به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، هر سال جشنواره قلم (جشنواره سراسری نشریّات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی) به منظور هدایت، حمایت و تقویت هرچه بیشتر این فعالیتها در حوزه نشریات دانشجویی برگزار میشود. امسال نیز جشنواره قلم ۷ دانشگاه آزاد اسلامی از خردادماه آغاز شده است.
مراحل و شیوە داوری در دو مرحله انجام میشود:
در مرحلە اوّل داوری هر اثر توسّط یک داور مجرّب ارزیابی و بین صفر تا ۱۰۰ امتیاز در کارنامه لحاظ میشود. اگر اثری امتیازی بالای ۵۰ را کسب کند به مرحله دوم داوری و جشنواره راه خواهد یافت.
مرحلە دوم نیز اینگونه است که هر اثر توسّط داور دوّم ارزیابی میشود که با داوری مرحلۀ اوّل متفاوت است. اثری که بالاترین امتیاز را کسب کرده باشند؛ به عنوان اثر برگزیده منتخب خواهد شد.
گفتنی است، تعداد داوران با توجّه به بخشهای جشنواره و تخصّص آنها برای هر بخش از سوی رئیس هیئت داوران تعیین و به صورت مکتوب به دبیرخانە جشنواره معرفی میشود. در صورتی که در داوری مرحلۀ دوّم چند اثر امتیاز یکسان کسب کنند، اثر برتر با نظر کمیتە داوران تعیین میشود.
دانشجویان باید توجه داشته باشند که انتخاب برگزیدگان (رتبه های اول، دوم و سوم) یا عدم احراز منتخب در هر بخش و زمینه های جشنواره کاملا بستگی به تشخیص و نظر داور مربوطه خواهد داشت. در صورتی که داوران جشنواره در هر بخش تشخیص دهند، غیر از آثار منتخب اوّل تا سوّم، آثار دیگری نیز شایسته توجّه هستند، میتوانند آنها را با عنوان آثار «شایستة تقدیر» معرفی کنند. علاوه بر آن؛ رئیس هیئت داوران مسئول رسیدگی به مسائل داوران و همچنین حُسن اجرای مفاد این دستورالعمل است.
براساس دستورالعمل جشنواره قلم ۷ ؛ صدور کارنامه برای هر یک از اثر/ نشریه از سوی داور مربوطه الزامی است. چنانچه بعد از اعلام نتایج اولیە، در مدّت زمان تعیین شده اعتراض در سامانۀ نشریّات ثبت شود؛ موضوع تا قبل از اعلام نهایی نتایج توسّط رئیس هیئت داوران؛ اعتراض وارده بصورت خاصّ مورد بررسی و رسیدگی قرار میگیرد.
لازم به ذکر است، نشریه و آثار نشریاتی که فقط با یک شماره نشریات تک شماره ای در جشنواره شرکت میکنند به مرحله داوریی نهایی راه نخواهند یافت.
گفتنی است، کلیه فرآیندهای برگزاری جشنواره اعم از نمایه سازی نشریات، بارگذاری آثار، تایید اصالت نشریات و صحت آثار، پالایش دبیرخانهای تطبیق با قوانین و مقررات، حذف آثار مغایرت دارد، در نظر گرفتن امتیازات کمی انجام داوری ها و اطلاع رسانی به صورت الکترونیکی خواهد بود.
در پایان میتوان گفت، کلیه نشریاتی که به صورت ادواری یا گاهنامه و نیز نشریاتی الکترونیکی که با نام ثابت در زمینههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، هنری، ادبی و ورزشی توسط هر یک از اساتید و اعضای هیات علمی، دانشجویان، تشکلهای اسلامی یا گروهی از اعضای هیات علمی یا دانشجویان در دانشگاه و مراکز آموزش عالی و واحدهای دانشگاهی منتشر و در محدود دانشگاهها توزیع میشوند؛ جزو نشریات دانشگاهی محسوب میشوند.
انتهای پیام/
نظر شما