آموزش شیرینی پزی / طرز تهیه کمپوت شاه توت خانگی

با استفاده از شاه توت تازه یا یخ‌زده می‌توانید کمپوتی تهیه کنید که هم سالم‌تر و هم کم‌قندتر از مربا است. در این آموزش، طرز تهیه کمپوت شاه توت را به صورت مرحله‌به‌مرحله یاد می‌گیرید تا همیشه یک کمپوت خوشمزه و طبیعی در دسترس داشته باشید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ با استفاده از شاه توت تازه یا یخ‌زده می‌توانید کمپوتی تهیه کنید که هم سالم‌تر و هم کم‌قندتر از مربا است. در این آموزش، طرز تهیه کمپوت شاه توت را به صورت مرحله‌به‌مرحله یاد می‌گیرید تا همیشه یک کمپوت خوشمزه و طبیعی در دسترس داشته باشید.

بیشتر بخوانید:

آموزش شیرینی پزی / طرز تهیه کیک اکلز؛ کلوچه‌ انگلیسی پر از کشمش

همچنین شما می‌توانید با خواندن مطالب طرز تهیه کمپوت زردآلو و طرز تهیه کمپوت آلبالو خانگی با انواع میوه‌های تابستانی، در خانه کمپوتی خوشمزه و سالم تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه کمپوت شاه توت
شاه توت تازه یا یخ‌زده ۴ فنجان
شکر ۴ قاشق غذاخوری
آب‌لیمو تازه ۲ قاشق غذاخوری
آب ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کمپوت شاه توت

مرحله اول: شستن شاه‌توت
برای شستن شاه‌توت‌ها، ابتدا آن‌ها را به‌آرامی داخل یک آبکش یا صافی بریزید. سپس یک کاسه بزرگ را از آب سرد پر کنید و آبکش را درون آن قرار دهید تا شاه‌توت‌ها به‌طور کامل در آب غوطه‌ور شوند. با دست تمیز، شاه‌توت‌ها را خیلی آرام در آب بچرخانید تا گل‌ولای و آلودگی‌ها از سطح آن جدا شود.

پس از چند دقیقه، آبکش را از آب خارج کنید و اجازه دهید آب اضافی کاملا خارج شود. در صورت نیاز، این کار را یک بار دیگر با آب تازه تکرار کنید. دقت داشته باشید که فشار زیاد به شاه‌توت‌ها وارد نکنید، چون بافتی بسیار لطیف دارند و ممکن است له شوند.

مرحله دوم: حرارت دادن به ترکیب مواد کمپوت شاه‌توت
شاه‌توت‌ها، شکر، آب‌لیمو و آب را داخل یک قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید مخلوط به جوش بیاید. وقتی جوشید، حرارت را کمی کم‌تر کنید و حدود پنج دقیقه اجازه دهید بجوشد.

در این مدت، مرتب مخلوط را هم بزنید تا از ته گرفتن یا سوختن آن جلوگیری کنید. حواستان باشد که حرارت یکنواخت باشد و تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله سوم: قل زدن مواد به آرامی
بعد از اینکه مخلوط حدود پنج دقیقه جوشید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید با شعله‌ی ملایم به مدت ۱۰ دقیقه آرام بجوشد و قل‌قل کند. در این مدت، هر از گاهی آن را هم بزنید تا غلظت یکنواختی پیدا کند و از چسبیدن به ته قابلمه جلوگیری شود. این مرحله کمک می‌کند تا طعم‌ها بهتر با هم ترکیب شوند و بافت مخلوط غلیظ‌تر شود.

به یاد داشته باشید که پس از برداشتن از روی حرارت، این ترکیب هنگام خنک شدن باز هم غلیظ‌تر خواهد شد، پس نگران قوام نهایی آن در حالت داغ نباشید.

کمپوت شاه توت شما آماده است. می‌توانید این ترکیب را به‌صورت گرم سرو کنید یا اجازه دهید خنک شود.

نکات تکمیلی برای تهیه کمپوت شاه توت

آموزش شیرینی پزی / طرز تهیه کمپوت شاه توت خانگی

شاه توت، میوه‌ای تابستانی و لذیذ است که منبع غنی از مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم و پتاسیم است و ویتامین‌های A، C، E، K و گروه B را هم دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مطلب خواص شاه توت را مطالعه کنید.

افزایش غلضت کمپوت شاه توت
اگر می‌خواهید کمپوت غلیظ‌تری داشته باشید، در انتهای پخت، یک قاشق چای‌خوری نشاسته ذرت را با یک قاشق چای‌خوری آب مخلوط کنید تا به شکل یک مایع رقیق (اسلاری) دربیاید، سپس آن را به قابلمه اضافه کنید و حدود یک دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید.

این کار بدون اینکه طعم یا ظاهر کمپوت را تغییر دهد، باعث می‌شود بافت نهایی آن غلیظ‌تر شود.

وقتی این کمپوت ساده و خوشمزه را درست کردید، حتما دوست خواهید داشت آن را روی هر چیزی امتحان کنید. می‌توانید آن را روی وافل، پنکیک، ماست، اوتمیل یا نان تست بمالید. همچنین استفاده از آن روی فرنچ‌تُست دارچینی طعمی بی‌نظیر به صبحانه‌تان می‌دهد.

حتی می‌توانید این کمپوت را بین لایه‌های کیک به‌عنوان یک لایه میانی خوش‌طعم به کار ببرید و طعم شیرینی و تازگی شاه‌توت را به هر صبحانه یا دسر ساده‌ای اضافه کنید.

نحوه نگهداری و فریز کردن کمپوت شاه توت
برای نگهداری در یخچال، کامپوت کاملا خنک‌شده را داخل یک شیشه‌ی استریل‌شده بریزید و تا دو هفته در یخچال نگه دارید. اگر می‌خواهید آن را فریز کنید، اجازه دهید کامل خنک شود، سپس آن را در یک کیسه یا ظرف مناسب فریزر بریزید و تا دو ماه در فریزر نگهداری کنید.

نحوه فریز کردن میوه شاه توت تازه
شاه‌ توت‌ها را بشویید و ساقه‌ها یا هرگونه آلودگی را جدا کنید. سپس آن‌ها را به صورت یک لایه یکنواخت روی سینی بچینید و برای چند ساعت داخل فریزر قرار دهید تا کامل یخ بزنند. بعد از یخ‌زدگی، شاه‌توت‌ها را به ظرف یا کیسه‌ی مناسب فریزر منتقل کنید و دوباره در فریزر نگهداری کنید. با این روش، شاه‌توت‌ها به هم نمی‌چسبند و راحت‌تر می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1275239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =