به گزارش ایسکانیوز، انگور از منابع پتاسیم محسوب میشود؛ بنابراین خوردن آن باعث کاهش فشارخون خواهد شد. از سوی دیگر کمبود پتاسیم باعث بروز اختلال حواس و افسردگی در سنین بالا و سالمندی میشود، به خصوص در افرادی که میوه و سبزی کم مصرف میکنند، عادت به خوردن انگور میتواند کمک کننده باشد. انگور دارای ترکیبهایی با خواص آنتیاکسیدانی است که دریافت آنها از بروز سرطانهایی که بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآوردههای گوشتی ممکن است به وجود بیاید، پیشگیری میکند.
انگور میوهای است که از هزاران سال قبل زیر کشت میرفته و در دوران کهن، مورد تمجید و احترام بسیاری از تمدنهای دوران باستان بوده است. نهال انگور؛ به صورت خوشهای روی درختی به نام درخت مو رشد میکند و در مناطق معتدل در سراسر جهان از اروپا و آفریقا گرفته تا استرالیا و آمریکا و صد البته ایران پرورش داده میشود.
این میوهی دوست داشتنی محصولات فرآوری شدهی زیادی دارد و خاصیت انگور؛ در کنار طعم بی نظیرش باعث شده تا به یکی از پرطرفدارترین میوهها در دنیا تبدیل شود. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با تمام خواص انگور؛ و انواع گونههای آن آشنا کنیم، پس لطفاً تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
خواص انگور در طب ایرانی
در طب ایرانی به خواص انگور، به صورت فراوان اشاره شده است. انگور مزاج گرم و تری دارد و در فصل تابستان میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل استفاده شود. البته باید توجه کرد انگور تازه نفخ زیادی تولید میکند. همچنین انگور میوهای بسیار زود هضم است و رطوبت مورد نیاز بدن را تأمین میکند. استفاده از خواص انگور را برای پاکسازی مجاری و عروق و ریه توصیه میکنند.
خواص انگور برای کاهش فشار خون
خوردن یک فنجان انگور یا ۱۵۰ گرم از آن، چیزی در حدود ۲۸۸ میلی گرم پتاسیم را به بدن شما میدهد که حدود ۶٪ از نیاز روزانهی بدن شما به پتاسیم را تأمین میکند؛ مصرف کم پتاسیم میتواند به افزایش خطر فشار خون بالا بیانجامد و در نتیجه به مشکلات و بیماریهای قلبی و سکتهی مغزی منجر شود.
کمتر از بیماریهای قلبی رنج برده و عمر طولانیتری نسبت به سایرین دارند، وجود پتاسیم بالا باعث میشود تا خاصیت انگور، بسیار زیاد باشد. همچنین انگور به خاطر داشتن مقدار زیادی از ترکیبات مفید برای بدن است که میتوانند از بدن در برابر برخی از انواع مشخص سرطان محافظت کنند. رسوراترول یکی از ترکیبات مفید موجود در این میوه است که تحقیقات زیادی روی آن انجام شده و قدرت آن در پیشگیری و درمان سرطان به خوبی اثبات شده است.
دهد. رسوراترول همچنین میتواند تعداد گیرندههای گلوکز در غشای سلول را افزایش دهد که میتواند روی سطح قند خون، اثر مثبتی داشته باشد. کنترل سطح قند خون در طول زمان میتواند خطر ابتلاء به دیابت را کاهش دهد و به همین علت خاصیت انگور؛ در این زمینه از اهمیتی حیاتی برخوردار است.
خواص انگور برای سلامت چشم
حقیقت کمتر شنیده شده دربارهی خواص انگور؛ این است که ترکیبات گیاهی موجود در انگور میتوانند از بافت چشم در برابر بیماریهای شایع بیماری محافظت کنند. در یک تحقیق نشان داده شد که موشهایی که از رژیم غذایی حاوی انگور استفاده کرده بودند، به نسبت سایر موشها، عملکرد شبکیهی بهتری داشتند و به آسیب بینایی کمتری دچار شدند.
تحقیقات بسیاری نشان دادهاند که خواص انگور، به خاطر وجود ترکیبات زیادی از آنتی اکسیدانهای لوتئین و زیگزانتین است و این مواد میتوانند به محافظت از چشم در برابر آسیبهای ناشی از نور آبی که از صفحات نمایش ساطع میشود کمک کنند.
هیچ وقت انگور را با شکم خالی نخورید. مقدار زیاد انگور میتواند باعث افزایش اسید در معده شده و به پوشش داخل معده و روده آسیب بزند. همچنین خوردن انگور به صورت ناشتا میتواند به سردرد، التهاب معده و حالت تهوع منجر شود. انگور به دلیل داشتن اسید سالیسیلیک میتواند تحریک پذیری معده را افزایش دهد.
قرار دادن این میوهی خوشمزه در سبد غذایی ما، میتواند به پیشگیری از بسیاری بیماریها کمک کرده و به سلامت بدن کمک کند. با این وجود، یادآوری این نکته ضروری است که مصرف بی رویهی هر مادهی غذایی میتواند برای سلامت ما خطر آفرین باشد؛ در نتیجه بهتر است پیش از استفاده از رژیمهای غذایی خودساخته، با یک پزشک تغذیه مشورت داشته باشیم تا با مصرف درست مواد غذایی، سلامتی و شادابی را برای خود فراهم کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما