تامین مالی پژوهشگران پسادکتری از سوی بنیاد نخبگان یا بنیاد علم ایران انجام می‌شود

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران گفت: بر اساس مصوبات، مراکز علمی موظفند منابع مالی پژوهشگران پسادکتری را مراجع خارج از مراکز خود مانند بنیاد نخبگان یا بنیاد علم ایران تامین شود. اگر طرحی تایید شود، این مراکز حمایت مالی انجام می‌دهند.

علیرضا عشوری رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره مشکلات جذب پژوهشگران پسادکتری اظهار کرد: تامین اعتبار پژوهشگران پسادکتری یکی از چالش‌هایی است که همه مراکز جذب پژوهشگر با آن مواجه هستند. بر اساس مصوبات، باید منابع مالی پژوهشگران پسادکتری خارج از مراکز علمی مانند بنیاد نخبگان یا بنیاد علم ایران تامین شود. اگر طرحی تایید شود، این مراکز حمایت مالی انجام می‌دهند.

وی افزود: وقتی دانشگاه‌ها یا موسسات پژوهشی منابع مالی لازم را در اختیار نداشته باشند یا محدودیت داشته باشند، نمی‌توانند از این ظرفیت به طور کامل استفاده کنند. امیدوارم در سال ۱۴۰۴ مبلغی در بودجه‌ برای این منظور مصوب شود تا بتوانیم از ظرفیت فارغ‌التحصیلان در قالب پژوهشگران پسادکتری استفاده کنیم. این افراد به عنوان دستیار پژوهش می‌توانند به تیم‌های تحقیقاتی کمک کنند.

عشوری در مورد درآمدزایی از طریق پژوهشگران پسادکتری خاطرنشان کرد: پژوهشگران پسادکتری معمولا در مورد پروژه‌های تحقیقاتی فعالیت می‌کنند یا خودشان طرح مشخصی را برای فعالیت انتخاب می‌کنند. پروژه‌های تحقیقاتی هزینه‌هایی دارند که لازم است تامین شوند. برخی مواقع پژوهشگران پسادکتری در حوزه فناوری و در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری فعالیت می‌کنند، در این موارد درآمدزایی از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌شود.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران گفت: در بخش‎های دانشگاهی یا موسسات پژوهشی درآمدزایی کمتر اتفاق می‌افتد و معمولا پروژه‌های تحقیقاتی در دست کار هستند که هزینه دارند. تامین این هزینه‌ها برعهده موسسه است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1260297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =