ظروف باستانی کشف‌شده اخیر در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان قائمشهر خبر داد: ظروف کشف‌شده باستانی توسط دو قبرکن قائمشهری پس از تحقیقات پژوهشگران در موزه‌ به معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از مازندران، رضا دانش‌زاده، رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان قائمشهر در گفت‌وگو با ایسکانیوز درباره کشف تعدادی ظروف باستانی در این شهرستان توضیحاتی ارائه کرد.

وی با تایید این خبر که در پی حفر قبر برای متوفی در روستای کوتنا، دو شی ناشناخته باستانی کشف شد، افزود: شهرستان قائمشهر از سالیان دور همواره مکانی برای یافتن آثار باستانی در استان مازندران است که این موضوع بیانگر تاریخ کهن و قدمت این شهرستان است.

دانش‌زاده تصریح کرد: دو قبرکن در جوار امامزاده عباس‌رضا زمانی روستای کوتنا شهرستان قائمشهر در حال حفر قبر برای متوفی تازه‌ درگذشته به دو شئ ناشناخته برخورد کرده و پس از دقت بیشتر متوجه دو ظرف قدیمی می‌شوند که قدمت تاریخی بسیاری دارد و در جهت پاسداری از منافع عمومی و بقای این اشیای باستانی در اقدامی ارزشمند بلافاصله آنان را تحویل اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان قائمشهر دادند.

رئیس اداره میراث فرهنگی قائمشهر ادامه داد: اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان نیز این آثار را به انضمام صورتجلسه حفاظت و حراست به اداره‌کل میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران انتقال داد.

رضا دانش زاده ریاست اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان قائمشهر در تشریح اشیای کشف‌شده گفت: این دو ظرف، یکی کاسه و دیگری ظرفی به نام قازان است که این نوع ظرف، بیشتر در آسیای میانه و چین مورد استفاده قرار می‌گرفته و مشابه آن نیز در منطقه شمال ایران وجود داشته است.

وی افزود: جنس امروزی این ظروف هم به صورت چدن و آلومینیوم با تزئیناتی روی دسته آن در قالب شعر و ادعیه در بازار وجود دارد.

دانش‌زاده در ادامه تشریح کرد: این ظرف به جهت آن که مدت زمان زیادی در مجاورت خاک قرار داشته دچار سولفات‌زدگی شده و نیازمند پاکسازی است تا کارشناسان بتوانند نوشته‌های روی ظرف را بخوانند.

مدیر میراث فرهنگی قائمشهر، یادآور شد: قدمت یکی از ظروف به دوره سلجوقی برمی‌گردد و ظرف دیگری که کاسه بوده از جنس فلز روی است که با ورود اسلام به ایران، در برهه‌ای خوردن و آشامیدن در ظروف سیمین و زرین منع شد و مردم در ساخت ظروف از فلز روی استفاده کردند.

این مقام مسئول اظهار کرد: نحوه ساخت این ظروف در موازات صنعت مس‌گری از همان جنس سیمین و زرین بوده است که ظاهری به درخشانی نقره دارد اما تلفیقی از مس و قلع است.

وی بیان کرد: دو شئ یافته شده، طبق روال قانونی تحویل اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران شده و در بخش خزانه از آنها نگهداری می‌شود.

دانش‌زاده همچنین ابراز امیدواری کرد: این اشیا احتمالا پس از انجام تحقیقات توسط پژوهشگران در موزه‌ای به معرض دید عموم مردم استان قرار خواهد گرفت تا شهروندان نسبت به فرهنگ، آداب، رسوم و سنن پیشینیان خود آگاهی و آشنایی بیشتری یابند.

گفتنی است که این آثار، سندی بر تمدن و فرهنگ غنی استان مازندران و قائمشهر امروزی است و به همین جهت از مسئولین دستگاه میراث فرهنگی انتظار می‌رود ضمن نگهداری از این آثار در معرفی آن نیز تلاش کنند.

خبرنگار: محمدرضا کوچکسرائی

انتهای پیام/

کد خبر: 1254777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =