کشف مقبره یک پزشک جادوگر از مصر باستان

باستان‌شناسان مقبره یک پزشک مصری باستان را کشف کردند که چهار هزار سال پیش در رشته جادو تخصص داشته است.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ باستان‌شناسان یکی از جذاب‌ترین چهره‌های تاریخ مصر باستان را کشف کرده‌اند. او «تتی نب فو»، یک پزشک سلطنتی است که عناوین معتبری مانند پزشک ارشد قصر، کشیش و «جادوگر» در مصر باستان داشته است.

مقبره و تابوت او در محل دفن تاریخی سقاره مصر، در حدود 25 مایلی جنوب غربی قاهره پایتخت، کشف شده است. دیوارهای داخلی مقبره او دارای آثار هنری خیره کننده‌ای است که سفال‌های مصری، جواهرات، هیروگلیف و غیره را به تصویر می‌کشد.

باستان‌شناسان می‌گویند که محل آرامگاه او به زمان پادشاهی پادشاه «پپی دوم» برمی‌گردد. یعنی تتی نب فو حدود چهار هزار سال پیش زندگی کرده و مرده است. پادشاه پپی دوم در سنین پایین در دوران ششمین سلسله مصر باستان، بین سال‌های 2305 تا 2118 قبل از میلاد، به پادشاهی رسید.

این مقبره با کنده کاری‌های خیره کننده و آثار هنری پر جنب و جوش، از جمله یک در کاذب به زیبایی نقاشی شده و صحنه‌هایی از نذورات تدفین تزئین شده است.

کشف مقبره یک پزشک جادوگر از مصر باستان

علیرغم شواهدی از غارت باستانی، دیوارهای مقبره دست نخورده باقی مانده است و نگاهی نادر به زندگی روزمره و شیوه‌های فرهنگی در دوران پادشاهی قدیم را ارائه می‌دهد.

کشف مقبره یک پزشک جادوگر از مصر باستان

دیوارهای داخلی مقبره دارای آثار هنری خیره کننده است که سفال مصری، جواهرات و موارد دیگر را به تصویر می‌کشد.

تتی نب فو که بود؟

تتی نب فو در دوره‌ای که به عنوان پادشاهی قدیم شناخته می‌شد، یک شخصیت مورد احترام بود. بر اساس تابوت او، تتی نب فو دارای عناوین معتبری مانند پزشک ارشد قصر و کشیش بود. تتی نب فو را جادوگر «سرکت» (الهه شفا دهنده نیش‌ها و نیش‌های سمی در اساطیر مصر) نیز می‌نامیدند.

Serket was the goddess of healing venomous stings and bites in Egyptian mythology. Serket is often depicted as a woman with a scorpion gracing her crown. In ancient Egypt, scorpions were a symbol of death due to their ability to quickly sting and kill victims with venom

سرکت الهه شفابخش نیش‌ها و نیش‌های سمی در اساطیر مصر بود. سرکت اغلب به عنوان زنی با عقربی که تاج او را تزئین می‌کند، به تصویر کشیده می‌شود. در مصر باستان، عقرب‌ها به دلیل توانایی آنها در نیش زدن و کشتن سریع قربانیان با سم، نماد مرگ بودند.

طبق یک مطالعه در سال 2021، مصریان باستان در آن زمان که پزشکی را «با روش‌های بسیار حرفه‌ای» انجام می‌دادند، احتمالاً پزشکی و جادو به یک اندازه مورد احترام بودند. نویسندگان در آن زمان گفته‌اند که آنها دانش پیشرفته‌ای از آناتومی و جراحی داشتند. همچنین، آنها بسیاری از بیماری‌ها از جمله اختلالات دندانی، زنان، دستگاه گوارش و ادرار را درمان کردند. آنها حتی می‌توانستند دیابت و سرطان را تشخیص دهند. البته شواهد موجود در متون باستانی نیز نشان می‌دهد که مصریان باستان در زمان خود در پزشکی مهارت فوق‌العاده‌ای داشتند.

بیشتر بخوانید:

چهره مادربزرگ فرعون بعد از ۳۴۰۰ سال بازسازی شد

آنها می‌توانستند بیماری‌ها و آسیب‌های ضربه‌ای را شناسایی، توصیف و درمان کنند و حتی پرکننده‌های دندانی قرار دهند. مطالعه‌ای که در سال 2024 منتشر شد نشان داد جمجمه مصری نشانه‌هایی از تلاش برای درمان سرطان را نشان می‌دهد.

یک روش مدرن به نام «کرانیکتومی فشاری» - که در آن سوراخی در جمجمه آنها برای کاهش تورم ایجاد می‌شود - توسط مصریان باستان به عنوان یک مراسم مذهبی انجام می‌شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1255134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =