کدام سدهای کشور در معرض خشکسالی هستند؟

تعدادی از سدهای مهم و بزرگ کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا ۱۸ اسفندماه با کاهش حجم آب از ۲۵ تا ۷۵ درصد روبه‌رو شده اند.

به گزارش گروه اقتصادیی ایسکانیوز، سال آبی جاری یکی از سخت ترین سال های آبی کشور است که با کاهش شدید بارش ها روبه‌رو شده و همین امر موجب کاهش حجم آب سدهای کشور شده است.

بیشتر بخوانید:

سدهای تهران از آب خالی شد

بر اساس تازه ترین آمارهای دفتر اطلاعات و داده های آب کشور، از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا ۱۸ اسفندماه مجموع ۱۳ سد حوضه آبریز دریاچه ارومیه به همراه ۱۵ سد دیگر با کاهش حجم آب از ۲۵ تا ۷۵ درصد روبه‌رو شده اند.

سد شمیل و نیان در استان هرمزگان از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفندماه فقط ۲ میلیون متر مکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۹۲ درصدی در صدر سدهای کم آب کشور قرار دارد.

سد استقلال در استان هرمزگان هم از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفندماه ۱۹ میلیون متر مکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۲ درصد کاهش را نشان می دهد.درصد پرشدگی این سد هشت درصد است.

سد امیرکبیر تهران از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفندماه ۱۲ میلیون متر مکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۰ درصد کاهش دارد و درصد پرشدگی آن نیز ۶ درصد است.

سد وشمگیر، گلستان، بوستان در استان گلستان هم از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفندماه ۲۲ میلیون متر مکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۴ درصد کاهش را نشان می دهد. درصد پرشدگی این سد ۲۰ درصد است.

سد زاینده رود اصفهان نیز از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفند ۱۳۸ میلیون مترمکعب آب داشته که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۳ درصد کاهش را نشان می دهد. درصد پرشدگی این سد ۱۱ درصد است.

سد کهیر در استان سیستان و بلوچستان از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفندماه ۱۲۴ میلیون متر مکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۸ درصد کاهش یافته است.

سد پانزده خرداد در حوضه آبریز قمرود از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفند ۲۱ میلیون متر مکعب Hب داشته که در مقایسه با سال گذشته در همین بازه زمانی ۳۹ درصد کاهش را نشان می دهد. درصد پرشدگی این سد ۱۱ درصد است.

سد کمال صالح استان مرکزی از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفند ۱۴ میلیون متر مکعب آب دارد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد کاهش دارد و پرشدگی آن نیز ۱۵ درصد است.

سد کینه ورس زنجان هم از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفند سه میلیون متر مکعب آب دارد که نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد کاهش یافته است.

مجموع ۱۳ سد حوضه آبریز دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ اسفندماه ۵۵۱ میلیون متر مکعب حجم موجودی آب دارند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد کاهش حجم آب داشته و درصد پرشدگی آنها نیز ۳۳ درصد است.

سد دز خوزستان با یک میلیارد و ۴۸ میلیون متر مکعب، در هم‌سنجی با پارسال ۳۰ درصد کاهش حجم آب دارد.

سد مارون خوزستان نیز با داشتن ۳۲۵ میلیون متر مکعب کاهش ۳۰ درصدی حجم آب نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.

سد رئیسعلی دلواری بوشهر با ۲۵۷ میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد کاهش دارد.

سد آزاد کردستان هم با داشتن ۱۷۷ میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد کاهش حجم آب را نشان می دهد.

سد سرنی با ۱۰ میلیون متر مکعب آب و سد جگین با ۱۱۷ میلیون متر مکعب آب در استان هرمزگان به ترتیب با کاهش ۲۷ و ۲۶ درصدی نسبت به سال گذشته روبه‌رو شده اند.

وضعیت وخیم سدهای کشور در نیمه نخست سال آبی جاری ضرورت توجه به مدیریت مصرف آب را چند برابر می کند، امری که اگر نادیده گرفته شود مشکلاتی در تامین آب به همراه خواهد داشت.

کد خبر: 1261412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =