ضوابط پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد

ضوابط پذیرش دانشجو در تعدادی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به‌منظور شفاف‌سازی فرآیند ثبت‌نام و پذیرش در مقاطع مختلف اعلام شد. این ضوابط شامل شرایط عمومی و اختصاصی، سهمیه‌های مختلف و نحوه بررسی درخواست‌ها است که به دانشجویان و متقاضیان کمک می‌کند تا با آگاهی بیشتری ثبت‌نام کنند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پذیرش دانشجو در رشته علوم‌پزشکی یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند آموزشی و تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه سلامت است. این رشته به دلیل حساسیت و اهمیت بالای خود در تأمین سلامت جامعه، نیازمند توجه ویژه‌ای به معیارها و ضوابط پذیرش دانشجویان است. دانشگاه‌ها با توجه به استانداردهای ملی و بین‌المللی، به تعیین شرایط و ضوابط خاصی برای پذیرش دانشجویان در این رشته می‌پردازند. این ضوابط معمولاً شامل معیارهایی مانند نمرات آزمون‌های ورودی، سوابق تحصیلی، مصاحبه‌های علمی و بالینی، و همچنین توانایی‌های فردی و مهارت‌های ارتباطی است.

هدف از این ضوابط، انتخاب افرادی است که نه تنها از نظر علمی توانمند باشند، بلکه از نظر اخلاقی و انسانی نیز قابلیت‌های لازم برای خدمت در عرصه پزشکی را داشته باشند. در این راستا، دانشگاه‌ها به دنبال جذب دانشجویانی هستند که بتوانند در آینده به عنوان پزشکان و متخصصان سلامت، نقش مؤثری در بهبود کیفیت خدمات پزشکی و سلامت جامعه ایفا کنند. در این گزارش به بررسی ضوابط پذیرش دانشجو در رشته علوم پزشکی در دانشگاه‌های مختلف خواهیم پرداخت.

ضوابط مربوط به پذیرش دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...

۱. داوطلبان متقاضی شرکت در رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) باید عضو رسمی نیروهای مسلح (سپاه پاسداران، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع) باشند و عضویت بستگان قابل قبول نیست.

۲. برای شرکت و انتخاب این دانشگاه، داوطلبان باید گواهی عضویت و مجوز شرکت در آزمون از محل خدمت خود را ارائه دهند.

۳. دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله هیچ‌گونه تعهدی در قبال تأمین خوابگاه برای دانشجویان کارشناسی ارشد ندارد.

۴. اعضای رسمی سپاه پاسداران باید مجوز شرکت در آزمون را از یگان مربوطه دریافت کنند.

۵. اعضای رسمی ارتش جمهوری اسلامی ایران باید مجوز شرکت در آزمون را از رده خدمتی مربوطه ارائه دهند.

۶. اعضای رسمی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران باید مجوز شرکت در آزمون را از رده خدمتی مربوطه دریافت کنند.

۷. اعضای رسمی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح باید مجوز آزمون را از رده خدمتی مربوطه ارائه دهند.

۸. ثبت‌نام نهایی پذیرفته‌شدگان منوط به تأییدیه مکتوب (مجوز) از یگان خدمتی مربوطه و پرداخت شهریه در قالب قرارداد آموزشی با سازمان متبوع داوطلب پذیرفته شده است.

۹. در صورت عدم صدور مجوز تحصیل از رده خدمتی پس از پذیرش در آزمون، امکان تغییر رشته وجود نخواهد داشت.

۱۰. داوطلبان متقاضی واجد شرایط باید پیش از ثبت‌نام دقت لازم را داشته باشند.

۱۱. هنگام انتخاب سهمیه، داوطلبان ابتدا باید یکی از دو سهمیه آزاد یا سهمیه رزمندگان را انتخاب کرده و سپس گزینه "متقاضی تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله می‌باشم" را انتخاب کنند.

آدرس دانشگاه: تهران- میدان ونک- خیابان مالصدرا- خیابان شیخ بهایی جنوبی- کوچه شهید نصرتی– معاونت آموزشی – دانشگاه ع.پ.

بقیه‌الله - آدرس اینترنتی : www.bmsu.ac.ir - تلفن: ۸۷۵۵۵۴۷۷ - ۸۷۵۵۵۱۳۱

ضوابط مربوط به پذیرش دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی ارتش

تمام داوطلبان متقاضی شرکت در رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی ارتش باید شرایط زیر را داشته باشند. هنگام انتخاب سهمیه، داوطلبان باید یکی از ۲ سهمیه آزاد یا سهمیه رزمندگان را بر اساس شرایط فردی خود انتخاب کرده و سپس گزینه "متقاضی تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی ارتش می‌باشم" را انتخاب کنند.

شرایط عمومی

۱. پرسنل رسمی نیروهای مسلح باید در یکی از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی یا وزارت دفاع عضویت داشته باشند و عضویت بستگان قابل قبول نیست.

۲. داوطلبان باید از نظر قانونی به محرومیت از خدمت دولتی محکوم نشده باشند.

۳. متقاضیان نباید رفتارهای نادرست و غیراخلاقی داشته و به مواد مخدر اعتیاد نداشته باشند.

۴. داوطلبان باید فاقد سوء پیشینه کیفری باشند و این موضوع باید توسط مراجع ذی‌صلاح تأیید شود.

۵. داوطلبان باید تعهد کافی مبنی بر پرداخت هزینه‌های دوره‌های آموزشی در صورت استعفا یا اخراج طبق قوانین ارتش جمهوری اسلامی ایران را ارائه دهند.

۶. داوطلبان باید به انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران ایمان داشته و آمادگی فداکاری در راه تحقق اهداف آن را داشته باشند.

۷. داوطلبان نباید به خاطر اقدام علیه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران محکومیت داشته باشند.

۸. دانش‌آموختگان رشته‌های مجاز می‌توانند در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کنند، مشروط بر اینکه مجوز ادامه تحصیل از نیروی انسانی و اداره بهداشت و درمان محل خدمت خود را داشته باشند.

۹. برای صدور مجوز شرکت در آزمون، لازم است هماهنگی‌های لازم با نیروی مربوطه انجام شده و شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی ارتش نیز تأیید کند.

۱۰. حداقل سن خدمتی برای پذیرفته‌شدگان رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی باید ۱۰ سال و حداکثر ۲۰ سال باشد.

۱۱. برای پذیرفته‌شدگان رشته روانشناسی بالینی، سن خدمتی نباید بیش از ۱۸ سال باشد.

۱۲. ثبت‌نام نهایی پذیرفته‌شدگان در این دانشگاه به دریافت تأییدیه کتبی (مجوز) از یگان خدمتی مربوطه و پرداخت شهریه در قالب قرارداد آموزشی با سازمان مربوطه داوطلب وابسته است.

۱۳. داوطلبان دقت داشته باشند که تمامی مقاطع کارشناسی ارشد به صورت تمام‌وقت برگزار می‌شود.

۱۴. تحصیل در این دانشگاه به صورت غیر شبانه‌روزی است و تمامی هزینه‌های آموزشی بر عهده شخص داوطلب می‌باشد.

۱۵. تعیین ماموریت تحصیلی برای تمامی مقاطع کارشناسی ارشد الزامی است.

۱۶. دانشگاه هیچ‌گونه تعهدی نسبت به خوابگاه، ایاب و ذهاب و اسکان دانشجویان ندارد.

آدرس دانشگاه: تهران- خیابان فاطمی غربی- خیابان سرهنگ اعتمادزاده- جنب بیمارستان ۵۰۱ امام رضا)ع(- ساختمان مرکزی- طبقه ۳، معاونت آموزشی- آدرس اینترنتی، www.ajaums.ac.ir ،شماره تماس۸۶۰۹۶۳۵۰

ضوابط مربوط به پذیرش دانشجو در دانشگاه شاهد

داوطلبان متقاضی رشته‌های مورد پذیرش دانشگاه علوم پزشکی شاهد برای کسب اطلاعات لازم می‌توانند به وب‌سایت این دانشگاه مراجعه کنند. لازم به ذکر است که اسامی واجدین شرایط بر اساس اولویت نمره مرحله علمی و به تعداد چند برابر ظرفیت پذیرش هر رشته، از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام خواهد شد. معرفی این افراد به معنای کسب اولویت پذیرش یا قبولی نیست.

۱. این افراد باید پیش از اعلام نتایج نهایی، در زمان‌بندی مشخص شده در اطلاعیه دانشگاه، در محل دانشگاه حاضر شده و در صورت نیاز در مصاحبه حضوری شرکت کنند. پس از انجام مصاحبه و بررسی صلاحیت‌های عمومی، این افراد تحت سنجش نهایی قرار خواهند گرفت.

بر اساس اعلام دانشگاه، شرایط زیر برای داوطلبان الزامی است:

۱. اعتقاد به دین مبین اسلام و التزام عملی به احکام آن الزامی است.

۲. اعتقاد و التزام عملی به ولایت فقیه، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی ضروری می‌باشد.

۳. وجود سابقه وابستگی تشکیلاتی یا هواداری از احزاب و سازمان‌های غیرقانونی ممنوع است.

۴. نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر باید اثبات شود.

۵. پایبندی کامل به ضوابط و مقررات دانشگاه الزامی است.

۶. رعایت کامل ضوابط پوشش و شئونات اسلامی برای خواهران و برادران الزامی است. به‌ویژه، اعتقاد و پوشش چادر برای خواهران ضروری می‌باشد.

۷. بررسی صلاحیت‌های عمومی داوطلبان و احراز موارد فوق توسط واحد بررسی صلاحیت‌های عمومی دانشگاه انجام می‌شود و پذیرش نهایی به تأیید این واحد بستگی دارد.

۸. کلیه دانشجویان روزانه حق دسترسی به خوابگاه را دارند؛ اما خوابگاه به دانشجویان ساکن استان‌های تهران، البرز و پردیس، همچنین دانشجویان دوره‌های شهریه‌پرداز، شبانه و مهمان تعلق نخواهد گرفت.

آدرس دانشگاه: تهران- ابتدای بزرگراه خلیج فارس )ابتدای آزاد راه تهران، قم(روبه‌روی حرم مطهرحضرت امام خمینی )ره(- دانشگاه شاهد - ساختمان مرکزی - آدرس اینترنتی: www.shahed.ac.ir

ضوابط مربوط به پذیرش دانشجو در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس

داوطلبان متقاضی ادامه تحصیل در رشته‌های دانشگاه تربیت مدرس از طریق وزارت بهداشت باید به ضوابط آزمون وزارت بهداشت توجه کنند، زیرا این ضوابط در مراحل پذیرش اجرا می‌شود. پس از پذیرش، قوانین دانشگاه حاکم خواهد بود. بنابراین، قبل از انتخاب محل تحصیل، تحقیقات لازم انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ضوابط به سایت دانشگاه www.modares.ac.ir مراجعه شود.

آدرس: تهران – تقاطع بزرگراه‌های چمران و جلال آل احمد- دانشگاه تربیت مدرس

ضوابط مربوط به پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی : (با شهریه)

داوطلبان متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی برای رشته‌های پذیرش شده از طریق آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت باید به ضوابط این آزمون در مراحل پذیرش توجه کنند. پس از پذیرش، تمامی ضوابط تحصیلی، از جمله هزینه‌ها، تابع قوانین دانشگاه خواهد بود. بنابراین، توصیه می‌شود قبل از انتخاب محل تحصیل، تحقیقات لازم انجام شود.

پذیرش در دوره‌های شهریه‌پرداز پردیس خودگردان دانشگاههای علوم پزشکی

داوطلبان علاقه‌مند به تحصیل در دوره‌های شهریه‌پرداز پردیس خودگردان دانشگاه‌های علوم پزشکی باید به موارد زیر توجه داشته باشند:

۱. تحصیل در این دانشگاه‌ها به صورت شهریه‌ای است و مبلغ شهریه توسط هیأت امنای مشترک دانشگاه‌های علوم پزشکی تعیین می‌شود. همچنین، شهریه هر سال به میزان ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر در مورد مبلغ شهریه، داوطلبان باید به دانشگاه مربوطه یا وب‌سایت آن مراجعه کنند.

۲. داوطلبان ملزم به شرکت در آزمون ورودی رشته مورد نظر هستند و باید نمره قبولی را کسب کنند.

۳. در صورت مجاز شدن، هنگام انتخاب محل تحصیل، باید رشته و محل مربوط به این دانشگاه‌ها را انتخاب نمایند.

۴. برای دریافت اطلاعات لازم در خصوص شرایط، ضوابط و هزینه‌های تحصیل، داوطلبان می‌توانند به پایگاه الکترونیکی دانشگاه‌ها مراجعه کنند. در هر نیمسال، طبق مقررات دانشگاه، هزینه‌هایی برای تأمین هزینه‌های تحصیلی از دانشجویان دریافت خواهد شد. بنابراین، داوطلبان موظف به پرداخت شهریه و رعایت تعهدات مالی خود هستند.

۵. در صورتی که ظرفیت رشته‌ای پس از اعلام نتایج کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت اعلام شده باشد، تصمیم‌گیری در خصوص تشکیل کلاس و دوره به عهده دانشگاه برگزارکننده خواهد بود. در این صورت، داوطلب می‌تواند در آزمون سال بعد شرکت کند.

ضوابط مربوط به داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه استعدادهای درخشان

داوطلبان متقاضی استفاده از آئین‌نامه تسهیلات ادامه تحصیل استعدادهای درخشان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (با آزمون و بدون آزمون ورودی) باید پس از مطالعه آئین‌نامه مصوب ۴۰۰/۹/۲۷ شورای هدایت استعداد درخشان، شرایط لازم را احراز کرده و مطابق با اطلاعیه‌ها و دستورالعمل‌های بعدی این مرکز اقدام کنند. اطلاعات بیشتر در سامانه مربوطه و نامه ابلاغی به دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی موجود است.

* سایت مدیریت امور نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان جهت دریافت و مطالعه آیین نامه: https://gta.behdasht.gov.ir/uploads/۴۵۹/doc/Ayeen_EdameTahsil۱۴۰۱.pdf

تذکر مهم

الف- طبق ماده ۱ آیین‌نامه، تنها دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و مؤسسات وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور واجد شرایط استفاده از این آیین‌نامه هستند. این داوطلبان باید دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی خود را به‌درستی از جدول شماره ۴ و با مراجعه به لینک زیر در صفحه ۶۳

https://sanjeshp.ir/PDF.aspx?newsid=۱۰۳۰۵۷&type=application/pdf ، انتخاب کنند. انتخاب اشتباه دانشگاه موجب عدم مجاز بودن برای استفاده از سهمیه و ثبت‌نام در مرحله استعداد درخشان خواهد شد.

ب- برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های گروه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی،

با توجه به رأی دیوان عدالت اداری، آن‌ها نیز می‌توانند از تسهیلات آیین‌نامه تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان استعداد درخشان استفاده کنند. با این حال، به دلیل عدم دریافت آیین‌نامه مربوطه، دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی با رتبه برتر می‌توانند ثبت‌نام در آزمون را انجام دهند و باید به اطلاعیه‌های بعدی در سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی مراجعه کنند. اطلاعات لازم به محض دریافت در سامانه قرار خواهد گرفت.

متقاضیان با آزمون و بدون آزمون ورودی برای استفاده از سهمیه استعداد درخشان در آزمون سال جاری، باید توجه داشته باشند که:

الف- با آزمون: دانش‌آموختگان از تاریخ ۱ مهر ۱۴۰۲ تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ مجاز هستند.

ب- بدون آزمون: دانش‌آموختگان از تاریخ ۱ مهر ۱۴۰۳ تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ مجاز هستند.

فارغ‌التحصیلان بعد از تاریخ ۱ مهر ۱۴۰۴ با رعایت ضوابط، می‌توانند برای آزمون سال ۱۴۰۵ از این سهمیه استفاده کنند.

مهم: برای استفاده از سهمیه، میانگین معدل ۷ نیمسال برای کارشناسی پیوسته (۱۱۵ واحد درسی) و ۳ نیمسال برای کارشناسی ناپیوسته (۵۰ واحد درسی) محاسبه می‌شود. معدل نیمسال آخر محاسبه نمی‌شود و حداکثر زمان فراغت از تحصیل تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ است.

- متقاضیان باید طبق تاریخ‌های اعلام شده، وارد سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی شوند و مراحل آزمون را انجام دهند.

*متقاضیان واجد شرایط استعداد درخشان باید در دو مرحله ثبت‌نام کنند:

۱. ثبت‌نام مخصوص شرایط عادی آزمون و دریافت کد رهگیری.

۲. ثبت‌نام مخصوص استعداد درخشان با وارد کردن کد رهگیری.

