آموزش آشپزی / طرز تهیه آش گوشت یا زیربرنجی معروف لرستان

آش گوشت، یک غذای سنتی و تشریفاتی استان لرستان است که به نام‌های دیگری نیز مانند چلو گوشت لری یا زیربرنجی شناخته می‌شود و معمولاً با گوشت گوسفند، بز، یا گوساله تهیه می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ هنگامی که نام آش گوشت به گوشمان می‌خورد، در ذهن یک‌ کاسه آش با گوشت‌های تکه‌ای فراوان داخلش را بر سر سفره تجسم می‌کنیم. اما آش گوشت لرستان در اصل همان چلوگوشت یا به زبان محلی خودشان زیر برنجی است که در سینی‌های بزرگ و گردی به نام مجمع سرو می‌شود. این غذای لذیذ بیشتر در اعیاد، مناسبات مختلف و ضیافت‌ها پخت می‌شود و به‌عنوان یکی از غذاهای مناسبتی و سنتی استان شناخته می‌شود. آش گوشت، از جاذبه‌های گردشگری خوراک لرستان، با طعم منحصربه‌فرد خود است که امروز قصد داریم طرز تهیه این غذای فوق العاده خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه خوراک بامیه افغانی؛ غذایی با طعم و عطر دلپذیر در جهان

آموزش آشپزی / رازهای خوشمزه شدن عدس پلو

مواد اولیه
گوشت ۳۰۰ گرم
برنج ۴ پیمانه
پیاز ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زرشک برای تزیین روی برنج
شکر ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
نمک به میزان لازم
دانه فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
زردچوبه ۲ قاشق چای خوری
برگ بو ۲ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
میخک ۲ عدد
رزماری ۱ شاخه

طرز تهیه زیربرنجی معروف لرستان

آموزش آشپزی / طرز تهیه آش گوشت یا زیربرنجی معروف لرستان

برای این غذا بهتر است از گوشت گردن و ماهیچه گوسفندی یا گوساله استفاده کنید. گوشت ها را داخل آب جوش بریزید و پیازها را از وسط به ۴ قسمت تقسیم و به گوشت اضافه کنید. آب را تا جایی بریزید که روی گوشت را بگیرید نه بیشتر. سپس بعد از ده دقیقه جوشیدن کف های روی گوشت را بگیرید و چوب دارچین، رزماری، برگ بو، میخک و زردچوبه را اضافه کنید (تا بوی زهم گوشت را بگیرید) و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت دو تا ۳ ساعت با حرارت کم بپزد.

وقتی ۸۰ درصد گوشت ها پخت به آن نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده اضافه کنید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت باشد. در این حین رب گوجه فرنگی را نیز در روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و سپس به قابلمه اضافه کنید.

در فاصله ای که گوشت در حال پخت است برنج را دم کنید.

در ظرفی جداگانه زرشک را نیز با ۱ قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و یک دقیقه روی حرارت تفت دهید. می توانید زرشک را با کره تفت دهید. میزان زرشک دست خودتان است.

وقتی گوشت ها پخت آنها را از قابلمه خارج کنید و آب گوشت را از صافی رد کنید و کنار غذا نوش جان کنید. گوشت های پخته را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن برنج بریزید و با زرشک آن را تزیین کنید. لرستانی ها چون گوشت را زیر برنج می گذاشتند به این غذا از قدیم الایام زیر برنجی می گفتند. امیدواریم ان غذای خوشمزه را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.

آموزش آشپزی / طرز تهیه آش گوشت یا زیربرنجی معروف لرستان

کد خبر: 1276366

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =