شهید طهرانچی دانشگاه را فراتر از آموزش می‌دید

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اندیشه و عملکرد شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی، تأکید کرد: نگاه او به دانشگاه صرفاً محدود به آموزش نبود، بلکه وی سه بُعد علم، فناوری و تربیت را در کنار فرهنگ دانشگاهی، پایه‌های تحول در آموزش عالی می‌دانست.

دکتر بیژن رنجبر، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به جایگاه علمی و مدیریتی شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی، گفت: شهید طهرانچی شخصیتی صاحب‌نظر در حوزه آموزش عالی بود. این موضوع نه از منظر عنوان‌های مدیریتی، بلکه از حیث عمق دیدگاه و نگرش متفاوتی بود که نسبت به کارکرد دانشگاه‌ها داشت.

وی با بیان اینکه شهید طهرانچی دانشگاه را تنها یک نهاد آموزشی نمی‌دانست، افزود: ایشان معتقد بود دانشگاه سه بُعد اساسی دارد؛ یکی بُعد علمی، دیگری فناوری و نوآوری و سومی تعلیم و تربیت. اما مهم‌تر از آن، تأکید ایشان بر فرهنگ دانشگاه بود. فرهنگی فراتر از آیین‌نامه‌ها و مقررات؛ فرهنگی که ریشه در تربیت انسان و ارتقای جامعه دارد.

رنجبر خاطرنشان کرد: شهید طهرانچی همواره بر این باور بود که دانشگاه باید در مسیر نفع اجتماعی گام بردارد. یعنی خروجی دانشگاه نباید صرفاً مقاله یا مدرک باشد، بلکه باید مستقیم در خدمت مردم و حل مسائل جامعه قرار گیرد. این نگاه به‌ویژه در دانشگاه آزاد اسلامی که یک دانشگاه بزرگ اجتماعی است، برجستگی بیشتری پیدا می‌کرد و دکتر طهرانچی تلاش می‌کرد این رویکرد را به‌صورت عینی در دانشگاه پیاده‌سازی کند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نقش‌آفرینی شهید طهرانچی در سیاست‌گذاری‌های کلان کشور، گفت: این دیدگاه‌های روشن و ساختاری یعنی چند بُعدی دیدن دانشگاه و توجه به مؤلفه‌های تربیت و فناوری در کنار دانش، صرفاً محدود به بدنه اجرایی نبود، بلکه در سطح شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به‌صراحت از سوی ایشان مطرح و دنبال می‌شد. ان‌شاءالله راهی که ایشان آغاز کردند، با قوت ادامه پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1275103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =