ایمیل دانشجوی آمریکایی به ۳۸۰۰ کارمند دانشگاه: دقیقا در وقت کاری خود چه می‌کنید؟

یک دانشجوی سال دوم دانشگاه براون با ارسال ایمیلی به کارکنان دانشگاه خود درباره علت افزایش شهریه، با پاسخ‌های تند و واکنش‌های خصمانه مواجه شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، براساس یکی از گزارش‌های اخیر نیویورک پست، روند افزایش شهریه‌ی دانشگاه‌ها در آمریکا امسال هم ادامه دار بوده است؛ برای مثال شهریه دانشگاه براون از ۷۸ هزار دلار در سال ۲۰۲۰ به ۹۳ هزار دلار در سال ۲۰۲۴ رسیده‌است. همین موضوع باعث شد تا الکس شی، دانشجوی سال دوم دانشگاه براون با انجام پژوهشی بر روی علل این افزایش شهریه، متوجه روند سعودی تعداد کارکنان دانشگاه شود. در ادامه‌ی این پژوهش، وی با ارسال ایمیلی به کارکنان دانشگاه خود درباره علت افزایش شهریه، با پاسخ‌های تندی مواجه شد.

دانشجوی سال دوم دانشگاه براون در گفت‌وگویی با فاکس‌نیوز دیجیتال اعلام کرد که انگیزه او از ارسال این ایمیل، افزایش سرسام‌آور شهریه این دانشگاه بوده است. او گفت: «سال آینده، هزینه تحصیل در براون ۹۳٬۰۶۴ دلار تعیین شده. وب‌سایت دانشگاه تخمین زده که کل هزینه حضور در سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۶ حتی از ۹۵٬۹۸۴ دلار نیز فراتر خواهد رفت.»

شی افزود: «فکر می‌کنم این مبلغ دیوانه‌کننده است. نمی‌دانم چرا این‌قدر هزینه دارد و هرگز دلیلش را نفهمیدم. اما کمی تحقیق کردم و متوجه شدم که علت افزایش هزینه کالج‌ها در آمریکا و به‌ویژه در براون، روندی افزایشی در چند دهه گذشته داشته است.»

بر اساس آمار، کل هزینه تحصیل در دانشگاه براون برای سال ۲۰۱۹-۲۰۲۰ مبلغ ۷۸٬۷۰۶ دلار بوده که نسبت به سال قبل ۳.۶۲ درصد افزایش داشته. از آن زمان تاکنون، این هزینه به‌طور پیوسته افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۵-۲۰۲۶ به حدود ۹۶٬۰۰۰ دلار برسد.

شی با استفاده از هوش مصنوعی، طی چند تعطیلات آخر هفته در ماه مارس، از یک فضای عمومی در زیرزمین خوابگاهش که در مواقع بارندگی دچار آب‌گرفتگی می‌شده، اقدام به ساخت پلتفرمی برای بررسی عملکرد کارکنان دانشگاه کرد. او می‌خواست بداند چرا شهریه تا این اندازه افزایش یافته و کارکنان در طول روز چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهند.

ایمیل دانشجوی آمریکایی به ۳۸۰۰ کارمند دانشگاه: دقیقا در وقت کاری خود چه می‌کنید؟

وی سایت خود را به‌گونه‌ای طراحی کرد که مشاغل را در سه دسته «مشاغل DEI (تنوع، عدالت و شمول)، مشاغل زائد و مشاغل بی‌فایده» تقسیم کند.

شی عنوان کرد که یکی از دلایل تمرکز او بر مشاغل DEI، فرمان‌های اجرایی رئیس‌جمهور، دونالد ترامپ، بود که تهدید کرده بود بودجه فدرال دانشگاه‌هایی با چنین سیاست‌هایی را قطع خواهد کرد.

او پایگاه داده‌ای متشکل از ۳۸۰۵ کارمند غیرهیئت‌علمی دانشگاه تهیه کرد و به آن‌ها ایمیلی با این سؤال ارسال کرد: «شما در تمام روز چه می‌کنید؟» در این ایمیل، شیه خود را به‌عنوان روزنامه‌نگار نشریه غیرفعال و آزادی‌خواه The Brown Spectator معرفی کرد؛ نشریه‌ای که گروهی از دانشجویان قصد دارند آن را دوباره راه‌اندازی کنند.

او گفت: «از هوش مصنوعی برای رتبه‌بندی آن‌ها استفاده کردم تا ببینم چقدر ممکن است مفید یا غیرمفید باشند.»

ایمیل دانشجوی آمریکایی به ۳۸۰۰ کارمند دانشگاه: دقیقا در وقت کاری خود چه می‌کنید؟

شی اضافه کرد: «ویژگی هوش مصنوعی این است که هرچه داده‌های بیشتری داشته باشید، بهتر عمل می‌کند. بنابراین تصمیم گرفتم به همه مدیران ایمیل بزنم تا اطلاعات بیشتری درباره کار و شغلشان به دست بیاورم؛ با سوالات ساده‌ای چون "در طول روز چه می‌کنید؟" چون فکر می‌کردم می‌تواند به مدل من کمک کند.»

اما واکنش‌ها به این پرسش، آن‌طور که او انتظار داشت نبود.

شی گفت: «به نظر می‌رسید مردم خیلی ناراحت شدند. دانشگاه براون به مدیران گفت که به ایمیل من پاسخ ندهند. در عوض، من فقط پاسخ‌های تندی دریافت کردم.»

در مقاله‌ای که روز سه‌شنبه در Pirate Wire منتشر شد، شی نوشت که تنها ۲۰ نفر از میان ۳۸۰۵ نفری که به آن‌ها ایمیل فرستاده شده بود، پاسخ دادند. برخی پاسخ‌ها، ظاهراً شامل عباراتی توهین‌آمیز بوده‌اند.

شی همچنین ادعا کرد:« شماره تأمین اجتماعی من توسط کسی فاش شده که احتمالاً یکی از مدیران است، چون نمی‌دانم چه کسی دیگری ممکن است به آن دسترسی داشته باشد».

وی همچنین اعلام کرد که اکنون با چند اتهام انضباطی احتمالی از سوی دانشگاه مواجه است، از جمله آسیب روانی و عاطفی، تجاوز به حریم خصوصی، ارائه اطلاعات نادرست، و نقض قوانین اجرایی.

وب‌سایت خبری Just the News نسخه ویرایش‌شده‌ای از اعلان بررسی اولیه دانشگاه براون را منتشر کرده که در آن شی متهم شده است به «دسترسی به سیستم داده اختصاصی دانشگاه که اطلاعات محرمانه منابع انسانی، مالی و دانشجویی را نگهداری می‌کند و استفاده از این اطلاعات برای ساخت یک وب‌سایت عمومی که منجر به ناراحتی عاطفی برای چندین کارمند دانشگاه شده است.»

ماجرا اما به همین جا ختم نشده و ظاهرا بالا گرفته تا حدی که دومینیک کولتی، مسئول برنامه مطبوعاتی دانشجویی در بنیاد حقوق فردی و بیان (FIRE)، همراهی و همکاری خود با شی در این موضوع را اعلام کرده است.

کولتی گفت: «هنوز هیچ ادعای روشنی وجود ندارد مبنی بر اینکه دقیقاً چه اطلاعاتی محرمانه تلقی می‌شوند. همچنین مشخص نیست این ایمیل‌ها یا پایگاه داده‌ای که شیه ایجاد کرده چگونه حریم خصوصی کارمندان را نقض کرده یا آسیب عاطفی و روانی وارد آورده است.»

او تأکید کرد که اتهامات مربوط به آسیب روانی مبهم است و افزود: «این اتهام از دیدگاه FIRE، به‌عنوان مدافعان آزادی بیان و مطبوعات آزاد، بسیار نگران‌کننده است. به‌ویژه آن اتهامی که به نظر می‌رسد مستدل‌ترین باشد، اما در عین حال خشن‌ترین هم هست؛ اینکه با معرفی خود به‌عنوان خبرنگار نشریه Brown Spectator، الکس مرتکب گمراه‌سازی شده است. آیا دانشگاه براون این موضوع را به‌درستی توضیح و شرح می‌دهد؟»

کولتی در ادامه گفت ادعای ارائه نادرست از سوی شی نیز منطقی نیست، چرا که مربوط به این است که The Brown Spectator دیگر به‌عنوان یک گروه دانشجویی فعال شناخته نمی‌شود.

ایمیل دانشجوی آمریکایی به ۳۸۰۰ کارمند دانشگاه: دقیقا در وقت کاری خود چه می‌کنید؟

او اضافه کرد: «دانشگاه براون رسانه‌هایی مانند نیویورک‌تایمز، فاکس‌نیوز یا بسیاری دیگر را به‌عنوان گروه‌های دانشجویی به رسمیت نمی‌شناسد، اما این بدان معنا نیست که دانشجویی که برای این رسانه‌ها گزارش می‌نویسد، خبرنگار واقعی نیست _ همان‌طور که الکس در این مورد بود_.»

الکس شی می‌گوید تنها امیدش این است که داستان او موجب اصلاح نظام آموزشی شود.

او تأکید کرد:« می‌گویم این اتهامات مضحک‌اند. و فکر می‌کنم مردم هم با من هم‌عقیده‌اند. منظورم این است که ایلان ماسک همین حالا این موضوع را بازنشر کرده. به نظرم مردم در سراسر کشور متوجه شده‌اند که هزینه آموزش از کنترل خارج شده. و فکر می‌کنم این واقعیت که براون به کارکنانش گفته پاسخ ندهند و این همه اقدام علیه من انجام داده‌اند، نشان می‌دهد که سعی دارند چیزی را پنهان کنند. و من فکر می‌کنم مردم به‌درستی این موضوع را درک کرده‌اند.»

سخنگوی دانشگاه براون در بیانیه‌ قبلی که به فاکس نیوز دیجیتال فرستاده بود، گفت: «در ساعات ابتدایی صبح روز سه‌شنبه ۱۸ مارس، ایمیل‌هایی برای تقریباً ۳۸۰۰ نفر از کارکنان دانشگاه براون ارسال شد که در آن‌ها به راه‌اندازی وب‌سایتی اشاره شده بود که به نظر می‌رسد با استفاده از داده‌های دسترسی‌یافته از طریق یک پلتفرم فناوری دانشگاه، اقدام به هدف‌گیری کارکنان با ذکر نام و شرح شغلی کرده بود.»

او ادامه داد: «این وب‌سایت شامل توصیف‌های موهنی از وظایف شغلی افراد در تمام سطوح بود. اگرچه ایمیل‌ها به‌عنوان بخشی از یک تحقیق روزنامه‌نگارانه تنظیم شده بودند، اما سازمان خبری ذکرشده در ایمیل، یعنی The Brown Spectator، بیش از یک دهه است که فعالیتی در دانشگاه براون ندارد و هیچ‌گونه مقاله خبری نیز از آن منتشر نشده است. به کارکنان _که بسیاری از آنان نگرانی خود را ابراز کرده بودند _ توصیه کردیم که با دیدی روشن به این موضوع نگاه کنند. از آنجایی که قوانین فدرال از حریم خصوصی دانشجویان محافظت می‌کند، دانشگاه نمی‌تواند جزئیات بیشتری ارائه دهد، حتی برای رد کردن نادرستی‌ها و توصیف‌های گمراه‌کننده‌ای که به‌صورت عمومی منتشر شده‌اند.»

انتهای خبر/

کد خبر: 1263505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =