مصرف ید در خراسان‌شمالی در وضعیت نگران‌کننده قرار گرفت

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی خراسان‌شمالی گفت: با توجه‌ به گزارش ششمین پایش کشوری وضعیت تغذیه‌ای یُد در جامعه سال ۱۴۰۲، تحلیل نتایج حاکی از کاهش میانه یُد ادرار در دانش آموزان کشور و خراسان‌شمالی در مشابه با سال‌های گذشته و نگران کننده است.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، نسرین علیزاده، مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی خراسان‌شمالی در گفت‌وگو با ایسکانیوز، با توجه‌ به گزارش ششمین پایش کشوری وضعیت تغذیه‌ای یُد در جامعه سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: تحلیل نتایج حاکی از کاهش میانه یُد ادرار در دانش آموزان کشور و خراسان‌شمالی در مشابه با سال‌های گذشته و نگران کننده است.

وی با بیان اینکه وضعیت یُد دانش‌آموزان خراسان‌شمالی مشابه میانگین کشوری است اما وضعیت یُد خانم‌های باردار وضعیت مطلوبی ندارد، گفت: میانه یُد ادرار در دانش آموزان درسال ۱۴۰۳ میزان ۱۳۳ میکروگرم در لیتر است که نسبت به سال ۱۳۹۳ میزان ۱۶۱ میکروگرم در لیتر کاهش یافته است.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی خراسان‌شمالی افزود: همچنین میانه یُد ادرار مادران باردار در استان خراسان‌شمالی ۱۴۱ میکروگرم در لیتر است که با توجه به اینکه این شاخص باید بالاتر از ۱۵۰ میکروگرم درلیتر باشد، لزوم توجه به وضعیت دریافت ید مادران باردار الزامی است.

علیزاده تصریح کرد: متاسفانه تبلیغ نمک‌های غیرمجاز از جمله نمک دریا، نمک سنگ و نمک‌های رنگی در فضای مجازی توسط افراد غیر علمی باعث گرایش مردم به مصرف این نوع نمک‌ها شده است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه به نقش ید در سلامت بدن نیز اشاره و عنوان کرد: ید یکی از عناصر ضروری برای بدن است که نقش حیاتی در عملکرد غده تیروئید دارد، این ماده معدنی برای تولید هورمون‌های تیروئیدی تیروکسین و تری‌یدوتیرونین ضروری است و بر رشد، متابولیسم، عملکرد مغز و سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.

وی در پاسخ به این سوال که کمبود ید چه عوارضی دارد، گفت: بزرگ شدن غده تیروئید (گواتر)، کم‌کاری تیروئید (خستگی، افزایش وزن، افسردگی، کندی ذهنی)، اختلالات رشد و تکامل در کودکان، نقص‌های مادرزادی و مشکلات عصبی در نوزادان، کاهش عملکرد شناختی و مشکلات یادگیری در کودکان از عوارض کمبود ید است.

علیزاده با اشاره به بهترین منابع تامین یُد بیان داشت: نمک یددار تصفیه شده تبلور مجدد به میزان کم، بهترین منبع تامین ید است که به راحتی در دسترس بوده و می‌تواند کمبود ید را جبران کند.

وی اظهار داشت: درزنان باردار با توجه به افزایش نیاز دوران بارداری به ید مکمل یدوفولیک، سه ماه قبل از بارداری تا پایان ماه چهارم واز ماه پنجم تا پایان بارداری مکمل مولتی ویتامن مینرال نیاز مادر باردار به ید را تأمین می‌کند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی خراسان‌شمالی توصیه‌هایی را نیز مطرح و بیان کرد: روزانه مقدار متعادل نمک یددار استفاده کنید (حدود ۵ گرم در روز)، ماهی و میگو، لبنیات و تخم مرغ مصرف کنید.

خبرنگار: انسیه حاتمی

انتهای پیام/

کد خبر: 1262199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =