پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره طرح ملی (جذب پژوهشگران پسادکتری) اظهار کرد: از همه دانشگاههای کشور خواستهایم که تعداد پژوهشگران پسادکتریشان را اعلام کنند. برخی اقدامات در زمینه پژوهشگران پسادکتری از طرف وزارت علوم به صورت مرکزی در حال انجام است.
وی افزود: بخشی از پژوهشگران پسادکتری از طریق سامانه شورای عتف جذب میشوند ولی جذب بخشی دیگر از طریق خود دانشگاهها به صورت مستقل انجام میشود. تعداد پژوهشگران پسادکتری که از طریق دانشگاهها جذب میشوند، در قالب شورای عتف نیست. برای مثال بنیاد علم ایران یکی از مجموعههایی است که امسال حدود ۳۰۰ نفر پژوهشگر پسادکتری جذب میکند.
صالحی خاطرنشان کرد: بررسی عملکرد دانشگاهها در جذب پژوهشگران پسادکتری نشاندهنده رشد چندین برابری است. طرحهای جدید دیگری هم در زمینه پسادکتری و در همکاری با سایر بخشها در حال تدوین است که اعلام خواهد شد. بر اساس این طرحها، قرار است منایع مالی بیشتری به جذب پژوهشگران پسادکتری تزریق شود. اگر مصوبه ۵۰۰ سهمیه سربازی هم به زودی ابلاغ شود، در این زمینه تأثیرگذار خواهد بود. به طوری که هم به افزایش تعداد پژوهشگران پسادکتری کمک میکند و هم به نگهداشت نخبگان در کشور.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: پژوهشگران پسادکتری در چند حوزه ارتباط با صنعت، دانشهای بنیادین و ... جذب میشوند. ممکن است در برخی از این انواع با کمبود بودجه مواجه باشیم. حقوق پژوهشگران پسادکتری ۸۰ درصد حقوق یک استادیار پایه یک است و بدون شک اگر بودجه کافی در اختیار داشته باشیم، جذب این افراد بهتر انجام خواهد شد. البته در بخش ارتباط با صنعت اجازه دادهایم که ۵۰ درصد از محل طرح و ۵۰ درصد از محل شورای عتف پرداخت شود.
وی تصریح کرد: نه تنها در ایران، بلکه در همه دنیا یکی از محدودکنندههای پسادکتری کمبود منابع مالی است و از طریق گرنت و اعتبار ویژه حل میشود. در تغییرات جدید آییننامه اعتبار ویژه هم بخشی را به پژوهشگران پسادکتری اختصاص دادهایم. طرح پسادکتری در اول راه قرار دارد. هماکنون بیش از ۱۴۰ هزار دانشجوی دکتری داریم و نسبت آن با پژوهشگران پسادکتری قطعا نسبت مناسبی نیست.
انتهای پیام/
نظر شما