به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، خوابگاه دانشجویی از جمله امکاناتی است که دانشگاه بایستی در صورت غیر بومی بودن دانشجو، بهترین امکانات اسکان را در اختیار متقاضی قرار دهد. در این میان دانشجویان متاهل نیز از این مورد مستثنی نیستند و چه بسا که باید تمهیدات بهتری برای این قشر سنجیده شود.
دانشگاه شهید بهشتی از جمله دانشگاههای مطرح کشور است که هرسال داوطلبان زیادی برای قبولی و تحصیل در آن سر و دست میشکنند. احتمالا تصویر خوبی هم از امکانات مختلف این دانشگاه نسبت به دانشگاههای دیگر نیز در ذهن اغلب ما نقش بسته است که البته در موارد زیادی همین گونه است اما احتمالا بیشتر ما از بعضی نواقص و کاستیهایی که دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی بصورت روزانه و مستمر با آن درگیرند، بیخبریم و یا حداقل تصویری در ذهن خود نداریم. یکی از این موارد مسئله خوابگاه و بویژه خوابگاه متاهلی این دانشگاه است.
خوابگاه متاهلی دانشگاه شهید بهشتی در ولنجک تهران و در شمال دانشگاه توسط خیرین در سال ۱۳۸۳ ساخته و تجهیز شد. مجموعهای متشکل از خوابگاه های دانشجویی با ظرفیت محدود.
خوابگاه با توجه به محدودیت در تعداد واحدهای مسکونی، تاکنون توانسته تنها دانشجویان مقطع دکتری را به مدت ۲ سال به شرط قبولی در آزمون جامع پژوهشی پذیرش کند. همچنین دانشجویان باید شرایطی از جمله مشروط نبودن آموزشی، نداشتن منزل شخصی و .. داشته باشند.
برای اطلاع از وضعیت خوابگاه متاهلی دانشگاه شهید بهشتی با تعدادی از دانشجویان ساکن در این واحدها که البته از ما خواستند نامشان درج نشود، به گفتوگو پرداختیم تا بیشتر در جریان مسائل قرار بگیریم که مشروح آن را در ادامه میخوانید؛
دانشجوی مهندسی برق مقطع دکتری بیان کرد: در دانشگاه ما فقط دانشجویان مقطع دکتری میتوانند خوابگاه دریافت کنند. کرایه دریافتی۳۲ میلیون تومانی به قدری بالا است که حتی با کار کردن داخل دانشگاه و حتی غیر قانونی کارکردن در مراکز دولتی، نیمه خصوصی و خصوصی توانایی پرداخت هزینههای زندگی را نداریم. وامی هم که به دانشجویان دکتری متاهل اختصاص دادهاند، درد خاصی را درمان نمیکند. این درحالی است که ما براساس تعهدی که به دانشگاه دادهایم، اجازه هیچ گونه اشتغال را نیز نداریم.
افزایش ۵ برابری هزینههای خوابگاه پس از ۲ سال
این دانشجو افزود: افرادی که در این خوابگاه زندگی میکنند دارای فرزند نیز هستند که بهتر است مهد کودکی را نیز تعبیه کنند. این مجموعه ۱۰۰ واحدی حداقل ۱۵- ۲۰ بچه در طیف سنی متفاوتی را دارد اما هر کدام از نبود امکانات رنج میبرند. حدودا ۲سال به دانشجویان فرصت اسکان میدهند اما بعد از پایان این مدت اجبارا مجبور به ترک هستیم و حتی اگر فرصت هم درخواست کنیم، هزینه اجاره خوابگاه ۵برابر قیمت دولتی میشود و غذای دانشجویی و نت اتاق قطع و کلیه امکانات از دانشجو سلب میشود. با وجود بچه کوچکی که دارم هیچ آنتی نمیگیرد، تلویزیون برای پخش برنامه ها مدام دچار قطع و وصلی میشود و مواقعی که باران بیاید هم کامل قطع میشود.
دانشجوی متاهل خوابگاهی دیگری که مهندسی انرژی هستهای در دانشگاه بهشتی میخواند به ایسکانیوز گفت:ساختمان خوابگاه نمازخانه ندارد. سرایدار مجموعه به دلیل نبود مکانی که برای خوابگاه در نظر گرفته شده بود را برای اسکان خود در اختیار گرفته است که دور از اختیارات صاحب وقف ساختمان است.
وی اضافه کرد: برای افرادی که وسیله نقلیه دارند نیز محلی برای پارک ماشین وجود ندارد. بعضا دیده شده که دوستان بعد از طی یک شب وسایل زیادی از ماشینشان دزدیده شده است. عدم وجود پارکینگ مناسب به قدیمی بودن ساختمان برمیگردد که از سال ۸۳ نوسازی تجهیزات و بازسازی ساختمان صورت نگرفته است. مورد دیگری که زخم را بیشتر کرده است این است که حتی اگر جای پارک باشد و ما ماشین را داخل محوطه ساختمان پارک کنیم، صبح روز بعد به ماشین میزنند و کسی هم گردن نمیگیرد و از عدم حفاظت درست از محیط ساختمان است.
زندگی متاهلی در خوابگاه ۲۵ متری!
این دانشجوی متاهل ساکن در دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد:: واحدهای ساختمان متراژ کمی دارند که به سه دسته ۲۵- ۲۹-۳۰ متری تقسیم شده است. همین واحدهای کوچک برای دو نفر شاید مناسب باشد اما برای کسی که بچه دارد و بعضی مواقع با حضور مهمان روبهرو میشویم که در تنگنای شدیدی قرار میگیریم. دانشجویان متاههل دانشگاه از نبود واحد خالی اعتراض میکنند در صورتی که نمیدانند که طبقات بالای مجموعه به سمینارها وهمایشهای دانشگاه اختصاص داده شده است در صورتی که ساختمان دانشگاه ظرفیت برگزاری چنین برنامههایی را دارد و این واحدها باید به دانشجویان داده شود.
دانشجوی دیگر مهندسی برق مقطع دکتری اظهار کرد: خوابگاه وقفی است و از طرف بنیاد خیریه داره میشود اما نوع اداره خوابگاه چیز دیگری را بیان میکند. تقاضای اصلی جامعه خوابگاه متاهلی این است که شفافیت نسبت به وقفی بودن یا نبودن خوابگاه صورت بگیرد. از دیگر مشکلات تحویل خوابگاه، جامعه دانشجویی مقطع دکتری باید بعد از آزمون جامع وارد خوابگاه شود وتا قبل از آن مهم نیست بیخانمان باشد یا شب در محل گرم سر به بالین بگذارد.
انتهای پیام/
خبرنگار: هلیا خراسانی
نظر شما