پویش امید، طرحی برای شکوفایی استعدادها و تخصص‌هاست

سرپرست دانشگاه آزاد قزوین گفت: پویش امید در قالب نمایشگاه‌های عصر امید، طرح پویش و طرح صدرا مختص دانشگاه آزاد اسلامی، اجرا گردید و ضمن شناساندن توانمندی‌ها، تخصص‌ها و زیرساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری مجموعه دانشگاه، زمینه‌های ایجاد ارتباطات موثر و به تبع آن، افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای، افزایش اعتماد و اشتغال دانش‌آموختگان و سیاستگذاری مناسب واحدهای دانشگاهی و توسعه رشته‌های تحصیلی را با توجه به زیست بوم منطقه، فراهم نمود.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از قزوین؛ اسماعیل زینالی، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در خصوص خوابگاه اساتید دانشگاه آزاد بیان کرد: خوابگاهی تحت عنوان استاد سرا برای اساتید محترم که از راه دور به دانشگاه مراجعه می‌کنند و امکان تردد روزانه برای آن‌ها مقدور نمی‌باشد، احداث گردیده است. و این موضوع مربوط به پروژه افتتاح مسکن اساتید و کارکنان محترم دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان قزوین می‌باشد، که در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ با حضور مسئولین محترم استانی و کشوری برگزار گردید و در حال حاضر مجوز ماده ۵ و تأییدیه شورای برنامه ریزی استانی اخذ شده و منتظر شورای عالی برای احداث پروژه هستیم.

سرپرست دانشگاه آزاد قزوین در ارتباط با تسهیلات ازدواج دانشجویی اظهار کرد: در این خصوص، بنابر دستور العمل ارسالی از سازمان مرکزی، دانشجویانی که در زمان تحصیل ازدواج می‌کنند، مشمول دریافت دو عنوان تسهیلات می‌شوند؛ اول تخفیف شهریه دانشجویی است برای نیمسالی که عقد در آن ترم واقع شده باشد و تاریخ عقد زوجین برابر دستور العمل ارسالی باشد. با توجه به مقطع تحصیلی، تمام یا بخشی از شهریه احتسابی ترم مربوطه، مشمول تخفیف می‌گردد. دوم ثبت درخواست وام ازدواج دانشجویی توسط دانشجو در سامانه ساجد است و پیگیری آن از اداره صندوق رفاه دانشجویی انجام می‌شود که دانشجویان می‌توانند از تسهیلات مذکور در زمان تحصیل بهره‌مند شوند.

زینالی پویش امید را موجب رفع نیاز سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی دانست و افزود: پویش امید در قالب نمایشگاه‌های عصر امید، طرح پویش و طرح صدرا مختص دانشگاه آزاد اسلامی، اجرا گردید و ضمن شناساندن توانمندی‌ها، تخصص‌ها و زیرساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری مجموعه دانشگاه، زمینه‌های ایجاد ارتباطات موثر و به تبع آن، افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای، افزایش اعتماد و اشتغال دانش‌آموختگان و سیاستگذاری مناسب واحدهای دانشگاهی و توسعه رشته‌های تحصیلی را با توجه به زیست بوم منطقه، فراهم نمود؛ و همچنین کمک شایانی به احصاء مشکلات و نیازهای سازمان‌ها و شرکت‌ها در هر منطقه نمود که راه اندازی آزمایشگاه‌های همکار و مرجع، مراکز تحقیقاتی و سراهای نوآوری تخصصی در همین راستا برنامه‌ریزی گردید.

وی ادامه داد: در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، مجموعا ۱۲ شرکت دانش بنیان، ۳۵ واحد فناور که در شرف اخذ تاییدیه دانش بنیان هستند و ۱۱ هسته فناور در خوشه‌های سخت افزار و الکترونیک، فناوری اطلاعات، ارتباطات و نرم‌افزارهای رایانه‌ای، کشاورزی، فناوری زیستی، صنایع غذایی، ماشین‌آلات و تجهیزات، وسایل و ملزومات پزشکی و سلامت، خدمات کسب و کار و تجاری سازی فعال بوده است و در حال ارائه خدمات به صنایع و جامعه است که تحت حمایت‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری و پردیس علم و فناوری دانشگاه آزاد می‌باشند. در کنار این شرکت‌ها و واحدهای فناوری، سراهای نوآوری رباتیک و لجستیک با عنایت به آئین نامه‌های حمایتی خود، در حال برگزاری رویدادهای فناورانه می‌باشند.

سرپرست دانشگاه آزاد قزوین تصریح کرد: فرصت و بستر فعالیت دانشجویان نیز فراهم شده است. تمام فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و ... که توسط خود دانشجویان در قالب کانون‌ها، انجمن‌ها، تشکل‌ها و نشریات انجام می‌شود، به جهت رشد دانشجو و شکوفایی استعدادها برنامه‌ریزی شده است. باشگاه رشد استعدادهای ادبی و هنری دانشگاه به دنبال شناسایی استعدادها است و برای حمایت از آنان برنامه‌ریزی خاصی دارد. در حوزه ورزش نیز هدف اصلی از برگزاری مسابقات دانشجویی در رشته‌های مختلف، شناسایی استعدادها و حمایت از آنان است. اداره کل تربیت‌بدنی، مسیر را برای ورود استعدادها به تیم‌های ملی فراهم می‌کند و پیگیری آن در دستور کار قرار گرفته است.

زینالی در خصوص نحوه همکاری شرکت‌های مختلف با دانشگاه آزاد اسلامی قزوین گفت: در سال جاری اداره ارتباط با صنعت دانشگاه به همراه باشگاه پژوهشگران جوان، از حدود ده شرکت معتبر صنعتی در شهرک‌های صنعتی استان قزوین و استان‌های مجاور بازدید داشتند که از این شرکت های معتبر می‌توان به گروه صنعتی ماموت و شرکت کاچیران اشاره کرد. در کنار آن، از تعدادی شرکت که در زمینه تولیدات قطعات و محصولات الکترونیکی و صنایع غذایی فعالیت دارند، بازدید به عمل آمد و تفاهم‌نامه‌هایی به امضای طرفین رسید. در رویداد مهم صدرا نیز تعداد قابل توجهی از صنایع مختلف در دانشگاه آزاد قزوین شرکت کرده بودند و تمامی این صنایع آمادگی کامل خود را جهت ارائه و برگزاری کارآموزی، کارورزی، بازدیدهای علمی-پژوهشی دانشجویی اعلام داشتند. حتی برخی از صاحبان صنایع مطرح مانند نستله و یونیلیور تمایل خود را جهت اعطای بورسیه دانشجویی، به‌کارگیری و اشتغال دانشجویان حاضر در دوره کارآموزی، اعلام نموده‌اند.

وی ادامه داد: در زمینه ارتباط با صنایع، سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف دولتی و غیر دولتی، تنها به بحث به‌کارگیری دانشجویان در دوره کارآموزی و کارورزی بسنده نشده و وارد بحث‌های پژوهشی به منظور حل مسائل فنی، تخصصی، نیروی انسانی و... شده است. از جمله می‌توان به انعقاد قراردادهای پژوهشی در زمینه حمایت از پایان نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و طرح‌های فناورانه و نوین با ستاد کل نیروهای مسلح، نیروی انتظامی و صنایع دفاع اشاره کرد که در سال جاری قراردادهایی به ارزش حدودا ۵ میلیارد تومن با این نهادهای نظامی منعقد و مورد تایید، قرار گرفت که حدود ۱ میلیارد تومن از این درآمد دانشگاهی محقق شده و الباقی نیز در طی فرآیند اجرایی و نهایی شدن می‌باشند که کمک شایانی به کسب درآمد و کمک هزینه‌های دانشجویی می‌نماید.

زینالی ادامه داد: به انضمام طرح‌های فوق، سه قرارداد جمعا به مبلغ حدود ۲ میلیارد تومان فی‌مابین دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با اداره کل آب و فاضلاب استان، سازمان پسماند شهرداری قزوین و شرکت تولیدات معدنی توسط اساتید و با همیاری دانشجویان دانشگاه، درحال اجرا می‌باشد. در این میان، با شکل‌گیری و توسعه انجمن‌های علمی در گروه‌های آموزشی مختلف دانشگاه، همکاری و ارتباط با شرکت‌های صنعتی و موسسات مختلف بر پایه همیاری و ارتباطات دانشجویان عضو انجمن‌های علمی شکل گرفته و فعالیت‌های مشترک بین دانشگاه با این شرکت‌ها و سازمان‌ها در قالب‌های کارآموزی، پروژه‌های صنعتی و تحقیقی دانشجویی، بازدیدهای علمی، برگزاری رویدادهای مشترک و کارگاه، مسابقه، جشنواره و همایش‌های مشترک به وجود آمد. کلیه این فعالیت‌ها منجر به معرفی و تبلیغ صنعت و موسسه در دانشگاه برای دانشجویان رشته‌های مرتبط و جذب دانشجویان فعال و علاقه مند در این سازمان‌ها شد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در پایان یادآور شد: رویکرد دانشگاه آزاد قزوین در زمینه هوش مصنوعی و رباتیک در سال‌های اخیر، مربوط به انتقال دانش و فناوری حاصل از تجربیات مسابقات و فعالیت‌های دانشجویی به صنعت به منظور حل مسائل فنی و ورود فناوری‌های جدید در صنعت می‌باشد. البته هنوز برگزاری مسابقات هدفمند ربات‌های فوتبالیست انسان نما و مسابقات شبیه ساز امداد و نجات در لیگ‌های دانشجویی ادامه دارد. در این بین می‌توان به برگزاری مسابقات رباتیک آزاد ایران و رویداد مسابقات ربات امدادگر دست پرتاب با همت دانشگاه آزاد قزوین و با جوایز ارزنده ۳۰۰ میلیونی اشاره کرد.

از جمله قراردادهای صنعتی و تجاری که توسط مرکز تحقیقات مکاترونیک و رباتیک دانشگاه آزاد قزوین صورت گرفت، می‌توان به ساخت و طراحی ترمز الکتریکی در صنعت نساجی، طراحی و ساخت سیستم میکروکنترلر هوشمند برای ماشین‌های لباسشویی مدرن اشاره کرد. همچنین در زمینه هوش مصنوعی و بینایی ماشین نیز پروژه‌های در زمینه کنترل کیفی تامین قطعات و قطعه سازی خودرو و صنایع شیشه در حال اجرا می‌باشد. پروژه شاخص این روزهای مرکز تحقیقات رباتیک و مکاترونیک، ساخت و طراحی ربات پرنده مین‌یاب با قابلیت دفاع می‌باشد که تحول اساسی را در زمینه مین‌یابی نظامی بوجود می‌آورد.

خبرنگار: حدیثه کاظمی

انتهای پیام/

کد خبر: 1260707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =