تحقق شعار سال ۱۴۰۴ بدون بهره‌گیری از ظرفیت علمی و نوآورانه دانشگاه‌ها امکان‌پذیر نیست

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: تحقق شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» بدون بهره‌گیری از ظرفیت علمی، پژوهشی و نوآورانه دانشگاه‌ها امکان‌پذیر نیست. دانشگاه‌ها به‌عنوان مراکز تولید علم، فناوری و تربیت نیروی انسانی متخصص، نقش کلیدی در جهت‌دهی به سرمایه‌گذاری‌های مؤثر و پایدار ایفا می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدرضا ولیلو رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی با تأکید بر اهمیت عملیاتی‌سازی شعار سال ۱۴۰۴ «سرمایه‌گذاری برای تولید»، اظهار کرد: دانشگاه‌ها به عنوان مراکز علمی و نخبگانی می‌توانند نقش مهمی در ارتقاء بهره‌وری، رشد اقتصادی و توسعه پایدار ایفا کنند و دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی نیز با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی و حل مشکلات و مسائل منطقه، تبدیل علم به ثروت و ایجاد اشتغال، برنامه‌های متنوع و هدفمندی را در سال جدید در دستور کار قرار داده است.

وی با بیان اینکه تحقق شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» بدون بهره‌گیری از ظرفیت علمی، پژوهشی و نوآورانه دانشگاه‌ها امکان‌پذیر نیست، عنوان کرد: دانشگاه‌ها به‌عنوان مراکز تولید علم، فناوری و تربیت نیروی انسانی متخصص، نقش کلیدی در جهت‌دهی به سرمایه‌گذاری‌های مؤثر و پایدار ایفا می‌کنند.

این مقام دانشگاهی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی نیز با رویکردی مسئله‌محور و مأموریت‌گرا در تلاش است با افزایش مراکز نوآوری، توسعه واحدهای تولیدی دانش‌بنیان و فعال‌سازی ظرفیت‌های بومی، نقش فعالی در جهت تحقق این شعار ایفا کند.

وی با بیان اینکه اعضای هیات علمی، پژوهشگران و دانشجویان نیز می‌توانند در قالب فعالیت‌های تحقیقاتی، تولید ایده‌های فناورانه و همکاری با واحدهای صنعتی و کشاورزی، مسیر تبدیل علم به ثروت و افزایش بهره‌وری را هموار کنند، گفت: تبدیل پژوهش‌های دانشگاهی به محصولات کاربردی، توسعه فناوری‌های بومی و ورود به زنجیره تولید، مهم‌ترین اهدافی است که با مشارکت فعال دانشگاهیان در سال جدید باید دنبال شود.

وی با بیان اینکه در ششمین رویداد «عصر امید»، این دانشگاه با میزبانی شرکت‌های فناور در حوزه غذا و فراسودمندها، از طرح‌های نوینی مانند آبیاری هوشمند و کنتورهای هوشمند بومی‌سازی‌شده رونمایی کرد که نقش کلیدی در کاهش مصرف آب و مدیریت پایدار منابع آبی منطقه دارند، گفت: این اقدامات همسو با مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی استان در احیای دریاچه ارومیه، از طریق همگرایی علوم کشاورزی، هوش مصنوعی و الکترونیک انجام شده است.

ولیلو تصریح کرد: در راستای تحقق سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی و به منظور بهره‌گیری از توانمندی‌های علمی، پژوهشی و فناورانه در همکاری مشترک دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و فرماندهی انتظامی استان دو طرف در حوزه‌های هوش مصنوعی، طراحی و تولید سامانه‌های الکترونیکی و پیشرفته، تجهیزات هوشمند انتظامی و امنیتی هم افزایی خواهند کرد.

وی با اشاره به برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در سال سرمایه‌گذاری برای تولید در حوزه آزمایشگاهی گفت: راه اندازی آزمایشگاه مشترک صنایع غذایی با هدف گسترش همکاری‌ها در نوآوری‌های علمی و فناوری، تعمیق ادغام صنعت، دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی همچنین افزایش برون ده صنایع غذایی آزمایشگاه مشترک با صنایع شیرینی، شکلات، آبمیوه و کنسانتره از برنامه های مهم این واحد دانشگاهی است.

ولیلو ادامه داد: در واحد ارومیه نیز «سرای امنیت غذایی» با هدف تحقیق و توسعه، آموزش و همکاری بین‌المللی در حوزه کشاورزی، صنایع غذایی و بیوتکنولوژی راه‌اندازی شده است؛ این مرکز، پایگاهی برای هم‌افزایی میان دانشگاه، کشاورزان، صنعتگران و سیاستگذاران بوده و به عنوان الگویی در راستای ارتقای امنیت غذایی کشور ایفای نقش می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: آزمایشگاه‌های خاک و بتن در واحدهای ارومیه، خوی، مهاباد، سلماس، نقده و سردشت جهت پوشش نیازمندی حوزه عمران جهت مشارکت در طرح های کشوری مسکن جهت ارائه خدمات برون دانشگاهی سازماندهی خواهد شد.

ولیلو در خصوص سایر طرح های واحد ارومیه نیز اذعان کرد: پیرو اخذ مجوز مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی این واحد دانشگاهی، اقدامات لازم جهت استانداردسازی اتاق کشت سلول، تاریکخانه، تست‌های ژنتیکی و تجهیزات پیشرفت مولکولی در جهت طراحی کیت‌های آزمایشگاهی و مولکولی خواهد پرداخت.

وی ادامه داد: ایجاد این آزمایشگاه‌های تخصصی در مناطق مرزی، علاوه بر کاهش نیاز به ارسال نمونه‌ها به استان‌های دیگر و تسریع در فرآیندهای تولید و صادرات، گامی موثر در حمایت عملی دانشگاه از بخش صنعت و تولیدکنندگان محلی بوده است. این اقدام، نمود عینی ارتباط صنعت و دانشگاه در عمل است که می‌تواند الگوی موفقی برای سایر مناطق کشور نیز باشد.

وی با اشاره به اینکه یکی از راهبردهای مؤثر در تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید»، تقویت پیوند بین صنعت و دانشگاه است، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی با درک اهمیت این موضوع، با اجرای پروژه‌هایی نظیر تولید قطعات صنعتی، پرورش ماهی، تولید عسل و رول‌های کاغذی، به‌دنبال پیوند دانش با تولید و بازار است که این همکاری‌ها موجب افزایش کیفیت محصولات، ارتقای توانمندی‌های فنی کشور و کاهش وابستگی به خارج خواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی با اشاره به توانمندی‌های صنعتی واحد خوی گفت: دو طرح بزرگ «تولید قطعات ماشین‌آلات کشاورزی» و «مرکز تولید عسل و اپیتراپی» در دستور کار این واحد قرار گرفته است.

وی افزود: با مشارکت شرکت نیکو صنعتگران توانمند، واحد تولید قطعات نه تنها احیا شده بلکه به دنبال تبدیل آن به شرکت سهامی هستیم تا نیاز قطعه‌سازی منطقه را تأمین کنیم؛ در حوزه تولید عسل نیز، با تکیه بر ظرفیت خوی به‌عنوان قطب تولید عسل، مرکز پژوهشی، آموزشی و درمانی با محوریت زنبورداری و زنبوردرمانی راه‌اندازی خواهد شد که علاوه بر آموزش‌های کاربردی و پژوهش، تولید و بسته‌بندی فرآورده‌های زنبورعسل را نیز شامل می‌شود.

ولیلو با اشاره به پتانسیل‌های واحد ماکو گفت: ایجاد «مجتمع تجاری، رفاهی و اقتصادی دانشگاه آزاد ماکو» در مجاورت بازارچه منطقه آزاد، به افزایش ارزش زمین‌های دانشگاه و پاسخگویی به نیازهای رفاهی و اقتصادی و فرهنگی منطقه منجر خواهد شد. همچنین برنامه‌ریزی برای راه اندازی پروژه «تولید رول کاغذی» با ظرفیت روزانه ۳ هزار بسته در منطقه آزاد تجاری ماکو در دستور کار قرار گرفته و علاوه بر تأمین نیاز دانشگاه‌های آزاد اسلامی سراسر کشور، به درآمدزایی پایدار کمک خواهد کرد.

وی اذعان کرد: در جنوب استان نیز، واحد مهاباد با راه‌اندازی دو طرح مهم «پرورش ماهی قزل‌آلا» و «گلخانه توت‌فرنگی» در اراضی جهادآباد، به دنبال تلفیق کشاورزی، گردشگری و پژوهش کاربردی است که این طرح‌ها ضمن اشتغال‌زایی مستقیم برای جوانان، باعث ارتقاء کیفی آموزش‌های حوزه کشاورزی و همچنین تقویت ارتباط با اقلیم کردستان عراق و صادرات محصولات می شود.

وی در خصوص طرح تیرپارک مرکز پیرانشهر تاکید کرد: در مرکز پیرانشهر، پروژه «تیرپارک دانشگاه» در مجاورت پایانه مرزی تمرچین طراحی شده که با امکاناتی نظیر رستوران، سوئیت، پمپ‌بنزین، پارکینگ و خدمات رفاهی، ضمن حل مشکل ترافیک کامیون‌های ترانزیتی، می‌تواند به منبع درآمدی پایدار برای دانشگاه تبدیل شود.

ولیلو افزود: در حال حاضر طرح مذکور در مرحله اخذ مجوزهای قانونی برای تغییر کاربری اراضی بوده و پیگیری‌های لازم از مراجع ذی‌صلاح در حال انجام است.

این مقام دانشگاهی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی با تکیه بر ظرفیت‌های خود، هم‌راستا با سند تحول و تعالی دانشگاه و با هدف تحقق عملیاتی شعار سال ۱۴۰۴ «سرمایه‌گذاری برای تولید»، مسیر جدیدی از فعالیت‌های دانش‌بنیان، اشتغال‌زا و سودآور را آغاز کرده است.

خبرنگار: کوشا ساسانیان

انتهای پیام/

کد خبر: 1264209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =