خطر خشکسالی بیخ گوش میانکاله و خلیج گرگان

معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: درحال حاضر در تالاب میانکاله لایروبی انجام شده و به دنبال تامین اعتبار برای پمپاژ هستیم و اگر پمپاز انجام نشود، تا سال ۱۴۰۸ تا ۱۴۱۰، تالاب میانکاله و خلیج گرگان را از دست می‌دهیم.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ صبح امروز مراسم روز جهانی تالاب‌ها در شهر عسلویه استان بوشهر برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

تکرار خشکسالی ارومیه و هورالعظیم در نزدیکی تهران / تالاب صالحیه در آستانه خشکی کامل + تصاویر

در این نشست، احمدرضا لاهیجان‌زاده؛ معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: ۲۰ سال پیش می‌خواستند تالاب حله بوشهر را از محیط زیست بگیرند و حقابه آن را به کشاورزان بدهند که با دعوا و به سختی جلوی این کار را گرفتیم اما اکنون دیدگاه به محیط زیست بهتر شده است.

وی با اشاره به مزایای تالاب‌ها، ادامه داد: ماهی‌های تالاب‌ها پروتئین ۱ میلیارد نفر در سراسر جهان را تامین می‌کنند. ۴۰ درصد جانوران آبزی و خشکی‌زی در تالاب‌ها زندگی و تولیدمثل می‌کنند. تقویت تاب‌آوری و کاهش اثرات تغییر اقلیم از مهمترین کارکردهای تالاب است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: ۹۰ درصد بلایای طبیعی مربوط به آب است و اکر در سال ۱۳۹۸ هورالعظیم و شادگان نبوند شهرهای شادگان، هویزه و دیگر شهرهای جنوب خوزستان غرق می‌شدند. همچنین ۶۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان معیشت ماهیگیری وابسته به تالاب دارند.

لاهیجان‌زاده با اشاره به تالاب میانکاله گفت: درحال حاضر لایروبی انجام شده و به دنبال تامین اعتبار برای پمپاژ هستیم. درحال حاضر آب با سرعت ۲۰ سانتی‌متر در چهارسال درحال پسروی است و اگر پمپاز انجام نشود، تا سال ۱۴۰۸ تا ۱۴۱۰، تالاب میانکاله و خلیج گرگان را از دست می‌دهیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1257787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =