به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ماه رمضان را همه با سفره رنگین افطاری میشناسند. سفرههایی که زینت بخش آن روزهداران و مهمانان الهی هستند. دانشجویان نیز از این مستثنی نیستند و با اقامت در یک شهر دیگر گاهی این ماه را به تنهایی به پایان میرسانند.
دانشجویان خوابگاهی به دلیل شرایط و موقعیتی که برای تحصیل دارند، نمی توانند در آغوش گرم خانواده روزه خود را باز کنند؛ طبیعتا با هزینه های سنگین و پول تو جیبی یک خانواده متوسط همچنین با حقوقهای پائین قادر به پهنکردن سفره افطاری در حد توانایی مالی خود هستند.
در کنار این موضوع درست است که این ماه میتواند فرصتی مناسب برای جمعشدن همکلاسیهاست و به حس همبستگی و اتحاد در میان دانشجویان کمک میکند و فضایی صمیمی و دوستانه را ایجاد میکنند؛ اما از هزینهها و قیمتهای مواد خوراکی که این روزها دائما در حال تغییر و نوسان است، نمیتوان چشم پوشید. جدای از این موارد نه میتوان از روزه گرفتن دوری کرد و نه افطاری نداشت.
سفرهای با طعم همخوابگاهی
حقیقت این است که از قدیمالایام روزه به سفره افطاری معروف است. روزهدار در طول روز هر آنچه میبیند و استشمام میکند دلش میخواهد در سفره افطاری بخورد؛ اما این مورد با جیب دانشجویان همخوانی داشته باشد که در بعضی افراد متفاوت است. شاید خیلی از ما با هر دانشجویی همنشین بشویم برپایی یک سفره افطاری ساده و ارزان را پیشنهاد دهیم؛ اما به این سادگیها هم نیست و همان نیز حداقل یک پنجم مخارج را شامل میشود. با یک حساب سر انگشتی پهن کردن سفره افطار در اتاقهای خوابگاه که معمولا ۴ تا ۶ دانشجو را در خود جا میدهد، حداقل ۶۰۰ هزار تومان خرج روی دست دانشجوها میگذارد؛ هزینهای که برای یک سفره عجیب و غریب نیست و تنها موارد سادهای مثل نان، پنیر، عسل، کره، زولبیا و بامیه، خرما و شکر را شامل میشود.
قیمت حداقلی هر یک از اقلام به ترتیب نان سنگک و بربری ۰ الی ۱۸، پنیر و کره ساده ۵۰، شکر ۷۵۰ گرمی ۴۹۰، عسل کیلویی ۱۰۰، زولبیا و بامیه کیلویی ۲۰۰ و خرما ۱۳۰ هزار تومان است.
در این میان اگر دانشجویی بخوهد کمی بیشتر دست به جیب شود و سفره رنگینتری را پهن کند، احتمالا سراغ مواردی مانند حلیم و آش و شله زرد و .. برود.
قیمت /هزار تومان |
تجملاتی |
قیمت / هزار تومان |
ساده |
تعداد |
۸۵۰ |
کله پاچه |
۱۳۰ |
خرما |
۱ |
۲۵۰ |
حلیم |
۵۰ |
پنیر |
۲ |
۲۲۰ |
آش رشته |
۱۸ |
نان سنگک |
۳ |
۲۵۰ |
آش شلهقلمکار |
۱۰۰ |
عسل |
۴ |
۱۰۰ |
سوپ جو |
۵۰ |
پنیر |
۵ |
۱۱۰ |
شله زرد |
۵۰ |
کره |
۶ |
۱۱۰ |
فرنی |
۲۰۰ |
زولبیا و بامیه |
۷ |
۲۰۰ |
عدسی |
۷۰۰ گرمی/ ۴۹۰ |
شکر |
۸ |
در نهایت، افطار دانشجویی میتواند به عنوان یک تجربه مثبت و خاطرهانگیز در زندگی دانشگاهی دانشجویان باقی بماند و به ایجاد یک جامعه دانشگاهی پویا و همدل کمک کند. این رویداد میتواند به دانشجویان یادآوری کند که در کنار تحصیلات و فعالیتهای علمی، ارتباطات انسانی و فرهنگی نیز به همان اندازه مهم است و میتواند به غنیسازی تجربه دانشگاهی آنها کمک کند.
انتهای پیام/
نظر شما