سد سقاوه نقش مهمی در تامین منابع آبی دارد

محمد یوسفی*

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد، دامنه زاگرس دارای منابع آبی بیشمار و زیادی است و داشتن رودخانه‌ های پر آب نیز بر آن افزوده شده است، کهگیلویه و بویراحمد که به استان چهار فصل مشهور می باشد، دارای رودخانه‌ های زیادی از جمله نازمکان، ماربر، دره آجم، گردآوه، آب شور، تغار، قلات، خیرآباد و بشار، می توان نام برد.

سد سقاوه مرهمی برای بی آبی

نقش و اهمیت آب در تولیدات کشاورزی و وابستگی بیش‌ از حد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به باران، بالا بودن ریسک کشاورزی دیم و ضعف شهرستان بویراحمد در میزان اراضی آبی باعث شده که امروز تنها مرهم این بی‌ آبی و تشنگی احداث سدی حیاتی به نام سقاوه باشد.

بر اساس آمار، ۳۰ درصد دانش زراعت دیم کشور در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود به‌ طوری‌ که بالغ‌ بر 50 هزار هکتار زمین زراعی وجود دارد که از این میزان حدود 44 هزار هکتار دیمی و تنها 6 هزار هکتار باغ و زمین آبی وجود دارد.

استان کهگیلویه و بویراحمد که عنوان پایتخت طبیعت کشور را به خود نسبت داده است، باعث شده که بحث سد سازی در کشور های در حال توسعه، همچنان یک منبع مهم برای تأمین آب و برق و کنترل سیلاب باشد. با ساخت سد ها در مناطق خشک و کم آب، می‌توان جلوی کمبود آب و خسارات ناشی از سیلاب را گرفت. همچنین، با استفاده از سد ها در مناطق کوهستانی، می‌توان از آب سدها برای تأمین آب برای شهرها و روستاها استفاده کرد.

پروژه احداث سد سقاوه یکی از مهم‌ ترین پروژه‌ های عمرانی و زیربنایی استان و به ویژه شهرستان بویراحمد است.
تامین آب شرب باکیفیت و بهداشتی برای منطقه با توجه به وضعیت کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی یکی از اولویت‌ های مهم استان است که در همین خصوص احداث سد سقاوه و شبکه آبرسانی آن نقش مهمی را در تامین آب شرب، کشاورزی، صنعت، اشتغالزایی ایفاء می‌کند.
این سد که نقش مهمی در رونق و توسعه پایدار استان خواهد داشت در آینده نیز می‌تواند به ایجاد و بهبود وضعیت اشتغال در منطقه کمک کند.


با احداث این سد، ضمن کنترل سیلاب‌ های فصلی، می‌ توان افزون بر ۹ میلیون متر مکعب آب ذخیره کند که با تکمیل آن مشکل اب شرب روستا های اطراف مرتفع و همچنین آب مورد نیاز صنایع را نیز تامین می کند.

این سد که نقش بسیار مهمی در رونق و توسعه پایدار استان خواهد داشت. پیامدهای مثبت زیادی همچون خروج منطقه از محرومیت و بن بست اقتصادی، ایجاد فرصت‌های شغلی و اقتصادی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان را می توان نام برد.

محمد یوسفی_مدرس دانشگاه

انتهای یادداشت/

کد خبر: 1264282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =