اداری هم ثبت کردهایم. همچنین سازمان از ارائه پاسخ شفاف، صریح و مسئولانه در پاسخ به نامههای درخواست پذیرفتهشدگان خودداری میکند و تمامی نامههای پیگیری پذیرفته شدگان و یا نهادهای پیگیر موضوع را با بهانه ورود نهادهای نظارتی پاسخ میدهد. سوال اینجاست که چرا باید نهادی که در کشور به عنوان معاونت ریاست جمهوری متولی استخدام در دولت است، نسبت به برگزاری یک آزمون و فرآیند کامل استخدام بر اساس بخشنامههای صادره توسط خودش به طور کامل عمل نکند و موجبات بیاعتمادی نسبت به سیستم اداری کشور را فراهم کند؟
به گزارش ایسکانیوز، پذیرفتهشدگان این آزمون علی رغم اینکه مراحل گزینش و مصاحبه حضوری، تحقیقات محلی، استعلامات حراستی و تاییدیههای پزشکی را طی کردهاند و در سایت رسمی این سازمان نیز نام آنها اعلام شده است اما وضعیت آنها بلاتکلیف است و مشخص نیست که چه تصمیمی گرفته خواهد شد.
انتهای پیام /
نظر شما