۳ گام قبل از افزایش ظرفیت پزشکی/ زیرساخت، بودجه و نیازسنجی درست نداریم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران با اشاره به گام‌هایی که باید پیش از افزایش ظرفیت پزشکی برداشت، گفت: قدم اول در بهبود این وضعیت رسیدن به کف استاندارد، قدم بعدی شناسایی ظرفیت‌های موجود در مراکز برای توسعه و قدم سوم تامین هیئت علمی و گام آخر افزایش ظرفیت است.

علیرضا خوشدل رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز پیرامون لغو مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی اظهار کرد: این مسئله را باید درسه مولفه زیرساخت، اعتبارات مورد نیاز و نیاز واقعی کشور بررسی کنیم. به نظر من در هیچکدام از این مسائل در وضعیت خوبی قرار نداریم. بررسی مشخصی هم برای تعیین ظرفیت واقعی مراکز آموزش پزشکی مشخص شود.

وی افزود: اگر افزایش توسعه زیرساخت اتفاق نیافتد؛ امکان افزایش تعداد دانشجو وجود ندارد. در حال حاضر همه دانشگاه‌های علوم پزشکی در این موضوع با مشکل مواجه‌اند.

خوشدل ادامه داد: تربیت هر دانشجوی پزشکی قریب به ۲ میلیارد تومان هزینه دارد که با احتساب هزینه‌های جانبی این رقم به ۳.۵ میلیارد تومن میرسد. طبیعتا هزینه‌ها باید تامین شود تا امکان تربیت پزشک داشته باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تصریح کرد: از پزشکانی که درطول چهل سال گذشته تربیت شدند؛ عده‌ای زیادی دیگر کار طبابت نمیکنند. بنابراین اینکه ما دانشجو تربیت کنیم و بعد فارغ‌التحصیل شوند و کار طبابت نکنند؛ مشکل مردم را حل نمیکند. باید تدابیری در مورد به کارگیری صحیح نیروی انسانی اتخاذ شود و بعد از آن در صورت نیاز افزایش ظرفیت پزشکی اتفاق بیفتد.

وی تشریح کرد: با این تفاسیر ما به عنوان دانشگاهی که مطابق قوانین کشور قدم برمیدارد؛ ملزم به اجرای تصمیمات وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم؛ ولی همچنان تاکید میکنیم اگر ضرورتهای تربیت کیفی دانشجوی پزشکی تامین نشود امکان فارغ‌التحصیل کردن پزشکان کارآمد، دانا و ماهر را نخواهیم داشت.

خوشدل درباره راهکارهای تامین زیرساخت افزایش ظرفیت گفت: استاندارهای آموزشی پزشکی عمومی و تخصصی کاملا مشخص است. وزارت بهداشت هرسال بر اساس همین استانداردها دانشگاه را رتبه‌بندی میکند. نتیجه بازدیدهایی که از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام شده در وزارتخانه موجود است. وضعیت هر دانشگاه تا حد مطلوب هم کاملا مشخص است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران با اشاره به گام‌هایی که باید پیش از افزایش ظرفیت پزشکی برداشت، خاطرنشان کرد: قدم اول در بهبود این وضعیت رسیدن به کف استاندارد، قدم بعدی شناسایی ظرفیت‌های موجود در مراکز برای توسعه و قدم سوم تامین هیئت علمی و گام آخر افزایش ظرفیت است.

وی تاکید کرد: بعضی مراکز اصلا امکان توسعه وجود ندارد. برای مثال فضایی برای اضافه کردن کلاس وجود ندارد. و یا اینکه امکاناتی برای تجهیز آزمایشگاه در دسترس نیست و یا در این زمینه‌ها مشکلی نیست اما هیئت علمی وجود ندارد. آن منطقه بیش از این نمی‌تواند نیروی انسانی در اختیار شما قرار دهد. وجود هیئت علمی کارکشته در آموزش پزشکی رکن اساسی است.

انتهای پیام/

خبرنگار: کوشا ساسانیان

کد خبر: 1254869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =