حذف توان موشکی خواسته بعدی آمریکایی‌هاست/ پشت پرده اقتصاد شرطی کشور

دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی با بیان این که آمریکا در گام‌های بعدی موضوعاتی مانند «موشک‌های دوربرد» و حمایت ایران از محور مقاومت را مطرح می‌کند، گفت: طیف خاصی اقتصاد کشور را شرطی کرده‌اند گویی اگر ایران با آمریکا توافق کرد قیمت دلار پایین می‌آید و اگر توافق صورت نگیرد قیمت دلار بالا می‌رود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، در شرایطی که دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا قرار است روز شنبه ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ آغاز شود، استیو ویتکاف نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه به شبکه فاکس‌نیوز گفته است آمریکا به دنبال «محدودسازی» غنی‌سازی اورانیوم ایران است، نه «توقف» کامل برنامه هسته‌ای.

بیشتر بخوانید؛

مقامات آمریکایی در مذاکرات تمامیت‌خواه هستند/ احتمال مطالبه توان موشکی و فعالیت مستشاری ایران وجود دارد

هر چند به نظر نمی‌رسد تیم مذاکره کننده ایرانی درخواست محدودسازی را نیز بپذیرد اما این عقب‌نشینی آشکار درحالی صورت گرفته است که تا پیش از این وی و دونالد ترامپ از برچیده شدن تاسیسات هسته ای ایران سخن به میان آورده بودند. علاوه بر این مقامات آمریکایی بارها از محدود کردن توان نظامی کشور نیز سخن گفته‌اند. البته با آغاز مذاکرات مسقط مشخص شد که چارچوب رایزنی‌ها صرفا به حیطه مسائل هسته‌ای ایران محدود شده و طرف مقابل تا کنون به طور رسمی سخنی از توان نظامی ایران به میان نیاورده است.

به باور تحلیل‌گران، اگر دولت آمریکا درخواستی مبنی بر محدودیت تسلیحات نظامی ایران کند، مذاکرات متوقف خواهد شد زیرا حفظ «توان نظامی»، «خط قرمز» جمهوری اسلامی ایران است. با این حال با توجه به بدعهدی‌های پیشین دولت‌های متعدد آمریکا و به طور خاص دولت اول دونالد ترامپ و تاثیرپذیری آن‌ها از لابی‌های صهیونیستی، همواره این نگرانی وجود دارد که در ادمه راه طرف آمریکا به سراغ «محدودسازی» برد موشک‌های ایرانی نیز برود!

توجه بین‌المللی به برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران از سال ۲۰۲۴ به دنبال رویارویی نظامی مستقیم بین ایران و اسرائیل و همچنین انتخاب دونالد ترامپ به ‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده تشدید شده است. در این مدت دولت آمریکا بیش از گذشته از برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران به عنوان برگی برای ایران‌هراسی در منطقه خاورمیانه استفاده کرده است.

اما صرفنظر از نگرانی‌های خارجی یکی دیگر از نگرانی‌های داخلی که در این دور از مذاکرات نیز بوجود آمده است، ایجاد «دوقطبی» میان طیف‌های سیاسی بر سر مذاکرات است. رهبر انقلاب امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۴ در دیدار اعضای هیات رییسه مجلس شورای اسلامی و روسای کمیسیون‌های تخصصی با ایشان ضمن انتقاد از خوشبینی و بدبینی افراطی نسبت به مذاکرات خاطرنشان کردند: «گفتگوهای عمان یکی از ده‌ها کار وزارت خارجه است. مسائل کشور را به گفت‌وگوها گره نزنیم. به این گفت‌وگوها نه به صورت افراطی خوشبین هستیم و نه به صورت افراطی بدبین. بالاخره کاری و حرکتی است که تصمیم‌گیری شده و در قدم‌های اول هم خوب اجرا شده است. البته به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم اما به توانایی‌های خودمان خوش‌بین هستیم.»

علاوه بر این رفتارهای هیجانی این روزها در بازار ارز و طلا و توقف اصلاحات در این بازارها بر نتیجه مذاکرات از دیگر نگرانی‌هایی است که به شدت افکار عمومی و اذهان فعالان اقتصادی را به خود مشغول کرده است. بر این اساس رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنان امروز خود خطاب به مسئولان کشور گوشزد کردند: «مسائل کشور را به این گفتگوها گره نزنید. اشتباهی که در برجام کردیم اینجا تکرار نشود. در دوران برجام، کشور را شرطی کردیم و همه چیز را منوط کردیم به پیشرفت مذاکرات. سرمایه‌گذار وقتی می‌بیند که کشور منوط به مذاکره است، سرمایه‌گذاری نمی‌کند.»

در ادامه گفتگو با حبیب‌الله بور بور، دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، عضو مرکزی خانه احزاب ایران و فعال سیاسی اصول‌گرا را درباره چشم انداز مذاکرات ایران و آمریکا و نحوه مواجهه این دو کشور را در گفتگوی‌های آتی می‌خوانید:

آمریکا پس از توافق سراغ موشک‌های دوربرد می‌رود

بوبور با بیان این‌که هدف آمریکا از مذاکرات، مسلط کردن اسرائیل بر منطقه خاورمیانه است به خبرنگار سیاسی ایسکانیوز گفت: آمریکا در گام‌های بعدی موضوعاتی مانند «موشک‌های دوربرد» و حمایت ایران از محور مقاومت را مطرح می‌کند و در نهایت پذیرفتن «موجودیت اسرائیل» را به میان می‌کشد.

وی درباره علت سخن گفتن ترامپ از مسائلی مانند «توافق» و «مذاکره» گفت: شرایطی در آمریکا پیش آمده است که ترامپ می‌خواهد برای حفظ توازن قدرت، ابتدا با ایران به توافق دست یابد ولو یک توافق موقت و سپس به سمت چین برود تا به اوضاع مسلط شود. این راهبرد ترامپ یادآور داستان فردی است که در پی تصاحب یک باغ بود و زمانی که وارد باغ شد با سه نفر مواجه شد ابتدا با کمک دو نفر یک نفر را بیرون کرد، سپس با همکاری یک نفر، نفر دیگر را بیرون کرد و در نهایت خودش نفر آخر را بیرون کرد.

دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی با بیان این که قلدری‌های ترامپ به علت مشکلات اقتصادی این کشور است، گفت: وظیفه ترامپ در شرایط فعلی، ساماندهی اقتصاد کشورش است و ترامپ در این راستا ابتدا به کانادا زورگویی کرد و سپس موضوع تعرفه‌ها را مطرح کرد که چین را تحت فشار بگذارد. از سوی دیگر ترامپ با مسئله اعتراضات داخلی و نیز کشتار غزه مواجه است بنابراین مجموع این شرایط باعث شده است تا وی به زعم خودش به فکر رام کردن ایران بیفتد.

ترامپ فردی نیست که بشود به وی اعتماد کرد

عضو مرکزی خانه احزاب ایران با تاکید بر این که ترامپ به دنبال صلح نیست، بیان کرد: دولتمردان آمریکایی اگر صلح‌طلب بودند دست اسرائیل را برای رقم زدن چنین فجایعی در غزه باز نمی‌گذاشتند تا کودکان از بی‌آبی جان دهند. بنابراین ترامپ فردی نیست که بشود به سخن و قول وی اعتماد کرد اما شرایط داخلی آمریکا در حال حاضر به گونه‌ای رقم خورده است که ترامپ قهرمان شده و می‌خواهد مشکلات را حل کند.

بوربور با اشاره به پروپاگاندای تبلیغاتی دولت آمریکا در داخل کشورش و سایر کشورها درباره انرژی هسته‌ای ایران گفت: دستگاه‌های تبلیغاتی آن‌ها به گونه رفتار می‌کند که گویی جمهوری اسلامی ایران درصدد دست‌یابی به بمب اتم است و مردم آمریکا و برخی کشورهای منطقه را وحشت‌زده کرده‌اند و می‌خواهند از طریق دستگاه‌های تبلیغاتی بگویند ما از دست‌یابی ایران به بمب اتم ممانعت کرده‌ایم، این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران ساخت و استفاده از بمب اتم را در برنامه خود ندارد.

وی در ادامه افزود: هنگامی که ایران می خواست عملیات وعده صادق ۳ را انجام دهد رهبر انقلاب به نیروهای نظامی گفتند اگر سلاح نقطه‌زن برای این این عملیات دارید می‌توانید آن را اجرایی کنید زیرا در عملیات‌های پیشین سلاح‌های به کار گرفته شده با فاصله حدودا ده متر هدف‌گیری می‌کرد. وقتی دینی تا این حد تقید دارد که در عملیات نظامی بی‌گناهی کشته نشود بنابراین به دنبال ساخت بمب اتم نمی‌رود تا یک کشور را نابود کند. بنابراین صنعت هسته‌ای ایران فقط بهانه‌ای در دست آمریکا است.

برخی به خاطر مذاکرات، اقتصاد را شرطی کرده‌اند

دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی با انتقاد از گره خوردن نوسانات بازار سکه و ارز به مذاکرات گفت: طیف خاصی در کشور که قیمت ارز را بالا برده بودند حالا با شروع مذاکرات قیمت‌ها را پایین آورده‌اند و در واقع اقتصاد کشور را شرطی کرده‌اند گویی اگر ایران با آمریکا توافق کرد قیمت دلار پایین می‌آید و اگر توافق صورت نگیرد قیمت دلار بالا می‌رود! دستگاه‌های امنیتی باید علل نوسانات این روزهای بازار ارز را بررسی کنند و ببینند چرا هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده آن‌چنان قیمت ارز پایین می‌آید که اصلا خریداری در بازار نیست. دیروز جلسه‌ای با وزیر کشور داشتیم و در آن جلسه گزارش‌هایی مبنی بر کاهش بیست تا بیست و پنج درصدی در بازار ارز ارائه شد در حالی که قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم پایین نیامده است و دستگاه قضائی باید به این وضعیت رسیدگی کند.

بوربور در توصیه به تیم مذاکره کننده کشورمان گفت: مقام معظم رهبری راهبرد مذاکره را مشخص کرده‌اند به این معنی که طرف مقابل باید ابتدا با عمل به وعده‌هایش راستی‌آزمایی شود و صداقتش را اثبات کند تا توافق جدیدی صورت بگیرد. اما زمانی عده‌ای افراد نادان جلوتر از طرف آمریکایی به وعده‌هایشان عمل کردند اما آمریکا به وعده خود در آزاد کردن پول‌های بلوکه شده ایران عمل نکرد. آقای عراقچی در مذاکرات روز شنبه ابتدا باید از طرف مقابل عمل به وعده‌هایش را مطالبه کند و در گام بعدی درخواست‌های آن‌ها را بررسی کند زیرا ما در قضیه برجام به تمام وعده‌هایمان عمل کردیم اما آن‌ها خلف وعده کردند.

اگر ایران قدرت بازدارندگی‌اش را از دست بدهد بدتر از لیبی خواهد شد

وی در واکنش به استفاده از مدل لیبی‌سازی برای ایران در اظهارات نتانیاهو گفت: اگر آمریکا توان انجام این کار را داشت حتما انجام می‌داد زیرا جمهوری اسلامی ایران برای آمریکا به مراتب غیرقابل‌ تحمل‌تر است تا لیبی. آمریکایی‌ها زمانی با صدام مبارزه خود را شروع کردند که بعد از سه سال بازرسی با انواع و اقسام مجوزهای سازمان ملل متوجه شدند عراق توان دفاع از خود را ندارد. قذافی به تمام شروطی که برای وی گذاشتند عمل کرد و در نهایت با برخی کشورهای اروپایی هم تفاهم نامه‌ای امضاء کرد که اگر به لیبی حمله شود، آن‌ها از کشورش حمایت کنند. در این راستا انگلستان نیز تفاهم‌نامه‌ای را با لیبی منعقد کرد اما اولین هواپیماهایی که روی آن‌ها بمب ریختند خود انگلیسی‌ها بودند! پیش از این لیبی مجبور شده بود تا تجهیزات انرژی هسته‌ای خود را به بندر بنغاضی بفرستد که به آمریکا منتقل شود و پس از آن بمباران شروع شد. بنابراین اگر ایران قدرت بازدارندگی‌اش را از دست بدهد بدتر از لیبی خواهد شد.

عضو مرکزی خانه احزاب ایران در پاسخ به پرسشی درباره دلایل اظهاراتی درباره برچیده شدن صنعت هسته‌ای ایران از سوی مقامات آمریکایی گفت: همان‌طور که پیشتر گفتم شعارهایی که ترامپ داد و اهدافی که ترسیم کرد این‌قدر بزرگ بود که دنیا در مقابلش ایستاد. وی خواست معضل گرانی در آمریکا را با وضع تعرفه‌های بالای تجاری برای کالاهای دیگر کشورها از جمله چین حل کند اما با مخالفت‌هایی در داخل و خارج کشورش مواجه شد و الان می‌خواهد مشکلاتش را یک به یک حل کند.

وی در پایان تصریح کرد: از طرف دیگر آمریکا نه توانایی لیبی‌سازی ایران را دارد نه توانایی تحمل ایران هسته‌ای و نظامی را اما جمهوری اسلامی ایران با وجود مقام معظم رهبری و سیاستی که ایشان دارند به سرنوشت عراق، افغانستان و لیبی دچار نخواهد شد و امکان ندارد اولا ایشان اجازه دهند که از برد موشک‌های دوربرد ایران کاسته شود و ثانیا اجازه نخواهند داد که مثل دوره‌های گذشته صنعت هسته کشورمان مورد مذاکره قرار گیرد و تصمیم بتن‌ریزی دوباره تکرار شود. فقط ایران ممکن است برای اثبات حقانیتش مبنی بر صلح‌آمیز بودن صنعت هسته‌ای اجازه بازرسی‌های بیشتر به آژانس بدهد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1264562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =