به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از تهران، نسیم حداد، عضو کمیته تعامل دانشگاه و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، با اشاره به ۱۰ سال حضور در جنگ تحمیلی، فعالیتهای نظامی، و نقش خود بهعنوان یکی از نخستین بانوان فرمانده در دفاع مقدس، به تشریح خاطرات و تجربیاتش پرداخت.
وی که خواهر شهید، مادر و سرپرست ایتام، رزمنده، جانباز و آزاده با مدارک کارشناسی مدیریت و کارشناسی ارشد علوم دفاعی از دانشگاه امام حسین (ع) است، بهعنوان دارنده بالاترین درجه نظامی در میان بانوان ایران اسلامی شناخته میشود.
او در این گفتوگو اظهار کرد: در پاییز سال ۱۳۴۳ بهعنوان اولین فرزند خانواده در ارومیه متولد شدم. دوران کودکیام با یک بیماری ناشناخته همراه بود که تا سالها جسم مرا نحیف و روحم را ضعیف میکرد، اما حمایتهای مادرم، باوجود مشکلات مالی، مرا در مسیر درمان قرار داد. شاید آن روزها هیچکس تصور نمیکرد که آن دختر نحیف و ناتوان، با تلاشی خستگیناپذیر و اتکا به ایمان و دعای والدینش، مسیر پیشرفت را در حوزههای علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی طی کند و در دوران دفاع مقدس، به مدت ۱۰ سال، در جبهههای جنگ از کیان دین و میهن دفاع کند.
نسیم حداد با اشاره به دوران تحصیل خود افزود: مدرسه نقش مهمی در شکلگیری شخصیت من داشت. تلاش میکردم علاوه بر تحصیل، در فعالیتهای فوقبرنامه نیز مشارکت داشته باشم، از تجربههای دیگران بیاموزم و با توجه به شرایط مالی خانواده، قناعت و سختکوشی را تمرین کنم. ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر، فرصتی بود تا بر ضعف جسمانیام غلبه کرده و روحیهام را تقویت کنم. در این دوران، بهعنوان دانشآموز پیشاهنگ شدم و با تلاش فراوان در دو رشته ژیمناستیک و تئاتر افتخارآفرینی کردم. کسب مدال در ژیمناستیک جایگاه من را در مدرسه و خانواده تغییر داد و به من اعتمادبهنفس بیشتری بخشید.
او ادامه داد: در سال ۱۳۵۷ وارد دبیرستان شدم و با توجه به شناختهشدن در آموزش و پرورش شهر، تلاش کردم در مسیر انقلاب اسلامی تأثیرگذار باشم. در سال ۱۳۵۸ فعالیتهای فرهنگی و فکری را در میان دانشآموزان هدایت میکردم تا ارزشهای اسلامی و آموزههای امام خمینی (ره) را بهتر بشناسیم. مقابله با اندیشههای گروهکهای منافقین از طریق برگزاری نمایشگاههای شهدا، اجرای تئاتر و مباحث فکری در مدرسه، از جمله اقدامات من بود. مدتی بعد، بهعنوان مسئول انجمن اسلامی مدرسه انتخاب شدم.
حداد با اشاره به روزهای سخت اسارت گفت: در همان دوران نوجوانی، زمانی که همراه اعضای جهاد سازندگی برای کمک به محرومان به روستای گنگچین رفته بودیم، توسط گروههای مسلح دموکرات به گروگان گرفته شدیم. روزهای سختی را در اسارت گذراندم، اما در فرصتی مناسب به همراه عده ای از دیگر اسراء موفق به فرار شدیم و به خانه و مدرسه ام بازگشتم اما سال تحصیلی و درس ها شروع شده بود. یک روز از دفتر مدرسه صدایم زدند؛ مشخص شد با توجه به فعالیت هایم، از طرف سپاه پاسداران پیشنهاد همکاری دارم.
وی افزود: با آغاز جنگ تحمیلی، همراه دایی و خانواده، بهعنوان نیروهای مخابراتی، عازم جبهههای جنوب شدم. حدود ۱۰ سال از بهترین سالهای عمرم را در دفاع از کشور گذراندم. حضورم در جبهه تنها به امدادگری و پشتیبانی محدود نمیشد، بلکه سلاح به دست گرفتم و در عملیاتهای متعدد شرکت کردم. باوجود شرایط سخت جنگ، تحصیل را رها نکردم و موفق شدم مدرک کارشناسی مدیریت را از دانشگاه امام حسین (ع) دریافت کنم.
حداد با اشاره به تجربیات نظامی خود بیان کرد: در طول دوران دفاع مقدس، در عملیاتهایی که حضور داشتم، حتی در عمق خاک عراق فعالیتهای خطرناکی انجام دادم که مرا بهعنوان یک زن چریک مطرح کرد. از اولین فرماندهان یگان نیروی مخصوص تیپ ذوالفقار بودم و مهارتهای نظامی مانند هلیبرد و ورزشهای رزمی را آموختم. سوارکاری را نیز برای عبور از مناطق صعب العبور به صورت حرفه ای فرا گرفتم. در سال ۱۳۶۵، فرماندهی ۲۵ هزار نیروی نظامی و انتظامی در محورهای مرزی را بر عهده گرفتم و با بهرهگیری از دانش و مهارتهای نظامی، در مسیر دفاع و امنیت کشور ایفای نقش کردم.
او گفت: پس از پایان جنگ، بهطور جدیتری وارد عرصه علم شدم و با گذراندن دورههای کارشناسی تاریخ و جغرافیای سیاسی، برای ارتباط با جامعه و کشورم توانمندتر شدم. پس از شرکت در آزمونهای لازم، وارد دانشکده فرماندهی ستاد شدم. تنها زنی بودم که با معدل بالا و قبولی در آزمونهای بینالمللی، در مقطع کارشناسی ارشد دانشجوی ممتاز شدم.
حداد با اشاره به مشکلات جسمی ناشی از مجروحیتهای جنگ اظهار کرد: در سال ۱۳۶۴ مجروح شدم. با گذشت زمان، جراحات ناشی از جنگ، بهویژه آثار بمبهای شیمیایی، مشکلات ریوی و حنجرهای برایم ایجاد کرد. در سال ۱۳۷۸ به دلیل جانبازی، بازنشسته شدم، اما همچنان به فعالیتهای خود ادامه دادم.
وی افزود: از سال ۱۳۹۰، با تشدید تحریمهای ظالمانه جهانی، تصمیم گرفتم وارد عرصه کارآفرینی شوم. با سرمایه شخصی، شرکت نورحدید ایرانیان را تأسیس کردم و برای شناخت ظرفیتهای اقتصادی، به سفرهای مختلف پرداختم. هدفم اجرای پروژهها و فعالیتهای اقتصادی بود تا بتوانم سهمی در پیشرفت کشورم داشته باشم.
نسیم حداد مدیرعامل شرکت نورحدید ایرانیان گفت: در حال حاضر، با یک تیم متخصص و موفق در حوزههای فناوری اطلاعات (IT) و سیستمهای حملونقل هوشمند (ITS) در منطقه جنوب شرق آسیا، بهویژه در کشورهای مالزی و میانمار، فعالیت دارد. همچنین نماینده انحصاری شرکت فایبر اپتیک کشور عمان در ایران است.
حداد بیان کرد: اخیراً در بهمنماه ۱۴۰۳، شرکت نورحدید ایرانیان در بزرگترین نمایشگاه محصولات غذایی روسیه و اروپای شرقی (پرود فود) در شهر مسکو حضور یافته است. این حضور، با جستجوهای مجموعه، فرصتی ارزشمند برای معرفی محصولات گیاه زعفران ایران بود و مورد استقبال قرار گرفت.
نسیم حداد بانویی نقشآفرین و ارزشمند است که در کنار فعالیتهای خود، همیشه در مسیر فرزندپروری و تربیت نسلی شایسته گام برداشته است. او دارای سه فرزند و یک نوه است. فرزندانی موفق که به دخترخواندگی او افتخار میکنند. همچنین، او مادرخوانده الناز رحیمخویی، عضو هیئت علمی گروه حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب است.
حداد با توجه به نقش زنان در جامعه، از رسالت فرزندآوری و فرزندپروری، حفظ و استحکام نهاد ارزشمند خانواده بهعنوان مهمترین مأموریت زنان در زندگی فردی و اجتماعی یاد میکند. او با الهام از بیانات امامین انقلاب اسلامی، حمایت بیدریغ، پشتیبانی هوشمندانه و همراهی شجاعانه زنان، دختران و مادران ایران اسلامی را از عوامل موثر در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس میدانند.
وی در پایان از انتشار کتاب خاطراتش در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: این کتاب، که به همت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی گردآوری شده، در بهار ۱۴۰۴ منتشر خواهد شد و روایتگر بخشهای مهمی از تجربیات و خاطرات بنده در حوزههای مختلف خواهد بود.
خبرنگار: حسام رضایی
انتهار پیام/
نظر شما