این مراحل باید همزمان با سایر داوطلبان عادی و در زمان مقرر انجام شود. عدم ثبت‌نام در هر یک از این مراحل موجب عدم معرفی داوطلب به دانشگاه و عدم امکان انتخاب رشته محل استعداد درخشان خواهد شد. مسئولیت عواقب ناشی از عدم ثبت‌نام به عهده داوطلب است.

تذکر: اگر داوطلب پس از اتمام زمان ثبت‌نام متوجه شرایط خود برای استفاده از سهمیه شود، فرصت استفاده از آن را از دست خواهد داد.

- متقاضیان همچنین باید یکی از سهمیه‌های آزاد یا رزمندگان و ایثارگران را انتخاب کنند و در صورت تمایل، سهمیه بومی مناطق محروم را نیز اضافه کنند. سهمیه استعداد درخشان تنها در صورت معرفی و تأیید دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی در زمان مقرر اعمال خواهد شد.

- متقاضیان واجد شرایط استفاده از سهمیه استعداد درخشان، چه بدون آزمون و چه با آزمون، باید توجه داشته باشند که علاوه بر این سهمیه، در شرایط عادی نیز باید یکی از سهمیه‌های آزاد یا رزمندگان و ایثارگران را انتخاب کنند و ممکن است مانند سایر داوطلبان عادی مورد سنجش قرار گیرند.

تذکر: اگر داوطلب به طور همزمان با سهمیه استعداد درخشان بدون آزمون و سهمیه عادی یا مازاد بر ظرفیت با آزمون پذیرفته شود، باید از یکی از رشته محل‌ها انصراف دهد و انصراف خود را به مرکز سنجش ارسال کند.

- در سهمیه استعداد درخشان با آزمون، معرفی از سوی دانشگاه و شرکت در آزمون به منزله استفاده از تسهیلات است و در صورت انصراف یا عدم قبولی، داوطلب مجاز به استفاده مجدد از این تسهیلات نخواهد بود.

- سهمیه استعداد درخشان بدون آزمون مختص دانشجویان رتبه اول برای رشته‌های همنام است و در صورت عدم انتخاب رشته محل یا عدم قبولی، داوطلب می‌تواند از فرصت یک نوبت استعداد درخشان با آزمون استفاده کند. در صورت عدم معرفی توسط دانشگاه برای آزمون سال ۱۴۰۴، داوطلب مجاز به استفاده از سهمیه رتبه اول خود در سال بعد نخواهد بود.

- بر اساس مصوبه شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت بهداشت، دانش‌آموختگان رتبه اول مقطع کارشناسی که رشته همنام در مقطع کارشناسی ارشد ندارند، تنها مجاز به استفاده از سهمیه ۱۰% با آزمون هستند و باید در آزمون شرکت کرده و حد نصاب لازم را کسب کنند.

- رتبه‌های اول مقطع کارشناسی می‌توانند در سال اول فارغ‌التحصیلی از هر دو سهمیه بدون آزمون و با آزمون به طور همزمان استفاده کنند. در صورت قبولی در هر دو سهمیه، انتخاب نوع سهمیه به عهده دانشجو است، اما در صورت عدم قبولی، مجاز به استفاده از سهمیه با آزمون در سال بعد نخواهند بود. همچنین، دانشجو می‌تواند در سال اول از سهمیه بدون آزمون و در سال دوم از سهمیه با آزمون استفاده کند.

- متقاضیان واجد شرایط باید پس از ثبت‌نام استعداد درخشان، در تاریخ‌های اعلام شده به دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی خود مراجعه کنند تا برای معرفی به دانشگاه اقدام شود. در صورت عدم معرفی یا تأیید از سوی دانشگاه، مرکز سنجش آموزش پزشکی مسئولیتی نخواهد داشت.

متقاضیان واجد شرایط استفاده از سهمیه استعداد درخشان بدون آزمون که هر دو مرحله ثبت‌نام را انجام داده‌اند، می‌توانند به یکی از روش‌های زیر اقدام کنند:

الف: در جلسه آزمون شرکت نکنند و در زمان تعیین شده، شخصاً از طریق سامانه مرکز سنجش نسبت به انتخاب رشته محل مخصوص استعداد درخشان بدون آزمون اقدام کنند.

ب: مانند سایر داوطلبان عادی بدون استفاده از آئین‌نامه مذکور در آزمون شرکت کنند و شانس خود را هم در شرایط عادی و هم با شرایط استعداد درخشان بدون آزمون امتحان نمایند.

ج: از هر دو سهمیه با آزمون و بدون آزمون به طور همزمان استفاده کنند.

نکته: متقاضیانی که طبق بندهای بالا در آزمون شرکت کنند، نیازی به یکسان بودن رشته انتخابی در فرم ثبت‌نام عادی و استعداد درخشان ندارند. این افراد باید در زمان انتخاب رشته محل، هم رشته محل مخصوص بدون آزمون و هم رشته محل عادی را انتخاب کنند. عدم انتخاب رشته محل مخصوص استعداد درخشان به منزله انصراف خواهد بود و هیچ اقدامی برای این افراد صورت نخواهد گرفت.

ضوابط پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد

- متقاضیان واجد شرایط استفاده از سهمیه استعداد درخشان بدون آزمون می‌توانند کلیه رشته محل‌های مورد پذیرش در رشته انتخابی خود را انتخاب کنند، به شرطی که برای استعداد درخشان یک مجموعه را انتخاب کرده و واجد شرایط رشته‌های آن مجموعه باشند. حداکثر ۱۰۰ رشته محل قابل انتخاب است. در صورت انتخاب دانشگاه‌های شهریه‌پرداز، ملزم به پرداخت شهریه خواهند بود.

- براساس مصوبه شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی، برای رشته تکنولوژی گردش خون، ارائه دو سال سابقه کار بالینی با مدرک کارشناسی الزامی است و فارغ‌التحصیلان بلافاصله بعد از دوره کارشناسی نمی‌توانند این رشته را انتخاب کنند. داوطلبان مشمول آئین‌نامه "تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز" باید بعد از کسب دو سال سابقه کار بالینی در آزمون مربوطه شرکت کنند. دانش‌آموختگان که تا تاریخ ۱۴۰۴/۶/۳۱ دارای دو سال سابقه کار بالینی خواهند شد، پس از ثبت‌نام در سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی، باید برای تایید و معرفی به دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه کنند.

- برای سهمیه استعداد درخشان بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد، پذیرش کلیه دانشجویان رتبه اول به دلیل محدودیت ظرفیت امکان‌پذیر نیست و تنها افرادی با امتیاز بالاتر بر اساس ظرفیت موجود پذیرفته خواهند شد. در دانشگاه‌هایی که فاقد دانشجوی رتبه اول هستند، از بین دانشجویان رتبه اول سایر دانشگاه‌ها، فرد دارای امتیاز بالاتر انتخاب می‌شود. اولویت‌بندی بر اساس امتیاز کسب‌شده توسط دانشجو انجام می‌شود.

- برای معرفی دانشجوی پژوهشگر و مالکان ابداع یا اختراع جهت استفاده از سهمیه استعداد درخشان با آزمون، نیاز به تاییدیه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است و این معرفی باید در زمان مقرر انجام شود. همچنین، معرفی دانشجوی نمونه کشوری نیز ابتدا توسط دانشگاه به معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت اعلام و سپس تایید نهایی به مرکز سنجش آموزش پزشکی ارسال می‌شود. دانشگاه باید نام این افراد را در زمان مقرر در سامانه مرکز سنجش ثبت کند.

- متقاضیان ثبت‌نام‌کننده در آزمون می‌توانند با استفاده از کد رهگیری خود، اطلاعات خود را پیگیری کنند. پس از اعلام نتایج و پذیرش، هرگونه انتقال، تغییر رشته یا جابجایی در مقاطع تحصیلات تکمیلی ممنوع است و تغییر رشته محل پذیرفته‌شده امکان‌پذیر نخواهد بود.

- رشته محل‌ها به‌طور مجزا دسته‌بندی می‌شوند، به‌طوری که رشته‌های مختلف (مثلاً پرستاری مراقبت‌های ویژه رایگان و شهریه‌پرداز) از یکدیگر تفکیک شده‌اند. همچنین، رشته محل‌هایی که ظرفیت پذیرش آنها ۳ نفر و بیشتر است، مشمول ۱۰% سهمیه اضافه بر ظرفیت پذیرش استعداد درخشان با آزمون و بدون آزمون می‌باشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1257243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =