اهداف غیرواقع‌بینانه مانع تحقق برنامه‌های توسعه در حوزه آموزش عالی می‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: محقق نشدن اهداف برنامه‌های توسعه در حوزه آموزش عالی به دلیل غیرواقع‌بینانه بودن آن‌هاست.

محمدرضا زالی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره موانع تحقق موارد برنامه‌های توسعه در حوزه آموزش عالی در سال‌های اخیر اظهار کرد: نخستین دلیل برای محقق نشدن برنامه‌های توسعه این است که اهداف واقع‌بینانه نوشته نمی‌شوند. ایران در سال‌های اخیر با بحران‌هایی مانند شیوع کرونا و تحریم‌های ناعادلانه مواجه بوده است. این موانع سبب شده است که اهداف پیش‌بینی شده در برنامه‌های توسعه، غیرواقع‌بینانه به نظر برسند. حتی اهداف واقع‌بینانه هم محقق نشوند.

وی افزود: این گونه نبوده که ایران توان رسیدم به اهداف برنامه‌های توسعه را نداشته باشد. به نظر می‌رسد مجموعه این عوامل سبب شده است که تحقق‌پذیری اهداف غیرواقع‌بینانه باشد. ممکن است در مواردی لازم باشد که برنامه هفتم توسعه بازنگری شود. رئیس جمهور هم در ابتدای شروع به کار خود اعلام کردند که اگر لازم باشد، امکان بازنگری از نظر ساختارهای داخلی وجود دارد. بازنگری می‌تواند به ما را به نتایج واقع‌بینانه‌تر برساند.

زالی درباره راهکارهای تدوین برنامه‌های توسعه واقع‌بینانه خاطرنشان کرد: کارآفرینی موتور توسعه اقتصادی و رشد اقتصادی کشورهاست. به همین دلیل، باید برنامه‌های توسعه در هنگام تدوین با لنز کارآفرینی دیده شود. همه اهداف باید با لنز کارآفرینی دیده شود تا بتوانیم بررسی کنیم که چقدر می‌تواند به بهبود محیط کسب و کار کمک کند. چون یکی از مشکلات کشور پایین بودن کیفیت محیط کسب و کار است. بهبود این شرایط نیازمند بازنگری در قوانین و مقررات است.

استاد کارآفرینی دانشگاه تهران گفت: برخی لوایح که هنوز تصویب نشده‌اند مانند مشارکت بخش خصوصی و دولتی باید بازنگری نشود. با این هدف که بخش خصولتی کمتر شود و بخش خصوصی کشور تقویت شود. چرا که هر کجا بتونیم مشارکت مردم و مشارکت بخش خصوصی را ارتقا دهیم، قطعا به تحقق اهداف برنامه هم کمک کردیم. کارآفرینی از این منظر که به فرهنگ کارآفرینانه و نگاه کارآفرینانه توجه کنیم تا از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بالای کشور حداکثر استفاده را ببریم. این رویکرد کمک می‌کند که برنامه‌های توسعه کشور واقع بینانه باشد و تحقق پذیری اهداف هم بیشتر صورت بگیرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1277671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =