جشنواره غذاهای محلی و پخت نان در مارگون برگزار شد

جشنواره صنایع‌دستی و پخت غذاهای محلی و نان تیری در شهر مارگون برگزار شد.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد، جشنواره پخت نان تیری و صنایع دستی همزمان با استقبال از عباس فواز سرمایه دار لبنانی کارخانه سیمان مارگون برگزار شد.

نان تیری مهم‌ترین نوع نان مصرفی در میان روستاییان و عشایر کهگیلویه و بویراحمد است که با توجه به نوع پخت کمترین دورریز را دارد.

ضخامت این نان تا ۲ میلی متر، قطر آن بین ۳۵ تا ۴۰ سانتی متر و شکل آن دایره ای است. وزن تقریبی یه نان تیری حدود ۱۵۰ گرم می‌باشد، که از آرد سبوس دار گندم تهیه می‌شود.

در آئین و رسوم محلی مردم لرنشین کهگیلویه و بویراحمد پخت نان محلی در کنار آتش از جمله فعالیت‌های روزانه زنان این سرزمین است که مادر خانواده قوت غالب سفره‌های لرنشینان سرزمین چهار فصل را فراهم می‌کند.

نان، غذای همه ملت‌هاست و هر ملتی انواعی از نان سنتی با نام‌های مختلف دارد؛ در نان‌های ایرانی این نام‌ها گاهی به مواد ترکیبی نان و گاهی به ابزار پخت نان بستگی دارد. به عنوان مثال در نام‌گذاری نان‌های لواش، تافتون و بربری، نازکی و ضخامت نان‌ها هم مدنظر است و در پخت نان خشکه، فطیر روغنی، شیرمال، نان کلوچه و… مواد استفاده شده در خمیر نان حائز اهمیت است.

خبرنگار: فائزه صداقت نژاد

انتهای خبر/

کد خبر: 1249182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =