به گزارش گروه استانی ایسکانیوز از آذربایجان شرقی ،علیرضا نوین، رئیس مجمع نمایندگان آذربایجانشرقی گفت: مقابله با قاچاق طلا از معادن ورزقان، اراده جدی مسؤولان و هماهنگی کامل دستگاههای مربوطه را میطلبد. در هیچ کجای دنیا اجازه نمیدهند معادن طلا توسط افراد غیره بهرهبردار مورد تعدی قرار گیرند و به منابع ملی چنگاندازی شود.
وی افزود: بنابر گزارشات، افرادی غیربومی از سایر استانها نیز به جستجوی طلا در اندریان روی آوردهاند و علاوه بر آن برخی از کارکنان شرکت بهرهبردار نیز شغلشان را رها کرده و به شبکه قاچاق پیوستهاند زیرا که میبینند عدهای چگونه ره هزار ساله را در یک شب پیموده و میلیاردر شدهاند.
نوین با اشاره به سخنان رئیس دادگاه عمومی خاروانا درخصوص هرجومرج و انجام اعمال ضدفرهنگی توسط قاچاقچیان و نفوذ به خواص منطقه تصریح کرد: استحصال غیرمجاز با روشهای سنتی و غیراستاندارد توسط طلاجویان، مشکلات زیستمحیطی بیشتری ایجاد کرده است و سلامت اهالی در معرض تهدید است.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: در خصوص فعالیت شرکت بهرهبردار نیز ابهاماتی موجود است که باید برای افکار عمومی شفافسازی شود، با اینکه بهمن ماه سال ۱۴۰۱ اعلام شده بود از شرکت زرین داغ آسترگان بهدلیل برخی تخلفات سلب صلاحیت شده است اما همچنان شرکت مذکور به فعالیت خود ادامه میدهد و همین موضوع به شایعاتی در خصوص اقدامات غیرمتعارف شرکت بهرهبردار دامن زده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خواستار عزم جدی مسؤولان برای صیانت از منابع ملی شد و اظهار کرد: متاسفانه علیرغم وجود معادن متعدد در منطقه ورزقان، در توجه به زیرساختهای این شهرستان و کمک به ارتقاء خدمات منطقه کوتاهی شده است و باید ورزقان انتفاع بیشتری از معادن داشته باشد، اما این انتفاع بهطور قطع سکوت در برابر شبکه قاچاق و تاراج منابع ملی توسط عدهای خاص نیست.
معادن در شرایطی ثروت ملی محسوب می شوند که منافع آن باید به همه مردم کشور به خصوص اهالی بومی و محلی برسد، این امر در مورد معدن طلای «اندریان» در آذربایجانشرقی صادق نیست و ذخایر آن تنها کام چپاولگران را شیرین میکند.
بر اساس قانون، هرگونه تعدی، دخل و تصرف و برداشت های غیرمجاز از منابع معدنی غیرقانونی و غیرشرعی است، اما بر اساس گفته منابع محلی و مسوولان ذیربط، استخراجکنندگان غیرمجاز و چپاولگران، خارج از قانون اقدام به برداشت از معدن طلای «اندریان» در ۹۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در حوزه استحفاظی شهرستان ورزقان میکنند.
کار به جایی رسیده که حتی برخی از این چپاولگران ناشناس با استفاده از دینامیت و مواد منفجره اقدام به برداشت های غیرمجاز از معدن طلای اندریان ورزقان میکنند و بر اساس اخبار رسیده هفته گذشته ۲ نفر به خاطر این موضوع و سقوط سنگ در منطقه فوت شدند.
به نظر میرسد برای تامین امنیت در منطقه، نظارت دقیق تری باید انجام شود تا بیتالمال و ثروت ملی کشور از طرف سو استفاده کنندگان ناشناس که بیشتر از استانهای دیگر برای برداشت غیرمجاز به منطقه سفر میکنند، چپاول نشود.
برداشت غیرمجاز سنگ طلا از معدن «اندریان و آستارگان» و مناطق همجوار در شهرستان ورزقان آذربایجان شرقی به معضل سالهای اخیر منطقه، تبدیل و اختلاف نظر در اجرای ماده ۱۹ قانون معادن، تداوم این معضل را موجب شده است.
مطابق تصریح ماده ۱۹ قانون معادن، تبصره های یک و ۲ این قانون، هرکس بدون اخذ پروانه اکتشاف یا بهرهبرداری یا اجازه برداشت اقدام به حفاریهای اکتشافی، استخراج، برداشت و بهرهبرداری مواد معدنی کند، متصرف در اموال عمومی و دولتی محسوب میشود و با او برابر قوانین و مقررات مربوط رفتار می شود؛ در این موارد باید ماموران بلافاصله از اینگونه عملیات جلوگیری و متهم یا متهمان را برای صدور حکم به مراجع قضایی معرفی کنند.
معدن طلای مناقشه برانگیز «اندریان» در محدوده ۱۲۰ هکتاری منطقه کوهستانی و صعب العبور، مشرف به روستاهای «اندریان»، «آستارگان»، «میوه رود»، «قینر»، «گونه گوره»، «حاجیلار»، «طرزم» و «گل آخور» در محدوده جنگل های ارسباران دیزمار در فاصله ۸۰ کیلومتری از مرکز ورزقان، و ۳۵ کیلومتری از بخش خاروانا واقع شده است.
لازم بذکر است، فعالیتهای اکتشافی در محدوده معدن طلای اندریان از سال ۱۳۷۲ توسط شرکت منطقهای معادن آذربایجان آغاز شد و اکنون نیز شرکت معدنی «زرین داغ آسترگان» با همکاری و سرمایه گذاری «شرکت پروژه زمین شناسی معدنی» از کشور گرجستان با هدف استخراج سالیانه ۱۴۰۰ هزار تن کانسنگ طلا و تولید طلا به روش «هیپ لیچ» در این معدن فعالیت میکنند.
انتهای پیام/
نظر شما