به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در چهاردهمین یادواره شهید دکتر مجید شهریاری که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان برگزار شد، گفت: به محضر امام شهیدان، شهدای انقلاب اسلامی، شهدای جهاد علمی، شهدای مقاومت، سید شهدای مقاومت و شهدای این دیار درود میفرستم.
وی با بیان اینکه نسل ما دو دسته و شامل نسل شاهد و نسل شهید است، گفت: همسن و سالهای بنده وقتی میخواهیم در مورد خصوصیات این نسل صحبت کنیم از آنها به عنوان مردان گهواره و کودکان گهواره یاد میکنیم. وقتی از حضرت امام خمینی (ره) پرسیدند یاران شما کجایند؟ فرمودند یاران من در گهواره هستند. این نقل قول مربوط به صحبت حضرت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۴۲ است. شهیدان بزرگی در آن دهه متولد شدند و افرادی همچون بنده ان شاءالله «مَنْ یَنْتَظِرُ» باشیم، ولی فعلاً شاهدان روایت هستیم.
دکتر طهرانچی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید فخری زاده و شهید شهریاری و با تأکید بر اینکه باید در انتخاب رفیق دقت کرد، افزود: رفاقت با شهدا، بزرگان و راه یافتگانی همچون شهید شهریاری نعمتی است که باید شکر آن را به جا آورد. باید بزرگی، منش و روش این عزیزان برای همه بیان و تبیین شود. رژیم صهیونیستی از همه توان فناورانه خود برای مقابله با این عزیزان بهره گرفت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: همزمانی شهادت شهید شهریاری با ایام عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) افتخار بزرگی است، چرا که شهید شهریاری مفتخر به برگزاری روضه خانگی برای خانم حضرت فاطمه زهرا(س) بودند.
وی به دیدار قشرهای مختلف بسیجی با مقام معظم رهبری به مناسبت ۵ آذر سالروز تشکیل بسیج مستضعفان به فرمان حضرت امام خمینی (ره) اشاره و تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار نکات ارزشمندی درباره شهید شهریاری مطرح کردند. ایشان فرمودند شهید شهریاری یک بسیجی بود. مکتب،تفکر و اندیشه بسیجی بر دو پایه «خداباوری» و «خودباوری» استوار است. شهدای هسته ای ما اساتید بسیجی کشور بودند. بسیج فقط به عضویت رسمی نیست. بسیج یک فرهنگ است و مردم ما بسیجی هستند.
دکتر طهرانچی ادامه داد: بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۴ سال پس از شهادت شهید شهریاری بسیار دقیق و مایه افتخار است. ایشان هر جا صحبت از بسیجی، جهاد و علم میشود به شهید شهریاری اشاره میکنند که بی دلیل و حکمت نیست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به بانوان حاضر در یادواره شهید دکتر شهریاری گفت: آیات شریف قرآن کریم ۱۴۰۰ سال پیش درباره انسان و انسانیت صحبت کرده است، اما بعد از ۱۴۰۰ سال عده ای می خواهند با تفکرات غلط خود برابری جنسیتی را به جای برابری انسانیتی مطرح کنند که این ظلم به زنان است. خداوند در آیه شریفه ۹۷ سوره نحل می فرماید: «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَی وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةًوَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ» (هر کس کار شایستهای انجام دهد، خواه مرد باشد یا زن، در حالی که مؤمن است، او را به حیاتی پاک زنده میداریم؛ و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام میدادند، خواهیم داد. )
وی در ادامه با بیان اینکه ظاهراً در بحث خداباوری و خودباوری تضاد وجود دارد، چرا که مگر میشود فردی هم خداباور باشد، هم خودباور، گفت: ما تصور میکردیم خود و خدا در مقابل هم هستند، اما در واقع اینگونه نیست. باید در ایمان خداباور و در عمل خودباور باشیم. شهید شهریاری به دنبال حیات طیبه بود و به خاطر همین نامش همواره می درخشد. خیلی از افراد مشهور با ثروت فراوان از دنیا می روند، در حالی که نامی از آنها باقی نمی ماند، اما یاد و نام شهید شهریاری همچنان زنده است، چرا که او به دنبال حیات طیبه بود.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: از دیدگاه مقام معظم رهبری یکی از چیزهایی که حیات طیّبه را تأمین میکند، پیشرانی در علم و تمدّن جهانی است. در واقع جهادگر علمی میتواند به سمت حیات طیبه پیش برود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه «ایمان» پایه و اصل است، گفت: خداوند در آیه ۹۴ سوره انبیاء میفرماید: «فَمَنْ یَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَا کُفْرَانَ لِسَعْیِهِ وَإِنَّا لَهُ کَاتِبُونَ» (پس هر کس اعمالش نیکو و دارای ایمان است سعیش (در راه دین) ضایع نخواهد شد و ما آن را کاملا مینویسیم.) بعضی از افراد سوال میکنند اگر فردی کار خیر انجام دهد، اما ایمان نداشته باشد، جواب کار خیر او چه میشود، در پاسخ باید گفت خداوند عادل است و در این دنیا پاداش کار خیر او را میدهد. اما اگر فرد با ایمانی کار خیر انجام دهد، براساس آیه ۱۹ سوره اسراء «وَمَنْ أَرَادَ الْآخِرَةَ وَسَعَی لَهَا سَعْیَهَا وَهُوَ مُؤْمِنٌفَأُولَئِکَ کَانَ سَعْیُهُمْ مَشْکُورًا» (پس هر کس اعمالش نیکو و دارای ایمان است سعیش (در راه دین) ضایع نخواهد شد و ما آن را کاملاً مینویسیم.) اثر کار خیر او از بین نخواهد رفت.
وی با بیان اینکه بین ایمان، علم و عمل، شاکله عمل است، اظهار کرد: پیامبر عظیم الشان میفرماید «قُلْ کُلٌّ یَعْمَلُ عَلَی شَاکِلَتِهِ»، هر کدام از آدمها یک شاکله وجودی دارند. شاکله وجودی را گرایش، دانش و توانش تشکیل میدهد. در واقع شاکله وجودی هر کدام از ما را این سه مورد تشکیل میدهند. یعنی دانش که «علم و ظن» است، گرایش که «تقوا و فجور» است و توانش که «قوه و ضعف» است، شاکله عمل است. این سه در ایمان با هم ترکیب میشوند و نتیجه عمل صالح یا عمل سیئه میشود. بین اینها هم عَزْمِ الأُمُورِ قرار دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی فردای شهادت شهید دکتر شهریاری در کلاس درس خود خطاب به طلاب به آیه شریفه ۸۰ سوره انبیاء«وَعَلَّمْنَاهُ صَنْعَةَ لَبُوسٍ لَکُمْ لِتُحْصِنَکُمْ مِنْ بَأْسِکُمْ فَهَلْ أَنْتُمْشَاکِرُونَ» (ما به داود صنعت زره ساختن برای شما آموختیم تا شما را از زخم شمشیر و آزار یکدیگر محفوظ دارد، آیا شکر به جای میآورید؟) اشاره می کند و می گوید شکر نعمت وجود شهید شهریاری این است که برای او نماز بخوانید. ایشان همچنین در پیامی که به مناسبت شهادت این شهید بزرگوار فرستادند، راز موفقیت شهید شاهد شهریاری را پی بردن به حقیقت علم، هجرت از آن به معلوم و ترغیب به چنین هجرت عنوان کردند.
دکتر طهرانچی تصریح کرد: اگر رژیم صهیونیستی از شما میترسد و بمبهای سنگرشکنش را برای شما نمیفرستد، به خاطر «لِتُحْصِنَکُمْ مِنْ بَأْسِکُمْ» شهید شهریاری و یارانش است. بنده شهادت می دهم با وجودی که ۱۴ سال از شهادت شهید شهریاری گذشته است، اما مزدوران همچنان می ترسند و واهمه دارند. در حقیقت نوع نگاه به علم، نوع نگاه به معلوم، حقیقت علم و هجرت به معلوم در شهریاری ویژگی خاصی داشت.
وی با تأکید بر اینکه شهید شهریاری فکور، اهل تفکر و اهل خشیت بود، گفت: این شهید بزرگوار ذره ای غرور و سر سوزن تکبر نداشتند، هر کجا دچار مشکل می شدند، به نماز و دعا پناه می بردند، این جوان خاشع و متفکر اجازه نمی دادند در محضرش کوچکترین غیبتی شود. شاد، شاکر و خوش مرام بودند و با حافظ خیلی انس داشتند. اهل قرآن، توکل و عرفان بودند. با وجودی که یقین داشت تروریست منتظر اوست، اما ذره ای ترس و دلهره نداشتند. آرامش در وجودش موج می زد. با لذت تمام می آموخت و آموزش می داد. شاگردانش شیفته او بودند. هیچ گاه خسته نشد و از کار، تلاش و مطالعه دست بر نداشت. علم را با قوت و با همه وجود یاد میگرفت. دکتر شهریاری دانش آموخته این کشور بود و در هیچ کنفرانس علمی خارج از کشور هم شرکت نکرده بود. اما عالم به علم هسته ای شده بود. او ذاکر، متفکر، متوکل، متقی، شاکر بود، خشیت، عزم الامور، صبر و گذشت داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه آغاز دوره خودباختگی که در مقابل خودباوری است در زمان قاجار بوده است، گفت: عباس میرزا در دیدار ژوبر نماینده فرانسه در اردوگاه مطالبی بیان می کند که حاکی از خودباختگی ایرانیان دارد. او در آن دیدار از ژوبر می خواهد که راه اعتلای ایران را نشان دهد!
دکتر طهرانچی یادآور شد: این خودباختگی به جایی رسید مرحوم امیرکبیر دارالفنون را ایجاد کرد که البته به تاسیس آن نرسید، فارغ التحصیلان فرانسه دارالفنون را تبدیل به مرکز روشنفکری کردند، کار به جایی رسید که یک کشیش آمریکایی در ایران مدرسه آمریکایی تاسیس کرد و کشور ما با مدل فرانسوی به دانشگاه تهران رسید، این خودباختگی طوری بود که سال ۱۳۱۲ هنگامی که می خواستند دانشگاه را راه اندازی کنند هنگام بحث و برنامهریزی برای شهر تهران علی اصغر حکمت می گوید «ایران ما متمدن ما شده البته که در آبادانی و عظمت پایتخت شکی نیست اما تنها نقش آشکار این است که اونیورسیته ندارد، حیف است که این شهر نوین از این حیث از دیگر بلاد بزرگ عالم وا پس بماند» این نگاه شد منطق موافقت رضاخان با مفهوم دانشگاه.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه واقعیت های مربوط به تاسیس دانشگاه در ایران را دکتر شیخ الاسلام در کتاب «رنسانس ایران» در آمریکا به نگارش درآورده است، گفت: او نقد می کند و می گوید قبل از تاسیس دانشگاه هر کسی می خواست به قدرت برسد اول عالم می شد و بعد به قدرت می رسید اما «حکمت» کاری کرد که هرکس می خواهد به قدرت برود به دانشگاه رفت و نتیجه این شد آقای حکمت کار را معکوس کرد یعنی هر فرد بی علم و هنر عادی با تقرب به مرکز قدرت می تواند در زمره دانشمندان و پیشوایان درآید. دقیقاً همان چیزی که استعمار انگلیس میخواهد و دست بردار نیست که دانشگاه هم مثل چیزهای دیگر که داریم باید تو خالی بماند.»
وی افزود: دانشگاه تهران مدل فرانسوی بود و خودباختگی کودتای ۱۳۳۲ منجر به دانشگاه به روش آمریکایی شد، شیخ اسلام می گوید «زمانی که خواستم دانشگاه تاسیس کنم گفتند اول نیاز به قانون دارد که شاه توشیح کند و بعد از آن باید به هیات آمریکایی بروی و در برابر مستشاران آمریکایی از طرح تاسیس دفاع کنی.» جوانان ما باید بدانند این کشور چگونه بوده، یک ایرانی فارغ التحصیل آمریکا قصد تاسیس دانشگاه داشت و می گویند باید در هیات مستشاری آمریکایی از آن دفاع کنی. میگوید «من رفتم دفاع کردم ولی فهمیدم که هیچ کدام سوابق علمی و مدارک تحصیلی که من دارم را از آمریکای خودشان ندارند.» یعنی آمریکایی ها چهار نفر باسواد هم نفرستاده بودن و با این حال باید آنها اجازه تاسیس دانشگاه را میدادند.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری این موضوع را خیلی دقیق ترسیم میکنند که دانشگاه زمانی به وجود آمد که تسلط سیاستهای غرب بود و در آن زمان رضاخان را که انگلیس ها سرکار آورده بودند، یک دانشگاه درست کرد که هیچ رأیی مقابل آرای غربی ها نداشت. مجید شهریاری شهید شد برای اینکه مرز خودباختگی و خودباوری است. می توان عالم خودباخته یا عالم خودباور بود. برنامه آنها این بود که در ایران نخبههایی تربیت کنند که این نخبهها مطیع غرب و مصرف کننده غرب باشند و به سبب این جهتگیری که دانشگاه داشت مقام معظم رهبری میفرمایند این دانشگاه دانشگاه تقلید علمی بود نه تولید علم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ویژگی بارز شهید علی محمدی و شهید شهریاری گفت: هر دو شهید بزرگوار دانش آموخته کشور بودند و غرب نمی توانست مدعی باشد که این شهدا در غرب علم خود را آموخته اند. مقاطع تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس، دکتری و مراتب علمی استادیاری، دانشیاری و استاد تمامی را در کشور گذرانده بودند. هر دو بزرگوار هیچگاه در سمینارهای غربی شرکت نمی کردند، یعنی غرب نمی توانست به آنها دست پیدا کند. وقتی هر دو شهید به «سزامی» رفتند رژیم صهیونیستی در هاآرتص مقاله ای نوشت اینها افراد سختی بودند. یعنی اینها کسانی بودند که دانشگاهی که مبتنی بر تقلید بود را به تولید کردند. اشکال آنها از نظر اسرائیل این بود که چرا فکر می کنید.
دکتر طهرانچی با تاکید بر اینکه غرب قدرت خود را از علم گرفته است، به پروژه منهتن اشاره کرد و گفت: منهتتن پروژه ای بود که انیشتین آن را اعلام کرد، روزولت انجام داد و اوپنهایمر رئیس آن شد؛ این در حالی است که انیشتین، اوپنهایمر، فرنی و زیلارد دانشمندان عصر خود بودند. قدرت آمریکایی ها از به کارگیری سلاح هستهای به وجود آمد و بعد نشست تهران برگزار شد. برگزاری این نشست نشان می دهد که تهران مهم است چرا که ایران عملا نقشی در جنگ جهانی نداشت اما سه قدرت جهانی وقت آمدند اینجا نشستند و قرار پایان جنگ و مسائل را گذاشتند، بعد بمب هسته ای و بعد سیاستی که ونیوار بوش برای روزولت نوشت که باید در زمان صلح از علم کار نظامی انجام دهند و با این کار می توانند رهبری جهان را در اختیار بگیرند. آمریکایی ها موفق شدند رهبری جهان را در دست بگیرند اما روس ها فضایی را در مقابل هسته ای آمریکا به رخ کشیدند.
وی صنعت هسته و فضایی را دو مولفه قرن قبل دانست و اظهار کرد:قدرت قرن حاضر هوش مصنوعی، کوانتوم و فناوریهای زیست اجتماعی است. جمهوری اسلامی ایران به همت جوانانی مانند شهریاری و علی محمدی به دو قدرت هسته ای و فضایی رسید. از نظر غربی ها چرا نباید هستهای و فضایی داشته باشیم؟ چون هستهای و فضایی مظهر قدرت است نه اینکه چه کاربردی دارند. وجود مجید ما که جسمش نحیف اما روحش بزرگ بود، قدرت بود، شهیدان علی محمدی و فخری زاده قدرت بودند نه محصول آن ها.
دکتر طهرانچی تصریح کرد: این نگاه غرب است که خودشان ۱۴ هزار و ۵۷۰ سلاح هستهای دارند اما به دنیا می گویند شما سلطه پذیر باشید و چیزی نداشته باشید، ما نمی گوییم سلاح هسته ای لازم داریم، ما منع داریم، نگاه ما به علم نگاه متعالی است و افتخار ما است که با شمشیر دوره تمدن علمی اسلامی را شروع کردیم و بعد از ۵۰۰ با شمشیر خارج شدیم، با شمشیر تحویل غرب دادم اما با بمب اتم، بمب سنگر شکن و… تحویل می دهد و این دو تفکر است.
وی افزود: شهریاریها و امثال او سبب شدند که آمریکایی در اسناد خود بگویند «پدیدار شدن یک دنیای چند قطبی فزاینده در علم و مهندسی در ایران در حال رخ دادن است که این موضوع نظم نوین جهانی را بهم می زند» و آن را جابجایی لرزهای و تهدید دانستند و گفتند برای این تهدید باید فکر کرد. مقام معظم رهبری چه نیک فرمودند این مسیری است که قدرت می آورد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: سال ۲۰۰۵ میلادی زمانی که امثال مجید شهریاری شروع به کار کردند سردبیر نیچر را به ایران فرستادند و بررسی کرد که چه اتفاقی افتاده است، مقاله ای با عنوان «رژه بزرگ ایرانیان» نوشت که «مرجعیت علمی در ایران در حال تولید دوباره است و باید با اغتشاش سیاسی درون آن را بهم بریزیم یا با تحریم اضافی جلو آن رو بگیریم.» اینها را یک خانم پروفسور در مجله نیچر می گوید. در ادامه مقاله می گوید این مرجعیت علمی به خاطر شخص مقام معظم رهبری است و ایشان سخن از پیشرفت و علم با هم می زند و پیشرفت کشور را به پیشرفت علمی متصل کرده اند و این مفهوم با همه وجود در جوان هایی مانند مجید شهریاری و جامعه کوچک آکادمیک ایران رزونانس انداخته است . یک رشد درون زا نه وابسته به دیگران اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: او در ادامه میگوید ایرانیان خطرناک هستند چون زمانی رهبر علمی دنیا بودند و بزرگانی همچون ابوعلی، رازی، سهروردی، فارابی و… داشتند و اگر امروز شهریاری داشته باشندخطرناک است، ایرانی ها دستاوردهای علمی داشتند که این دستاوردها می تواند دوباره آنها را به رهبر علمی برساند و به همین خاطر خطرناک هستند.
دکتر طهرانچی ادامه داد: زمانی که رئیس دانشگاه شهید بهشتی بودم و سفیر آلمان به این دانشگاه آمده بود به او گفتم آقای سفیر شما دانشگاه شهید بهشتی را تحریم، منابع اطلاعاتی را قطع کردید و اتحادیه اروپا در هنگامی که دانشگاه را تحریم کرده و منابع را قطع کرده، استادی را در مسیر دانشگاه و پایان نامه دانشجویش در دستش بوده، به شهادت رسانده اید، در این باره چی میگویید؟ تائید کرد به او گفتم من معلم تاریخ علم هستم ۱۰۰ سال دیگر این سیهچردگی اروپا نقد خواهد شد و گفت درست می گویی، ما همه چیز را علیه شما گروگان گرفتیم و علم را هم.
وی افزود: خرداد ۱۳۹۵ گفتم دنیا در مقابل ما پنج راه کار انتخاب کرده، در مقابل مرجعیت علمی و الهام بخشی در جهان اسلام، «اقدام منطقه ای» جانشانی کرده و هوشیار باشیم، در مقابل تحصیلات تکمیلی و مقالات مستخرج آن اقدام تخریبی در «جعل و تقلب سازمان یافته» کرده و مراقب باشیم، در پژوهشهای کاربردی و توسعهای اقدام نامناسب در حمایت دولت از دانشگاهیان را در مجلس و دولت شکل داده و مراقب باشیم، و در ظرفیت علمی ترغیب به مهاجرت نخبگان، دانشجویان، استادان و حتی به کارگیری از دور را رقم زده و باید مراقب باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: غربی ها در اسناد خود می گویند که باید نیروی ماهر دیگر کشورها را جابه جا کنیم و مسابقه در جذب نیروها گذاشته اند. آنها می گویند ما مسابقه گذاشتیم و مسئولان ما دولت ها را مقصر می دانند، غافل از اینکه غربی ها برای این کار برنامه دارند.
دکتر طهرانچی با اشاره به سفر یکی از ژورنالیست های مجله ساینس به ایران، گفت: فردی از مجله دیپلماسی عمومی آمریکایی به ایران می آید و او را خیابان انقلاب تهران می برند، او قبلا به روسیه رفته بود و به رئیس آکادمی روسیه گفته بود چرا با ایران کار می کنید و او در پاسخ گفته بود ایران ستاره در حال ظهور است، بعد که به ایران آمد و به خیابان انقلاب رفت در مجله ساینس که دومین مجله علمی معتبر دنیا است نوشت در ستاره در حال ظهور ایران تقلب است. بعد از آن ژورنالیست ما در مجلات داخلی به این مطلب استناد می کنند که در کشور ما جعل و تقلب است، نتیجه آن مهاجرت حدود ۲۵ درصد اساتید است که چند روز گذشته وزیر علوم اعلام کرد.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ درخشید، بعد دشمن آگاه شد. قوانین غلط، حمایت های بی توجه، شعارهای اشتباه و مشغول کردن اساتید دانشگاه باعث شد که حواسمان به دشمن نباشد که مقام معظم رهبری فرمودند خیزش جدید نیاز داریم. اگر ما برتری علمی داشتیم و شهریاری ها این خط را ادامه می دادند حوادث غزه و ضاحیه اتفاق نمی افتاد. نه فقط هسته ای بلکه خودباوری و خداباوری.
وی ادامه داد: در جریان عباس میرزا و بعد از آن دلدادگی به غرب را دیدیم، سعدآباد را فراموش نکنیم که بیش از یک دهه پیش، خود ما سه کشور اروپایی را در موضوعی که نبودند وارد کردیم در حالی که مسأله ایران، روسیه و چین بود و ما سه کشور دیگر که حتی یکی از آنها عضو شورای امنیت نبود را وارد موضوع کردیم، اما بعد که مذاکره کردیم گفتند که اختیاری ندارند و به سراغ آمریکایی برویم، وقتی آمریکایی ها از برجام خارج شدند آن سه کشور اروپایی هواپیمایی، کشتیرانی و… ما را تحریم کردند و بعد هم ما را تهدید به مکانیزم ماشه کردند. از قاجار تا کنون با ما اینگونه رفتار کردند.
دکتر طهرانچی با اشاره به وقایع پس از امضای برجام، گفت: مجله ساینس متعلق به مجموعه ای تحت عنوان asss انجمن پیشبرد علوم آمریکا (American Association for the Advancement of Science) و یک انستیتو مربوط به امنیت ملی، دیپلماسی عمومی و علم است، فردی به نام ریچارد استون را که مسئول میز کشورهایی است که با آمریکا در می افتند، پسا برجام به نام دبیر سیاسی مجله ساینس به ایران آوردند و جلسه گذاشت و در سه موضوع آموزش خبرنگاری داد. یک موضوع این بود که چگونه می شود اطلاعات نیروگاه چرنوبیل را جمع آوری کرد؟ دو موضوع دیگر هم به دریاچه ارومیه و یوزپلنگ ایرانی مربوط می شد! العاقل یکفیها الاشاره.
وی افزود: همین فرد از مرکز گداخت هسته ای دانشگاه آزاد و سازمان انرژی اتمی بازدید کرد و مجموعه مقالاتی در سال ۲۰۱۶ منتشر کرد، جالب است که امروز هیچ اثری از این مقالات که یکسال پس از برجام منتشر کرده بود نیست و او از سایت خود حذف کرده است، ریچارد استون با وزیر علوم، رئیس سازمان انرژی اتمی و رئیس دانشگاه آزاد وقت ملاقات و از مراکز مهم بازدید کرد و حتی سه نفر از دانشمندانی که تحریم بودند را به آمریکا بود اما امروز خبری از مقالاتی که وعده داده بود که برجام خوب است، نیست و همه آنها را از سایت خود حذف کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: ریچارد استون ۹ سپتامبر ۲۰۱۱ گفت چرا شما ایرانی ها می خواهید کار هسته ای انجام بدهید، به فرانسه بروید در پروژه گداخت آنها شرکت کنید. رئیس سازمان انرژی اتمی با معاون علمی رئیس جمهور وقت به فرانسه رفتند تا ایران را در پروژه ITER ورود بدهند اما هیچ اتفاقی نیافتاد. چه وعده های سرخرمنی دادند، اما یک سال بعد از برجام چه اتفاقاتی افتاد! چنان برخی می گفتند پسابرجام، بنده آن زمان رئیس دانشگاه شهید بهشتی بودم، رئیس داده آلمان با ۸۰ رئیس دانشگاه و از اتریش هم با ۸۰ رئیس دانشگاه آمدند اما فقط سرگرم کردند و هیچ رابطه ای هم شکل نگرفت و بعد گفتند اروپا می خواست رابطه برقرار کند اما آمریکا بلاک کرد، پس ما با یک آمریکا طرف هستیم و اروپایی که کاره ای نیست؛ پس چرا دوباره مسیر را داریم اشتباه می رویم.
دکتر طهرانچی افزود: جالب است که غربی ها زمانی که میخواهند از بمب شیمیایی سخن بگویند به جای استفاده از تصاویر حلبچه و تاول های بدن رزمندگان چند خانم را می گذراند که دارند مقابله با بمب شیمیایی را یاد می گیرند و اینگونه ضربه می زنند.
وی یادآور شد: زمانی که رئیس دانشگاه شهید بهشتی بودم یکروز دیدیم برای شاگرد شهید شهریاری که خودش استاد شده بود و یک نفر دیگر، از یک انستیتوی فرانسوی دعوتنامه برای پزشکی هسته ای آمده است و گفته بودند که هزینه پرواز و اقامت و… را پرداخت می کنند و می خواهند با دانشگاه ما کار کنند. من به این عزیزان گفتم این دعوت تله و توطئه است اما معاون بین الملل وقت گفت دعوت از سوی یک انیستیتو فرانسوی معتبر است و من گفتم پس حتما موضوع را به سفارت اعلام کنید، اینهارفتند و به محض اینکه به فرودگاه فرانسه رسیدند به اتاق بازجویی فرستاده شدند و در آنجا یک منافق، یک روانشناس و یک بازجو شروع به سوال پرسیدن و بازجویی کردند. با ورود سفارت ایران بعد از ۴۵ دقیقه این دو استاد به سفارت ایران رفتند و سپس به ایران بازگشتند.
دکتر طهرانچی ادامه داد: در زمان مرحوم رکن آبادی دانشگاه شهیدبهشتی در دانشگاه لبنان یک آزمایشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی راه اندازی کرد و فرانسوی ها به لبنانی ها گفتند که ما چه کم گذاشتیم که رفتید با ایرانی ها رابطه برقرار کردید. بعد از آن هم یک هیات پنج نفره از دانشگاه تونس، المنار و... به دانشگاه شهیدبهشتی آمدند و پرسیدم برای چه به ایران آمدید؟ گفتند که ما عمری است که با فرانسوی ها کار میکنیم اما هیچ نشدیم. آمدیم ببینیم شما ایرانی ها چه میکنید که رتبه ۱۵ جهان هستید.
انتهای پیام/
نظر شما