وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در مورد اینکه مقالات منتخب جشنواره فارابی چقدر توانسته پژوهشها را به سمت حل مسائل کشور سوق دهد، اظهار کرد: حوزه علوم انسانی چند کارکرد دارد. بخشی از تحقیقات علوم انسانی به فهم ما از جهان هستی کمک میکند. از تحقیقات به دست آمده علوم انسانی نباید انتظار حل مشکلات اقتصادی، اداری را داشته باشیم بلکه این روند به ما کمک میکند معنای جهان را متوجه شویم و یک فرهنگ را گسترش دهیم.
به گفته وی، بخشی از هدف ما در مطالعات و تحقیقات علوم انسانی حل مشکلات اقتصاد، مدیریت، روانشناسی و بخش دیگر شناخت ما از جهان و مناسبات انسانی، فرهنگ و میراث فرهنگی است.
شالچی بیان کرد: امروز زمانی است که جامعه نیاز دارد خود را بشناسد، مناسبات با جهان را فهم کند و جهان را شناسایی کند. پژوهشهایی وجود دارد که در حوزه علوم انسانی بحث میشود و دائم در حال بررسی است. یکی از مهمترین اهداف جشنواره فارابی همین است که با برجستهتر شدن آثار منتخب، شناسایی آن و اعطای جوایزی که صورت میگیرد، اعتبار به آثار داده شود تا در حوزههای تسهیلگری و فرآیندهای تصمیمسازی تبیین مشکلات روز و آینده جامعه انجام گیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم افزود: در حوزههای مختلف دانش کافی تزریق شده است اما در فرآیند تصمیمگیری بهای لازم مخصوصا به علوم انسانی داده نمیشود. از چند سال گذشته توانستهایم در حوزههای بیشتری توجه تصمیمگیران سیاست را به علوم انسانی و مشکلات این حوزه معطوف کنیم.
وی تاکید کرد: باید علم نافع را تقویت کنیم. یکی از الزامات تغییر نگرش از حکمرانی تجاری، شرکتی و ساختار کلان حکمرانی آموزش عالی به سمت حکمرانی علمی است. امروز جهان به سمت حکمرانی علمی حرکت میکند. باید برای علم ارزش قائل شد. تبیینگری که توسط متخصصین صورت می گیرد قابلیت حل مشکلات جامعه را دارد. لازمه حرکت به سمت حکمرانی علمی این است که متولیان امر، سیاستگذاران و مجریان قائل به این موضوع باشند و آن را مهم بدانند.
انتهای پیام/
خبرنگار: هلیا خراسانی
نظر شما