سامانه‌ای جدید برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور طراحی شده است

دبیر ستاد انرژی معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در نشست «ناترازی انرژی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری» که در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس برگزار شد، بیان کرد: این سامانه، ابزاری برای اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و الزام صنایع به تأمین بخشی از برق مصرفی خود از منابع تجدیدپذیر است.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از کیش، سید محمد مهدی نوربخش در نشست ناترازی انرژی و فرصت‌های سرمایه گذاری که به میزبانی شرکت ایپک برگزار شد، با اشاره به اینکه پس از بهره‌برداری از این پلتفرم، فرآیندهای مرتبط با بازار و بهینه‌سازی مصرف انرژی از طریق آن مدیریت خواهد شد، اظهار داشت: این سامانه صنایع بزرگ با مصرف برق بالای یک مگاوات را ملزم می‌کند که سالانه یک درصد از برق خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند؛ البته این میزان تا سال پنجم به پنج درصد افزایش خواهد یافت.

دبیر ستاد انرژی معاونت علمی و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری اعلام کرد که در سال گذشته از اجرای این قانون نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد ریال منابع مالی تأمین شده و به سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص یافته است.

وی افزود: ۵۰ درصد این منابع برای خرید تضمینی برق تجدیدپذیر، ۲۵ درصد برای حمایت از مراکز فناورانه و ۲۵ درصد باقی‌مانده برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر کوچک‌مقیاس تخصیص یافته است.

نوربخش به نیاز فصل‌های گرم برای مدیریت بارهای سرمایشی ساختمان‌ها اشاره کرد و افزود: در این فصل‌ها، مصرف برق واحدهای صنعتی به دلیل ناترازی کاهش می‌یابد، در حالی که ساختمان‌های اداری و عمومی حدود چهار هزار مگاوات برق مصرف می‌کنند.

وی از طرحی برای نصب چهار میلیون تجهیزات اینترنت اشیاء (IoT) رونمایی کرد و توضیح داد: این تجهیزات با کنترل مرکزی می‌توانند تا ۲ هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهند؛ این فناوری در کشورهای پیشرفته به‌کار گرفته شده و راهکاری مؤثر و کارآمد برای مدیریت هوشمند مصرف برق است.

نوربخش با اشاره به سرمایه‌گذاری ۸ میلیون دلاری در این زمینه، گفت: این اقدام به ایجاد ظرفیت نیروگاهی معادل ۲ هزار مگاوات، کاهش مصرف ۲ میلیارد مترمکعب گاز و جلوگیری از انتشار ۲ میلیون تن دی‌اکسید کربن کمک می‌کند.

وی درباره نصب ۲ میلیون کنترل هوشمند در مناطق گرمسیری توضیح داد: شفاف‌سازی مصرف و هزینه‌های انرژی و اطلاع‌رسانی به مصرف‌کنندگان تأثیر مثبتی در بهینه‌سازی مصرف دارد.

نوربخش نصب کنتورهای هوشمند را یکی از تکالیف وزارت نیرو دانست و افزود: این کنتورها که توسط فناوران داخلی تولید شده‌اند، می‌توانند به کاهش ۱۵ درصدی مصرف برق در مناطق گرمسیری کمک کنند و قابلیت تشخیص نوع بارهای فعال را داشته و امکان اعمال نظام‌های تشویقی یا جبرانی را فراهم می‌کنند.

وی همچنین از هوشمندسازی شبکه توزیع آب شرب در جزیره قشم و استان خراسان رضوی خبر داد و گفت: این طرح با استفاده از فلومترها، سنسورها و شیرهای هوشمند به مدیریت بهتر مصرف آب و برق کمک کرده و می‌تواند مصرف برق را تا ۳۰ درصد و آب را تا ۱۵ درصد کاهش دهد.

نوربخش به مصرف بالای کولرهای فرسوده در مناطق گرمسیری اشاره کرد و گفت: "تعویض بیش از چهار میلیون کولر پنجره‌ای فرسوده می‌تواند به صرفه‌جویی چشمگیری در برق منجر شود که معادل یک نیروگاه ۲ هزار مگاواتی است؛ پیشنهاد می‌شود صنایع بزرگ مانند فولاد در این طرح مشارکت کنند.

خبرنگار: سینا رزمی

انتهای خبر/

کد خبر: 1248445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =