تغییر رویکرد در توسعه صنایع و بهره‌برداری هوشمندانه از منابع، محور «یزد پایدار»

محمدرضا بابایی، استاندار یزد، در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، با نقد رویکردهای گذشته در توسعه صنعتی استان، بر ضرورت تغییر نگاه به استقرار صنایع و بهره‌برداری هوشمندانه از منابع تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از استان یزد؛ در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان یزد، محمدرضا بابایی، استاندار یزد، با اشاره به چالش‌های جدی ناشی از توسعه نامتوازن و استقرار صنایع پرمصرف در استان، خواستار بازنگری در رویکردهای گذشته و تطبیق برنامه‌های توسعه با شرایط اقلیمی و اجتماعی استان شد.

بابایی با اشاره به محدودیت‌های آبی استان و افت سالانه ۲۴۰ میلیون مترمکعب از سفره‌های آب زیرزمینی، گفت: ما در گذشته بدون توجه به محدودیت‌ها، صنایعی را مستقر کردیم که ظرفیت یزد را نداشتند. به عنوان مثال، یزد با شرایط آبی خاص خود، ۶۰ درصد کاشی و سرامیک کشور را تولید می‌کند. آیا این منطقی است؟ باید توقفی در چنین صنایعی داشته باشیم.

استاندار یزد با اشاره به برنامه‌های توسعه گذشته، از جمله «یزد نوین» و «یزد پایدار»، گفت: این برنامه‌ها در اصل تفاوت چندانی با هم ندارند. ما در گذشته پنج محور اصلی توسعه، از جمله صنعت، معدن، کشاورزی، دانشگاه‌ها و خدمات برتر را تعریف کردیم، اما در اجرای آن‌ها دچار افراط شدیم. به جای اینکه محدودیت‌ها را در نظر بگیریم، صرفاً بر اساس مزیت‌ها حرکت کردیم و این باعث شد که امروز با مشکلاتی جدی مواجه شویم.

وی افزود: در برنامه‌های ملی نیز همین رویکرد وجود دارد. به عنوان مثال، در گذشته برای استقرار صنایع فولادی، هیچ چهارچوب مشخصی تعریف نشد. معاون وزیر وقت می‌گفت: پول خودشان است، می‌خواهند تخم کنند و بزنند به دیوار! این نشان‌دهنده نبود نگاه کلان به استقرار صنایع است.

بابایی با اشاره به نقش معادن در توسعه استان، بر ضرورت بهره‌برداری هوشمندانه از منابع معدنی تأکید کرد و گفت: ما نمی‌خواهیم رشد ۱۳ درصدی معدن را طبق الگوهای قدیمی ادامه دهیم. بهره‌برداری از معادن باید هوشمندانه باشد و اگر خراب باشد، صرف صنعت شود و به عنوان خوراک صنایع مورد استفاده قرار گیرد. ما در یزد مجوز فولاد جدید نمی‌دهیم، این روشن است.

وی افزود: توسعه معادن باید با مدیریت دقیق و برنامه‌ریزی هوشمندانه انجام شود تا از آسیب‌های زیست‌محیطی و اجتماعی جلوگیری شود.

استاندار یزد در ادامه سخنان خود، بر اهمیت گفتمان‌سازی در توسعه استان تأکید کرد و گفت: یزد پایدار باید بر اساس محدودیت‌ها و ظرفیت‌های واقعی استان حرکت کند. توسعه نباید صرفاً بر اساس الگوهای گذشته باشد. ما باید نگاه خود را تغییر دهیم و از اشتباهات گذشته درس بگیریم.

وی همچنین خواستار تعامل بیشتر سازمان مدیریت و سایر دستگاه‌های اجرایی در تدوین برنامه‌های توسعه شد و گفت: باید همه مدیران و مسئولان استان در اجرای برنامه‌های توسعه اتفاق نظر داشته باشند و سندهای توسعه به گونه‌ای تدوین شوند که ضمانت اجرایی داشته باشند.

محمدرضا بابایی در پایان سخنان خود، بر ضرورت آینده‌نگری در برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای تأکید کرد و گفت: برنامه‌های توسعه استان باید به گونه‌ای تدوین شوند که نه فقط برای امروز، بلکه برای ۵۰ سال آینده پاسخگو باشند. ما نباید صرفاً به طرح‌های زودبازده فکر کنیم، بلکه باید سیاست‌گذاری‌هایی انجام دهیم که پایدار و زمان‌بر باشند.

نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان یزد با هدف بررسی چالش‌ها و ارائه راهکارهای عملی برای تدوین نقشه راه توسعه استان برگزار شد و استاندار یزد بر تغییر رویکردهای گذشته و حرکت به سوی توسعه پایدار تأکید کرد.

خبرنگار: مبین خوزان

کد خبر: 1281984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =