سید صالح حسینی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا اظهار کرد: متاسفانه تاریخ نشان داده که اعتماد به آمریکا میتواند نتایج فاجعهباری داشته باشد. نمونه بارز آن لیبی است. کارنامه قذافی از نظر حقوق بشر قابل دفاع نیست، اما لیبی زمانی تهدیدی برای اروپا بود و در مجامع بینالمللی نفوذ داشت. اما الان چه وضعیتی دارد؟ دو پاره شده، حکومت متمرکزی وجود ندارد و درگیر جنگ داخلی است. این وضعیت ناشی از اعتماد قذافی به آمریکاییها و کاهش برد موشکها و تحویل سلاحهای خود بود.
وی ادامه داد: در نهایت، قذافی به طرز فجیعی کشته شد و آمریکاییها به وعدههای خود عمل نکردند. صدام حسین هم پس از جنگ با ایران و حمله به کویت، سلاحهای خود را تحویل داد، اما آمریکاییها اجازه دادند بعثیها مردم بیدفاع عراق را قتل عام کنند و یک حکومت سیاه ۱۰ ساله در عراق ادامه یافت تا اینکه خود آمریکاییها به عراق حمله کردند.
حسینی بیان کرد: آمریکاییها در مذاکره میگویند آنچه مال من است، مال من است، حالا بیایید درباره چیزهایی که مال تو است مذاکره کنیم. این تیپ فکری آنهاست. سخنگوی کاخ سفید در مورد فرانسویها گفته اگر آمریکا نبود، شما باید به زبان آلمانی صحبت میکردید. با این حال، من مطمئنم که آمریکا هرگز وارد یک جنگ مستقیم با ایران نمیشود.
وی تصریح کرد: ملت ایران تجربه تاریخی برجام را دارد. خوشبختانه ما یک رهبر فرزانه داریم که از نظر علمی و بینش سیاسی در جایگاهی نیست که دیپلماتهای کهنه کار آمریکایی بخواهند سر ایران را کلاه بگذارند. ایران از زمان هخامنشیان بوده و قدرتهای بزرگ آمدهاند و رفتهاند، اما این ایران همچنان در صحنه جهان حضور دارد.
حسینی توضیح داد: قطعاً اگر مذاکرات به نتیجه مطلوب نرسد، مقصر اصلی ایالات متحده آمریکاست. رژیم صهیونیستی در همسایگی ما بمب اتمی دارد و همه میدانند. نخست وزیر این رژیم در صحن سازمان ملل ایران را تهدید میکند. بعد شما به کشوری که با سلاح هستهای تهدید شده میگویید سلاحهای متعارف خودت را هم کنار بگذار. این را هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد. ترامپ هم بیشتر شومن است تا یک رئیس جمهور با برنامه منظم. او بیشتر بازیگری میکند تا عملگرایی.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی تاکید کرد: ما در برجام امتیازی دادیم و امتیازی گرفتیم، اما وقتی سبک و سنگین کردیم، آمریکاییها آنچه را که به ما داده بودند، خیلی راحت از ما گرفتند. این بار باید در دادن و گرفتن امتیازات دقت کنیم. میتوان داراییهای مشخصی را در ایران سرمایهگذاری کرد که در صورت نقص تعهد آمریکا، ما آن داراییها را بلوکه کنیم. در برجام حس میکنیم که مسخره شدیم. ما باید واقعیتها را درباره ساختار بینالمللی بپذیریم. ساختار بینالمللی عادلانه و منطقی و اخلاقی نیست.
وی یادآور شد: وقتی آمریکا از برجام بیرون آمد، هیچ کدام از شرکتهای اروپایی جرات نکردند با ایران تعامل کنند. اگر این بار آمریکا خواست بیرون بیاید، چه؟ باید یک وجه تضمینی وجود داشته باشد که اگر آمریکاییها خواستند بروند، خیلی خشک و خالی نروند. آنچه که میماند ایران است و ما باید به خود ایران و کشورمان متکی باشیم.
حسینی خاطر نشان کرد: امیدوارم حاصل این مذاکرات برای مردم ایران پر از خیر و برکت باشد. خیر و برکت حقیقی باید به وجود خود مردم متکی باشد، نه کمکهای خارجی و نه تجارت خارجی. حتی اگر تجارتی هم قرار باشد باشد، باید تجارت توسعه محور باشد و ورود فناوریهای جدید به کشور را به دنبال داشته باشد، نه صرف کالاهای مصرفی.
انتهای پیام/
نظر شما