به گزارش ایسکانیوز اخیرا علی صفا، سرپرست اداره کل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، ضمن بیان افزایش تولید شیرخشک از توزیع شدن بیش از ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار قوطی شیرخشک رگولار در بهمن ماه ۱۴۰۳ خبر دادهاست. علی رغم این توزیع گسترده به نظر میرسد هنوز هم داروخانهها با کمبود شیرخشک، البته اکثرا در شیرخشکهای خاص، رو به رو هستند. برای بررسی بیشتر و فهمیدن علت کمبود به داروخانههای نقاط مختلف شهر تهران مراجعه کردیم.
مسئول یکی از داروخانههای جنوب شهر در مورد علت کمبود شیرخشک میگوید: « شرکت پخش از داروخانهها پرداخت نقدی میخواهد، به همین دلیل ما باید در ازای تحویل فاکتور هزینه را به صورت نقدی و از جیب خودمان حساب کنیم، در عوض دولت باید یارانه شیرخشک را مستقیما به داروخانهها پرداخت کند که نمیکند. همین مسئله اختلال نقدینگی بهوجود کمیآورد که در نهایت منجر به ناتوانی داروخانهها در تامین شیرخشک میشود.»
مسئول داروخانه دیگری در مرکز شهر هم با شاره به اینکه خود مسئله سهمیهای بودن شیرخشک به دلیل کمبود آن است؛ در تایید علت ذکر شده گفت:« به دلیل نقدی بودن خرید شیرخشک، برخی داروخانهها در تامین آن دچار مشکل میشوند. داروخانههایی که توانایی مالی لازم برای تامین آن را داشته باشند دچار کمبود شدید نمیشوند. البته به طور کلی وضعیت نسبت به ماههای گذشته بهتر شدهاست.»
از طرف دیگر بعضی از داروخانهها دچار کمبود برند خاصی از شیرخشک هستند، مثل داروخانهای در شمال تهران که مسئول آن میگوید:« بعضی از شیرخشکها موجود هست و برخی از آنها موجود نیست. مثلا در حال حاضر هیچ نوعی از شیرخشک برند آپتامیل موجود نیست.»
مسئول داروخانه دیگری در شرق تهران با بیان اینکه کمبود شیرخشک یک مسئله تقریبا همیشگی است میگوید:« وضعیت شیرخشک نسبت به ۵،۶ ماه پیش خیلی بهتر است. الان کمبود هست ولی کمتر از ماه های قبل.در حال حاضر در همه شیرخشکهای خاص کمبود داریم. شخصا ۸ ماه است که رنگ آپتامیلHA که نوعی شیرخشک خاص است را ندیدهام.»
مسئول فنی داروخانهای در شمال شهر هم درمورد کمبود در شیرخشکهای خاص گفت:« شیرخشکهای آپتامیل تخصصی و نان تخصصی دچار کمبودند. بیشترین کمبود در نوع ۱ و ۲ شیرخشک به خصوص HA و اپتی است.»
هانی تحویل زاده رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد درباره کمبود عرضه شیرخشک نوزاد در برخی داروخانه ها گفت: کمبود عرضه شیرخشک مربوط به بیمه سلامت است که پول داروخانه ها داده نمی شود، از این رو آنها خرید نمی کنند.
وی با بیان اینکه مشکلی در تولید شیرخشک نوزاد نداریم، افزود: بنابر آمار ماهانه ۶.۵ تا ۷ میلیون قوطی شیرخشک نوزاد تولید می شود، درحالیکه حداکثر نیاز کشور ۵.۵ میلیون قوطی است.
تحویل زاده با بیان اینکه ذخایر شیرخشک جوابگوی بیش از یک ماه نیاز کشور است، گفت: قیمت شیرخشک آخرین بار آبان ماه افزایش یافت، اما مردم بابت خرید هرقوطی شیرخشک ۸۰ هزارتومان پرداخت می کنند و ۱۰۰ هزارتومان بیمه پرداخت می کند. در حال حاضر مشکل تاخیر در پرداخت بیمه به داروخانه ها منجر به کمبود عرضه شیرخشک شده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد ادامه داد: سازمان هدفمندی یارانه ها که تامین اجتماعی دارد، باید تمهیداتی برای رفع این بحران بیندیشد چراکه مشکل کمبود شیرخشک از تامین نیست.
به گفته وی، امسال برآورد می شود تولید شیرخشک نوزاد با افزایش ۱۰ میلیون قوطی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۸۰ میلیون قوطی برسد.
خبرنگار: زینب خوانساری
انتهای پیام /
نظر شما